Τηγανίτες της θείας Μάρως
Στην ουσία είναι λουκουμάδες (μόνο που στην Χίο εμείς τους ονομάζουμε τηγανίτες). Είναι πολύ αφράτες, νόστιμες και γρήγορες. Συνταγή της λατρεμένης μου θείας Μάρως.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μισό ποτήρι νερού είναι σχετικό. Προσθέστε απλά τόσο νερό ώστε να γίνει αυτός ο αραιός χυλός που πέφτει σιγά-σιγά από το κουτάλι.Είναι η πρώτη μου συνταγή...Συγχωρήστε με για τις όποιες ατέλειες.
Υλικά
-
1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
χυμό από 3 πορτοκάλια
-
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
-
0.5 ποτήρι νερού περίπου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό πορτοκαλιών και έπειτα ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου γίνει ένας χυλός που να μπορεί να πέφτει από το κουτάλι σιγά-σιγά.
-
2
Σε καυτό καλαμποκέλαιο ρίχνουμε μία-μία κουταλιά το χυλό, τηγανίζοντας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
-
3
Βγάζουμε τις τηγανίτες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και έπειτα ζεσταίνουμε το μέλι και τις περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
-
4
Σερβίρονται ζεστές και σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστες!
Σχόλια (19)