Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!

Bαθμολογία: 4.8079
       
 
661 ψήφοι
CHRISTEN35, 08.05.08

Περιγραφή

Επιτέλους μπορούμε να φάμε πατάτες με τη γεύση της τηγανιτής, αλλά με τις θερμίδες της ψητής!

Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • κίτρινο τυρί
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Τυριά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 3' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.
Βήμα 2
2) Τις βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
Βήμα 4
4) Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
Βήμα 5
5) Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 6
6) Όταν τις βγάλουμε, ρίχνουμε το τριμένο τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φάτε τις ζεστές. Είναι τέλειες και δεν παχαίνουν...

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

 

 

 

Μια μέτρια πατάτα(250γρ.) καθαρισμένη έχει 200 θερμίδες! Είναι πάνω κάτω 20 μπαστουνάκια!Αν σε 10 τέτοιες πατάτες βάλουμε 4 κουταλιές λάδι που είναι αρκετές νομίζω για να γίνει η ποιό πάνω συνταγή, έχουμε 2500 θερμίδες απο τις πατάτες και 600 θερμίδες απο το λάδι, σύνολο 3100, οπότε οι πατάτες αυτές έχουν 310 θερμίδες τα 20 μπαστουνάκια! Οι κανονικές τηγανιτές πατάτες έχουν 430 τα 20 μπαστουνάκια! Και μιλάμε με χωρίς τυρί φυσικα!!

Τα συμπεράσματα δικά σας για το αν παχαίνουν ή οχι!!...ΤraGa!!!

 

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Περιορίστε το τυρί από πάνω ή προτιμήστε Gouda Light για λιγότερα λιπαρά

Σχετικές συνταγές

    787 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΑΝΤΟΝΑΡΑΣ, 10-5-08  
    Τέλειες.Εφαγα 2 μερίδες.
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 10-5-08  
    Εξαιρετική ιδέα! Θα τις φτιάξω για τα παιδιά μου και θα σας ενημερώσω για την ποσότητα που θα φάνε!
    #
    Σχόλιο από asotiro, 12-5-08  
    Χεχε... τις τσακίσαμε... Μέχρι και ο ενός έτους γιος μου - που μόλις είχε τελειώσει το μεσημεριανό του - έφαγε, και ξαναέφαγε, και ξαναέφαγε...
    #
    Σχόλιο από ggr, 13-5-08  
    ένα εύγε και από εμένα.
    τις έφτιαξα εχθές και ευχαριστήθηκε όλος ο κόσμος (μέχρι και ......η δύσκολη πεθερά). Δεν έγλυφαν τα δάκτυλά τους αλλά το έβλεπα στα μάτια τους ότι τους άρεσαν πολύ.
    και μόνο γι' αυτό έχεις όλη μου τη συμπάθεια.
    να δώσω τη συνταγή ή ... την κρατάμε μόνο εδώ μέσα ?
    #
    Σχόλιο από Φώφη, 13-5-08  
    Εγώ κάνω ακριβώς έτσι στις τηγανιτές.Δηλαδή τις τηγανίζω, σ'ένα πιατάκι ανακατεύω αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη, με το οποίο πασπαλίζω από πάνω μόλις τις βγάλω στην πιατέλα, και στη συνέχεια τρίβω από πάνω το κεφαλοτύρι και είναι μούρλια.Τώρα όμως θα τις τρώμε κι εμείς χωρίς τύψεις.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 13-5-08  
    Μπράβο CHRISTEN35 αυτές ήταν πατάτες, ελαφριές, γευστικές και πολύ γρήγορες. Έγιναν ανάρπαστες. Την άλλη φορά θα τις κάνω πάνω σε λαδόκολλα για δοκιμή.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 13-5-08  
    Χαίρομαι που τις δοκιμάσατε και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τέτοιες "πονηρές συνταγές" πρέπει να τις μαθαίνουν όλοι!
    #
    Σχόλιο από mama, 13-5-08  
    Απο νοστιμιά είναι το κάτι άλλο...!!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 15-5-08  
    Ούτε τηγάνια για πλύσιμο, ούτε φριτέζα, ούτε λάδι καμένο για πέταμα!!! Τις έκανα στη λαδόκολλα,και μείναμε κατευχαριστημένοι!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 15-5-08  
    Πολλές φορές έπεσε στο μάτι μου αυτή η συνταγή, φαίνεται ενδιαφέρουσα! Αλλά για να μου πει κάπιος πόση ώρα θέλουν να γίνουν στον φούρνο για να δω αν προλαβαίνω τελικά να τις κάνω το μεσημέρι που γυρίζω σπίτι για ναναι ζεστές.. Please!!! :-)
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-5-08  
    evdova, δεν ξέρω εάν κάπου έκανα λάθος αλλά εμένα μου πήρε περισσότερο από μισή ώρα για ένα, μέτριου μεγέθους, πυρίμαχο ταψί. Βέβαια, ο φούρνος ΔΕΝ ήταν προθερμασμένος. Το αποτέλεσμα όμως με ικανοποίησε απόλυτα.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 15-5-08  
    Καλή μου evdoba όχι πυρέξ και χοντρά ταψιά, στη λαμαρίνα του φούρνου. Τον ανάβεις να προθερμανθεί και εσύ καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες. Πάνω σε λαδόκολλα, ούτε κολλάνε ούτε πλένεις και σε μίση ώρα το πολύ τρία τέταρτα έχεις φαΐ. Αν γίνουν νωρίτερα αφήνεις το ταψί στο φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα να μην μαλακώσουν και διατηρούνται ζεστές για κάνα τέταρτο σίγουρα Αντί για κασέρι από πάνω τις ξανά αλάτισα σαν τις τηγανίτες και... όταν τις σερβιρα στον άντρα μου ένοιωθε τύψεις γιατί ήταν σαν τηγανίτες. Δεν το πίστευε
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 15-5-08  
    Τελειες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καταπληκτικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φανταστικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 16-5-08  
    Τελικά, τις έκανα χτες το βράδυ και έγιναν όχι μόνο ανάρπαστες αλλά και δεν πολυκατάλαβαν όταν τις έφαγαν ζεστές και φρέσκιες ότι ήταν από φούρνο.... απάτη παιδί μου μεγάλη απάτη!!!! χαχα και με ελάχιστο λάδι.
    Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!!
    #
    Σχόλιο από soki, 16-5-08  
    Πολυ ωραια συνταγη!!!!
    Για τυρι εβαλα ψιλοκομμενο στο μιξερ καλαθακι λημνου και ψιλοκομμενη στο μιξερ ντοματα...
    Ονειρο....
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-5-08  
    Λοιπον χωρις καμμια απολυτως παρεξηγηση εσβησα οσα σχολια δεν ειχαν σχεση με την συνταγη!...αν θελετε να κανετε συζητηση για την πατατα υπαρχει το φορουμ!...ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από Fawn, 16-5-08  
    Ευγε!!!Εξαιρετικες!!Ευχαριστουμε CHRISTEN35
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 17-5-08  
    TraGa σ' ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Elouras, 19-5-08  
    Τελικά, αυτή η συνταγή έγινε η αγαπημένη μου! Την ετοιμάζεις στο άψε-σβήσε και όσπου να ψηθούν οι πατάτες στον φούρνο εσύ παρακολουθείς άνετα τον αγώνα στην τηλεόραση, χωρίς να χρειάζεται να τις προσέχεις όπως όταν τις τηγανίζεις. ΄Ασε που δεν μυρίζει τηγανίλα όλο το σπίτι...
    #
    Σχόλιο από Αίθρα, 19-5-08  
    Μπράβο! Κρίμα που είχα μόνο 2 μεγάλες πατάτες...Δεν πειράζει την άλλη φορά περισσότερες!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Επόμενο > Τέλος >>

    748 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΑΝΤΟΝΑΡΑΣ, 10-5-08  
    Τέλειες.Εφαγα 2 μερίδες.
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 10-5-08  
    Εξαιρετική ιδέα! Θα τις φτιάξω για τα παιδιά μου και θα σας ενημερώσω για την ποσότητα που θα φάνε!
    #
    Σχόλιο από asotiro, 12-5-08  
    Χεχε... τις τσακίσαμε... Μέχρι και ο ενός έτους γιος μου - που μόλις είχε τελειώσει το μεσημεριανό του - έφαγε, και ξαναέφαγε, και ξαναέφαγε...
    #
    Σχόλιο από ggr, 13-5-08  
    ένα εύγε και από εμένα.
    τις έφτιαξα εχθές και ευχαριστήθηκε όλος ο κόσμος (μέχρι και ......η δύσκολη πεθερά). Δεν έγλυφαν τα δάκτυλά τους αλλά το έβλεπα στα μάτια τους ότι τους άρεσαν πολύ.
    και μόνο γι' αυτό έχεις όλη μου τη συμπάθεια.
    να δώσω τη συνταγή ή ... την κρατάμε μόνο εδώ μέσα ?
    #
    Σχόλιο από Φώφη, 13-5-08  
    Εγώ κάνω ακριβώς έτσι στις τηγανιτές.Δηλαδή τις τηγανίζω, σ'ένα πιατάκι ανακατεύω αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη, με το οποίο πασπαλίζω από πάνω μόλις τις βγάλω στην πιατέλα, και στη συνέχεια τρίβω από πάνω το κεφαλοτύρι και είναι μούρλια.Τώρα όμως θα τις τρώμε κι εμείς χωρίς τύψεις.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 13-5-08  
    Μπράβο CHRISTEN35 αυτές ήταν πατάτες, ελαφριές, γευστικές και πολύ γρήγορες. Έγιναν ανάρπαστες. Την άλλη φορά θα τις κάνω πάνω σε λαδόκολλα για δοκιμή.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 13-5-08  
    Χαίρομαι που τις δοκιμάσατε και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τέτοιες "πονηρές συνταγές" πρέπει να τις μαθαίνουν όλοι!
    #
    Σχόλιο από mama, 13-5-08  
    Απο νοστιμιά είναι το κάτι άλλο...!!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 15-5-08  
    Ούτε τηγάνια για πλύσιμο, ούτε φριτέζα, ούτε λάδι καμένο για πέταμα!!! Τις έκανα στη λαδόκολλα,και μείναμε κατευχαριστημένοι!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 15-5-08  
    Πολλές φορές έπεσε στο μάτι μου αυτή η συνταγή, φαίνεται ενδιαφέρουσα! Αλλά για να μου πει κάπιος πόση ώρα θέλουν να γίνουν στον φούρνο για να δω αν προλαβαίνω τελικά να τις κάνω το μεσημέρι που γυρίζω σπίτι για ναναι ζεστές.. Please!!! :-)
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-5-08  
    evdova, δεν ξέρω εάν κάπου έκανα λάθος αλλά εμένα μου πήρε περισσότερο από μισή ώρα για ένα, μέτριου μεγέθους, πυρίμαχο ταψί. Βέβαια, ο φούρνος ΔΕΝ ήταν προθερμασμένος. Το αποτέλεσμα όμως με ικανοποίησε απόλυτα.
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 15-5-08  
    Τελειες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καταπληκτικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φανταστικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από soki, 16-5-08  
    Πολυ ωραια συνταγη!!!!
    Για τυρι εβαλα ψιλοκομμενο στο μιξερ καλαθακι λημνου και ψιλοκομμενη στο μιξερ ντοματα...
    Ονειρο....
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-5-08  
    Λοιπον χωρις καμμια απολυτως παρεξηγηση εσβησα οσα σχολια δεν ειχαν σχεση με την συνταγη!...αν θελετε να κανετε συζητηση για την πατατα υπαρχει το φορουμ!...ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από Fawn, 16-5-08  
    Ευγε!!!Εξαιρετικες!!Ευχαριστουμε CHRISTEN35
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 17-5-08  
    TraGa σ' ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Elouras, 19-5-08  
    Τελικά, αυτή η συνταγή έγινε η αγαπημένη μου! Την ετοιμάζεις στο άψε-σβήσε και όσπου να ψηθούν οι πατάτες στον φούρνο εσύ παρακολουθείς άνετα τον αγώνα στην τηλεόραση, χωρίς να χρειάζεται να τις προσέχεις όπως όταν τις τηγανίζεις. ΄Ασε που δεν μυρίζει τηγανίλα όλο το σπίτι...
    #
    Σχόλιο από Αίθρα, 19-5-08  
    Μπράβο! Κρίμα που είχα μόνο 2 μεγάλες πατάτες...Δεν πειράζει την άλλη φορά περισσότερες!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 21-5-08  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!Χαίρομαι που απολαμβάνετε τις πατατούλες. Ωραίες και όλες οι παραλαγές της συνταγής που προτείνετε. Θα τις κάνω οπωσδήποτε!!
    #
    Σχόλιο από christina.f, 22-5-08  
    Τις έκανα και εγω και είναι καταπληκτικές!!! Τις έπλυνα και τις έτριψα καλά καλά και τις άφησα με τη φλούδα τους και ήταν απλά τέλειες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Μάριος, 27-5-08  
    Μήπως βάζετε και μαγια??
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 28-5-08  
    Mαγιά? Τί εννοείς? Έχεις καμιά ιδέα?
    #
    Σχόλιο από Alice9, 24-5-10  
    καλησπέρα... είμαι φοιτήτρια και το φουρνάκι μου είναι παλιό και δεν έχει αέρα.. μόνο grill και πάνω-κάτω... αν τις κάνω στο grill θα έχει μεγάλη διαφορά??
    #
    Σχόλιο από dimitrat, 30-6-10  
    αυτη τη συνταγή την κάνω και εγώ αλλα πάντα μου κολλάνε στη λαδόκολλα. τι μπορει να φταίει?
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 16-8-10  
    Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν ψήθηκαν καλά ούτε μετά από μισή ώρα! :( Από όσες είχαν ψηθεί κατάλαβα όμως ότι ήταν τέλειες... Ίσως να έβαλα πολύ λίγο λάδι... Θα τις φτιάξω ξανά σε λίγες μέρες και θα επανέλθω... Εσείς πόση ώρα τις ψήνετε; ;)
    #
    Σχόλιο από ΑΛΙΚΗ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ, 21-9-10  
    Αν δεν εχω ταψι αντικολητικο μπορω να βαλω χαρτι αντικολ. η αλουμινοχαρτο, παρακαλω θα ηθελα απαντηση. Ευχαριστω Αλικη
    #
    Σχόλιο από geusiagnostos, 24-9-10  
    Ναι, εγω βάζω αντικολλητικό χαρτί και γίνονται μια χαρά.....
    #
    Σχόλιο από iRz, 21-10-10  
    δεν εχω ουτε αντικολλητικο ταψι ουτε αντικολλητικο χαρτι..να χρησιμοποιησω αλουμινοχαρτο?
    #
    Σχόλιο από stevepyr, 25-1-11  
    Μια δοκιμη θα μας πεισει.....

    Καλο θα ειναι να αποφευγουμε τα πολλα τηγανιτα, για λογους υγειας!!!!

    Θα δοκιμασουμε, πρωτοτυπο και καλο ακουγεται.

    Να ρωτησω μονο αν θελουν ανακατεμα κατα το ψησιμο και αν ειναι υγιεινο το ψησιμο σε φουρνο μικροκυματων....

    Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από athkalf, 25-3-11  
    Ο δικός μου φούρνος δεν έχει άερα. Γίνεται στις αντιστάσεις;
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 23-9-11  
    Νοστιμες ήταν. Τις έκανα 2 φορές, αλλά δεν ήταν σαν τηγανιτές. Λίγο πιο ανοστες ήταν. Μήπως έπρεπε να βάλω κ άλλο λάδι; Αλλά αν βάλω παραπάνω λάδι, τότε θα είναι το ίδιο απο θεμα θερμιδων! Πάντως θα τις ξανακάνω μόνο κ μόνο γιατί δε παχαίνουν τόσο. Κι ας μην είναι όπως οι οριτζιναλ!
    #
    Σχόλιο από joy23, 17-11-11  
    να ρωτησω κατι σημαντικο? εμενα ο φουρνος μου δεν εχει αερα.να τις ψησω στις αντιστασεις ή δεν θα πετυχουν??
    #
    Σχόλιο από faidrafoteini13, 18-11-11  
    Γειά σας! Είμαι καινούργιο μέλος στο site σας αν και το παρακολουθώ τουλάχιστον ένα χρόνο. Αποφάσισα να γίνω μέλος για να βαθμολογήσω αυτή την συνταγή! Πραγματικά είναι καταπληκτική! Οι πατάτες έγιναν τέλειες χωρίς καθόλου περιττή λαδίλα τραγανές απ'έξω και μαλακές από μέσα! 5 πηρουνάκια από όλη μου την οικογένεια! Α και για να απαντήσω στις τόσες ερωτήσεις εγώ τις έκανα στους 220 στις αντιστάσεις ψηλά όμως 4η θέση από το τέλος και τις γύρισα μια φορά μετά από 20 λεπτάκια και σε άλλα 10 ήταν έτοιμες. Ευχαριστούμε και πάλι!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 10-1-12  
    Πλέον δεν τηγανίζουμε. Είναι τέλειες.
    #
    Σχόλιο από penny1981, 6-9-12  
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΕΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ? ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ? ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από p mpoukitsa, 10-4-13  
    κοριτσια αν δεν εχουμε αερα στη κουζινα μασ;στις αντιστασεις γινεται;
    #
    Σχόλιο από p mpoukitsa, 11-4-13  
    Αχ, ευχαριστω πολυυυυυυυυυυ.. θα τις δοκιμασω :)

    22 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 15-5-08  
    Καλή μου evdoba όχι πυρέξ και χοντρά ταψιά, στη λαμαρίνα του φούρνου. Τον ανάβεις να προθερμανθεί και εσύ καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες. Πάνω σε λαδόκολλα, ούτε κολλάνε ούτε πλένεις και σε μίση ώρα το πολύ τρία τέταρτα έχεις φαΐ. Αν γίνουν νωρίτερα αφήνεις το ταψί στο φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα να μην μαλακώσουν και διατηρούνται ζεστές για κάνα τέταρτο σίγουρα Αντί για κασέρι από πάνω τις ξανά αλάτισα σαν τις τηγανίτες και... όταν τις σερβιρα στον άντρα μου ένοιωθε τύψεις γιατί ήταν σαν τηγανίτες. Δεν το πίστευε
    #
    Σχόλιο από evdoba, 16-5-08  
    Τελικά, τις έκανα χτες το βράδυ και έγιναν όχι μόνο ανάρπαστες αλλά και δεν πολυκατάλαβαν όταν τις έφαγαν ζεστές και φρέσκιες ότι ήταν από φούρνο.... απάτη παιδί μου μεγάλη απάτη!!!! χαχα και με ελάχιστο λάδι.
    Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 20-5-08  
    Τέλειες εγω πρόσθεσα και λίγο σκόρδο σκόνη και λίγη πάπρικα ήταν φοβερές ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-5-08  
    τις έκανα εχτές το βράδυ χωρις τυρί και
    πρόσθεσα πάπρικα έγιναν πεντανόστιμες
    πέντε πιρουνάκια στην μαγείρισα!!!
    δεν ξέρεις απο τι με γλύτωσες!
    #
    Σχόλιο από kostas, 14-7-08  
    Μπραβο πολυ ωραιες οι πατατες σου. Μοιαζουν με τις δικες μου μονο που εγω προσθετω και το χυμο απο ενα πορτοκαλι ,λιγη μουσταρδα ,και ενα κυβο,μπορεις να τις δεις στο "Νοστιμότατες πατάτες στο φούρνο" .
    #
    Σχόλιο από nina18578, 18-10-10  
    Ενταξει.... Τί να λέμε τώρα... Απίστευτο!Αν δεν τις είχα φτιάξει εγώ δε θα το πίστευα οτι δεν είναι τηγανητες!!Ευχαρθστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 20-10-10  
    Εχω βαθμολογήσει την συνταγή(με...άριστα)στο 21 αλλά ξαναεμφανίζομαι για να δώσω κάποιες απαντήσεις σε ορισμένες φίλες που δεν είχαν επιτυχία φτιάχνοντας τις πατάτες, γιατί είναι κρίμα να μην καταφέρεις, για μια λεπτομέρεια που μπορεί να κάνεις λάθος,να γευτείς την υπέροχη γεύση τους και να απολαύσεις την ευκολία με την οποία γίνονται!
    Έχω κάνει τη συνταγή πάρα πολλές φορές και έχω δοκιμάσει σε 3 διαφορετικούς φούρνους. Επιτρέψτε μου λοιπόν τις παρακάτω παρατηρήσεις!
    Αγαπητές Conna,gina77,dimitrat,Σίλβυ, Αλίκη,nefelangel κ.α.,μην φοβηθείται από την λεπτομερή επεξήγηση που θα δώσω και κάνω να μοιάζει με "επιστήμη" η κατασκευή της. Τα πράγματα είναι απλά αρκεί να γνωρίζεις τα σωστά βήματα: Οι πατάτες ξεροψήνονται όσο πιο ψιλοκομμένες είναι. Εγώ προσωπικά δεν τις κόβω όπως στο τηγάνι, γιατί γίνονται πολύ ξερές και δεν μας αρέσουν. Τις κόβω ροδέλες με πάχος περίπου 8χιλιοστά. Γίνονται όπως πρέπει πιστεύω(αν είναι λεπτότερες, το πιθανότερο είναι να γίνουν τσιπς και να κολλήσουν και στη λαδόκολλα-χωρίς να αποτελεί πρόβλημα αυτό. Απ' τη λαδόκολλα ξεκολλάμε πολύ εύκολα ανασηκώνοντάς την-).
    Επίσης το πόσο θα ξεραθούν από επάνω που έχουν άμεση επαφή με τον αέρα της κουζίνας εξαρτάται απ' την θερμοκρασία που βάζουμε στο φούρνο. Θεωρώ ότι η θερμοκρασία των 200βαθμών είναι η πλέον κατάλληλη γιατί είναι αρκετά καυτή χωρίς να είναι το φουλ. Αφήνουμε τις πατάτες να ροδίσουν αρκετά καλά και μπορούμε να τις ανακατέψουμε με την τρυπητή κουτάλα όπως κάνουμε και στο τηγάνι. Αν βάλουμε τον φούρνο να δουλέψει για λίγο και με την κάτω αντίσταση στο τέλος, πιθανών να μην χρειάζεται καν ανακάτεμα, μόνο έλεγχος να δούμε κατά πόσο έχουν ψηθεί. Ο φούρνος δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνει συχνά, πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι να δούμε να ροδίσουν αλλά το σίγουρο είναι όμως, πως θέλουν παρακολούθηση.
    Είναι αλήθεια πως το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνουν(1 ώρα περίπου) και ειδικά αν μας αρέσουν ξεροψημένες θα χρειαστεί και επιπλέον χρόνος -όμως ο χρόνος εξαρτάται απ' την κουζίνα, μπορεί να χρειάζεται και λιγότερο-.
    Επίσης κάτι άλλο πολύ σημαντικό για να γίνουν οι πατάτες με επιτυχία είναι η ποσότητα του λαδιού που θα βάλουμε. Για να γίνουν σαν τηγανιτές -ή ψητές που τις λέω εγώ- και όχι σαν κλασσικές πατάτες φούρνου πρέπει στο μπωλ που θα τις έχουμε κομμένες, πριν αραδειάσουμε στο ταψί, μαζί με το αλάτι και τη ρίγανη, να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο και να ανακατέψουμε καλά για να πάει παντού. Οι πατάτες στην κυριολεξία θα πρέπει ίσα να λαδωθούν κι έτσι να αραδιαστούν στο ταψί. Αν μας έχει φύγει λίγο παραπάνω λάδι -όπως συχνά μου συμβαίνει- πολύ απλά δεν θα τις "αραδιάσουμε" όπως λέω, στο ταψί για να χυθούν και τα ζουμιά μαζί, αλλά θα τις βάλουμε λίγες λίγες με τη χούφτα μας, έτσι που να μεταφερθούν στεγνές γιατί αλλιώς αν είναι πολύ το λάδι 1)δεν θα ξεροψηθούν ποτέ, 2)από πάνω ξεραίνονται κι από κάτω πάντα θα μένουν πολύ μαλακές, 3)θα έχουν γεύση της κλασσικής πατάτας φούρνου. Πάντως η ποσότητα που θα βάλουμε μέσα στο ταψί, σίγουρα επηρεάζει το πόσο εύκολα θα ξεροψηθούν, αλλά δεν είναι πρόβλημα.
    Τέλος, θεωρώ απαραίτητη τη λαδόκολλα γιατί είναι πανεύκολο να ξεκολλήσουν από αυτή χωρίς να διαλύσει η πατάτα, είτε μας έχει ξεροψηθεί σαν τσιπς είτε την έχουμε αφήσει μαλακιά. Το έχω δοκιμάσει και με αλουμινόχαρτο, έγινε, αλλά δεν υπάρχει λόγος εφόσον υπάρχει η λαδόκολλα που είναι ειδική γι' αυτό τον σκοπό. Το αλουμινόχαρτο αν ζοριστεί λίγο π.χ. στο ξεκόλλημα μιας ξεροψημένης πατάτας θα σκιστεί πολύ πιο εύκολα απ' την λαδόκολλα. Η λαδόκολλα για να σκιστεί πρέπει να το' χουμε παρακάνει με το λάδι. Σκέτες στο ταψί, της έκανα την πρώτη φορά και δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα και πολύ. Η λαδόκολλα διευκολύνει πολύ, είναι σίγουρο!
    Αυτά είχα να σας πω. Ελπίζω να σας βοήθησα. Προσπαθείστε ξανά! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Mariasoul, 4-11-10  
    5 πηρουνακια.....ομολογω οτι ετσι φτιαχνω τα τσιπς, σε μπαστουνακια δεν το εχω δοκιμασει, θα το δοκιμασω σημερα για τα παιδια...
    #
    Σχόλιο από annies, 21-12-10  
    teleies! gia na psithoun pio grigora, ego prota tis kovo se rodeles, tis vazo ligo sto microwave gia liga lepta, meta perimeno ligo na kriosoun kai tis kovo san mpastounakia, rixno ligo ladi anakatono kala,alati kai oti mpaxariko exo oreksi, anakatono kai meta tis vazo se antikollitiko tapsi kai sto fourno.
    #
    Σχόλιο από voula, 28-12-10  
    Εγω βαζω μουσταρδα πριν τις ψησω και δεν βαζω καθολου τυρι μετα .Ειναι τελειες !!!
    #
    Σχόλιο από Ντινα μαγ, 3-4-11  
    #
    Σχόλιο από maria tsitiridou, 20-4-11  
    εγω προσθετω λιγη μουσταρδα και λιγη σκονη σκορδου.Γινονται πραγματι φανταστικες αν και θελουν καμια ωριτσα ψησιμο οποτε πρεπει να τις ετοιμασετε νωριτερα.Δεν βαζω τυρι.θεωρω οτι ειναι υπερβολη και θα καλυφθει η υπεροχη γευση τους...
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 4-12-11  
    εκανα μια παραλαγη δεν εβαλα κιτρινο τυρι αλλα... φετα τριμενη στο μιλαρακι και εγινε ακομα πιο γεθστικο το αποτελεσμα !
    #
    Σχόλιο από ΡίαΛεκο, 2-1-12  
    Επειδη δε μ αρεσουν οι τηγανιτες πατατες κανω αυτες αλλα αντι για λαδι κανω ζωμο λαχανικων απο κυβο κ τις περιχυνω. Γινονται ακομα πιο ελαφριες. Καλη χρονια σε ολους.
    #
    Σχόλιο από secret777, 11-2-12  
    αυτή την συνταγή την φτιάχνει η Μάνα μου εδώ και πολλά χρόνια...αλλά βάζει και μουστάρδα....πολύ καλή συνταγή μπράβο!
    #
    Σχόλιο από olgaa, 25-2-12  
    tin epomeni mera trwgontai??
    #
    Σχόλιο από angelikisalonikia, 8-3-12  
    τελεια η συνταγη εγω τις κανω ετσι και βαζω και χυμο πορτοκαλιου και μουσταρδα και γινετε ακομα πιο τελεια
    #
    Σχόλιο από Eirini_Lala, 29-6-12  
    Εγώ τις φτιάχνω πολύ καιρό έτσι!
    Δεν χρησιμοποιούμ ποτέ τηγάνι για πατάτες!
    Εκτός του ότι τις κάνουμε στο ταψί του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, δοκιμάστε να τις κόψετε κομμένες σε ροδέλες!
    όχι πολύ λεπτές, γιατί θα γίνουν σαν τσιπς!

    Είναι τέλειες!
    #
    Σχόλιο από antonis_uoc, 11-10-12  
    Τέλειες! Απλά μπράβο! Εμείς πολλές φορές (πάντα μελαδόκολλα βέβαια) χτυπάμε και κάμποσα αυγουλάκια και ρίχνουμε αφού ψηθούν οι πατάτες και γίνεται η πιο ελαφριά ομελέτα ever!
    #
    Σχόλιο από Bonnie, 29-1-13  
    Την γυρόφερνα αυτή τη συνταγή αρκετές μέρες. Δεν πίστευα πώς είναι δυνατόν, πατάτες φούρνου, να μοιάζουν με τηγανιτές. Κι όμως είναι. Απίστευτο. Ευχαριστούμε, οικογενειακώς, πολύ. Η παραλλαγή μου είναι η εξής. Επειδή δεν έχω φούρνο με αέρα, χρησιμοποίησα αντιστάσεις πάνω-κάτω και για ένα περίπου τέταρτο γκριλ. Άψογο κι έτσι το αποτέλεσμα. Και πάλι μπράβο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Το tip της ημέρας

    Βάψτε οικολογικά κόκκινα αυγά, βράζοντάς τα σε νερό ίσα ίσα να καλύπτονται, μαζί με 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της sokolatenia
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της filio
    Patates
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της GiannisPlat
    Εύκολα κ νόστιμα!
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP