κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανητές χοιρινές μπριζόλες για εργένηδες

Τηγανητές χοιρινές μπριζόλες για εργένηδες

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
Alejandrita
Alejandrita @cook_8515334

Νόστιμο και γρήγορο τηγάνισμα για μπριζόλες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτόν τον τρόπο οι μπριζόλες γίνονται πολύ γρήγορα και το σημαντικότερο γίνονται νόστιμες και ζουμερές σε ελάχιστο χρόνο.Μπορεί κάνεις να έχει μαρινάρει τις μπριζόλες από την προηγούμενη αν θέλει αλλά αυτή η συνταγή αφορά περισσότερο αυτούς που θέλουν σε δέκα λεπτά να απολαύσουν μία νόστιμη μπριζόλα χωρίς μεγάλη προετοιμασία και χωρίς πολλά υλικά!Όταν λέω μπριζόλες για τηγάνι εννοώ πως θα πρέπει να πούμε στον κρεοπώλη ότι σκοπεύουμε να τις τηγανίσουμε για μας τις χτυπήσει λίγο ώστε να γίνουν πιο λεπτές και να ψηθούν ευκολότερα. Εγώ πάντως έχω μαγειρέψει έτσι και.. "αχτυπητες" μπριζόλες και έγιναν ωραιότατες!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 Minutes
Για 2 μπριζόλες
  1. 2 χοιρινές μπριζόλες για τηγάνι
  2. αλάτι
  3. ρίγανη
  4. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις μπριζόλες μας.

  2. 2

    Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο. Περιμένουμε να κάψει. Αν ρίξουμε δύο τρεις σταγόνες νερό στο τηγάνι και εξατμιστουν αμέσως είμαστε έτοιμοι.

  3. 3

    Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι χωρίς τίποτε άλλο, ούτε νερό ούτε λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Π.χ. για κουζίνες με δείκτες θερμοκρασίας από το 1-10 θα βάλουμε το διακόπτη στο 3.

  4. 4

    Θέλουμε οι μπριζόλες μας να σιγοψηθούν από έξω και να κάνουν κρούστα χωρίς να χάσουν τα υγρά τους. Θέλουμε δηλαδή να ψήνονται μέσα στο ζωμό που βγάζουν οι ίδιες. Γι αυτό η φωτιά δεν πρέπει να είναι δυνατή ούτως ώστε να προλαβαίνουν οι μπριζόλες να το επαναπροσλαμβάνουν πριν εξατμιστεί.

  5. 5

    Μόλις κάνουν κρούστα οι μπριζόλες μας από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε να συμβεί το ίδιο και από την άλλη.

  6. 6

    Μόλις πάρουν αυτό το ελαφρύ καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και ανεβάζουμε τη φωτιά στο 6-7. Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη.

  7. 7

    Δεν χρειάζονται πάνω από 2 λεπτά στην κάθε πλευρά για να ψηθούν. Δεν πρέπει να μαυρίσουν για να τις βγάλουμε από τη φωτιά.

  8. 8

    Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε στο λάδι τους και λίγο λεμόνι. Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Themistoklis
Themistoklis @cook_8528186
Απλή, άψογη και νόστιμη 😋 συνταγή για σήμερα το βράδυ! Ευχαριστώ!

Από

Alejandrita
Alejandrita @cook_8515334
στις