Τηγανητή μπανάνα
Μια πολύ απλή εκδοχή της γνωστής συνταγής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το τηγάνι πρεπει να είναι οπωσδήποτε αντικολλητικό. Ιδανικό στην περίπτωση που θέλεις κάτι γλυκό πολύ εύκολα και γρήγορα. Ευχαριστούμε την kamelia8 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 μπανάνα
-
2 κ.σ. βουτυρο φυτικό
-
2 κ.σ. λικερ της προτιμήσεως σας ή 1 κ.σ. μαυροδάφνη
-
2 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες 2 εκ. περίπου.
-
2
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και ρίχνουμε τις φέτες της μπανάνας.
-
3
Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά και τις γυρίζουμε προσέχοντας να μην διαλυθούν πολύ.
-
4
Προσθέτουμε στο τηγάνι το λικέρ ή τη μαυροδάφνη
-
5
Και σερβίρουμε ή σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε την ζάχαρη.
Σχόλια (7)