Τηγανητές μπανάνες

Bαθμολογία: 4.2
       
 
5 ψήφοι
malena, 29.11.07

Περιγραφή

Την συνταγη αυτη την ειχα δοκιμασει καποτε σε ενα κινεζικο ρεστοραν. Ειναι τελειο....

Τι χρειαζόμαστε:

  • 50γρ ριζαλευρο
  • λιγο νερο
  • 1 κουταλια της σουπας ζαχαρη
  • 1 πρεζα αλατι
  • 30γρ ινδοκαρυδο
  • 4 μπανανες
  • μελι για το σερβιρισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φρούτα
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 16 κομματια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατευουμε το ριζαλευρο με το νερο να γινει αυτο που λεμε κουρκουτι και ριχνουμε τη ζαχαρη,το αλατι και το ινδοκαρυδο να ανμειχθουν καλα.
  2. Καθαριζουμε τις μπανανες και κοβουμε σε τεσσερα ισα μερη. Ζεσταινουμε την φριτεζα και αφου βουτήξουμε τις μπανανες στο μειγμα με ενα πιρουνι, τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν.
  3. Οσο ειναι ζεστες ριχνουμε το μελι.

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από NTINA, 13-1-08  
    Οποιαδηποτε,ποικιλια μπανανας κανει?Γιατι καποτε που δοκιμασα ,στο Μεξικο μου ειπαν οτι γινετε απο μια ποικιλια που λεγετε ,πλατανο.
    #
    Σχόλιο από angelakapa, 22-2-08  
    Platano στα ισπανικά σημαίνει "μπανάνα"
    πάντως....
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 23-3-08  
    Η μπανανα μεσα στην φριτεζα??
    Ξερεις τι (λαδι/βουτηρο) θα τραβειξη???
    Θανατος!!
    Μπορεις ολο αυτο να το αποφυγεις και να τηγανισεις την μπανανα με ελαχιστο βουτηρο,σε αντηκολητικο τηγανη και για γαρνιρισμα καρυδια με μελι.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 23-3-08  
    Παντως ηταν τεραστιες και πρασινες
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-3-08  
    Πράγματι Ντίνα, το "platano" δεν είναι μπανάνα. Είναι σαν..ξαδερφάκι της. Έχω φάει, έχει λίγο διαφορετική γεύση (ίσως σαν γλυκοπατάτα με ελάχιστο άρωμα μπανάνας). Μου το πρόσφεραν γεμιστό με τυρί (σαν σάντουιτς) και ήταν ωραίο. Εδώ στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί να καλλιεργήσει κανείς μπανάνες. Συνήθως αυτά που έχουν οι περισσότεροι είναι platano, που όμως ως φυτό δε φαίνεται να έχει διαφορά.
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 27-5-09  
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 30-6-09  
    αντι για νερό, δοκιμάστε με σόδα(σε κουτάκι). υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από ίριδα, 21-2-10  
    τί ακριβώς είναι το ριζάλευρο? δεν μπορώ να το κάνω με απλό αλεύρι ή κορν φλάουρ? :)
    #
    Σχόλιο από ΝΕΝΥ, 23-3-11  
    Πάρα πολύ ωραίο!!!Εφτιαξα και σως σοκολάτας με μέλι..και ήταν τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από Ντέτη, 4-4-11  
    αν και δεν εχω κανει ακομα την συνταγη σου να σας πω οτι προσφατα πηγα σε κινεζικο εστιατοριο και το ειχε ως γλυκο. Νομίζω ομως οτι εχει στο τελος λογο ριζάλευρου γεύση λουκουμα παρά μπανάνας. Θα κανω ωστοσο την συνταγη σου και θα επανελθω για πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-3-12  
    παντως προσφατα που ειδα μια εκπομπη σχετικα με την ταυλανδεζικη κουζινα, τις μπανανες τις τηγανιζαν σε μια τεραστια κατσαρολα, σε μεγεθος 4 φριτεζων με αφθονο φοινικελαιο!!!!!! δεν ειδα κανενα αντικολλητικο τηγανι να χρησιμοποιει η ταυλανδεζα φιλη!! ειναι τελειο επιδορπιο, μπραβο για τη συνταγη!!! και πανω που ειχα δει την εκπομπη και την ειχα αναζητησει!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 27-3-12  
    αντι για νερο εβαλα γαλα καρυδας!!!!! τελειες!!! ξαναψηφιζω!!!!!!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από NTINA, 13-1-08  
    Οποιαδηποτε,ποικιλια μπανανας κανει?Γιατι καποτε που δοκιμασα ,στο Μεξικο μου ειπαν οτι γινετε απο μια ποικιλια που λεγετε ,πλατανο.
    #
    Σχόλιο από angelakapa, 22-2-08  
    Platano στα ισπανικά σημαίνει "μπανάνα"
    πάντως....
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 23-3-08  
    Η μπανανα μεσα στην φριτεζα??
    Ξερεις τι (λαδι/βουτηρο) θα τραβειξη???
    Θανατος!!
    Μπορεις ολο αυτο να το αποφυγεις και να τηγανισεις την μπανανα με ελαχιστο βουτηρο,σε αντηκολητικο τηγανη και για γαρνιρισμα καρυδια με μελι.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 23-3-08  
    Παντως ηταν τεραστιες και πρασινες
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-3-08  
    Πράγματι Ντίνα, το "platano" δεν είναι μπανάνα. Είναι σαν..ξαδερφάκι της. Έχω φάει, έχει λίγο διαφορετική γεύση (ίσως σαν γλυκοπατάτα με ελάχιστο άρωμα μπανάνας). Μου το πρόσφεραν γεμιστό με τυρί (σαν σάντουιτς) και ήταν ωραίο. Εδώ στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί να καλλιεργήσει κανείς μπανάνες. Συνήθως αυτά που έχουν οι περισσότεροι είναι platano, που όμως ως φυτό δε φαίνεται να έχει διαφορά.
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 27-5-09  
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 30-6-09  
    αντι για νερό, δοκιμάστε με σόδα(σε κουτάκι). υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από ίριδα, 21-2-10  
    τί ακριβώς είναι το ριζάλευρο? δεν μπορώ να το κάνω με απλό αλεύρι ή κορν φλάουρ? :)
    #
    Σχόλιο από ΝΕΝΥ, 23-3-11  
    Πάρα πολύ ωραίο!!!Εφτιαξα και σως σοκολάτας με μέλι..και ήταν τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από Ντέτη, 4-4-11  
    αν και δεν εχω κανει ακομα την συνταγη σου να σας πω οτι προσφατα πηγα σε κινεζικο εστιατοριο και το ειχε ως γλυκο. Νομίζω ομως οτι εχει στο τελος λογο ριζάλευρου γεύση λουκουμα παρά μπανάνας. Θα κανω ωστοσο την συνταγη σου και θα επανελθω για πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-3-12  
    παντως προσφατα που ειδα μια εκπομπη σχετικα με την ταυλανδεζικη κουζινα, τις μπανανες τις τηγανιζαν σε μια τεραστια κατσαρολα, σε μεγεθος 4 φριτεζων με αφθονο φοινικελαιο!!!!!! δεν ειδα κανενα αντικολλητικο τηγανι να χρησιμοποιει η ταυλανδεζα φιλη!! ειναι τελειο επιδορπιο, μπραβο για τη συνταγη!!! και πανω που ειχα δει την εκπομπη και την ειχα αναζητησει!!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από cuoco, 27-3-12  
    αντι για νερο εβαλα γαλα καρυδας!!!!! τελειες!!! ξαναψηφιζω!!!!!!

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 205 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki