Τηγανιτό κοτόπουλο σαν KFC

Bαθμολογία: 4
       
 
5 ψήφοι
Porcelain, 20.03.09

Περιγραφή

Σπιτικο τηγανιτο κοτοπουλο ακριβως σαν του KFC, μια ελαφριά βερσιόν όμως, χωρις τις αδειες θερμιδες.



Συνταγή από:

Porcelain

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • ενα τετραπακ ξυνογαλο 500ml
  • κοτοπουλο, κομματια επιλογης
  • αλευρι
  • αυγο
  • φρυγανια τριμμενη
  • λαδι για τηγανισμα επιλογης
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Τηγανιού
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζουμε σε ενα μπολ το κοτοπουλο και το ξυνογαλα, σκεπαζουμε με ενα σελοφαν και αφηνουμε ολο το βραδυ στο ψυγειο.
  2. Τη επομενη μερα, χωρις να στραγγιξουμε το κοτοπουλο το περναμε εναλακτικα απο το αλευρι, μετα το αυγο, μετα στη φρυγανια.
  3. Τηγανιζουμε μεχρι να καστανισει η φρυγανια
  4. Βγαζουμε το κοτοπουλο να στραγιζει σε χαρτι κουζινας
  5. Προθερμενουμε τον φουρνο και χωρις επιπλεον λαδι αποψηνουμε το κοτοπουλο. Αν γινεται σε μια μικρη σχαρα να τρεξουν τα επιπλεον λαδια του τηγανισματος

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτη ειναι η ελαφρια version, η εναλλακτικη ειναι στο μουλιασμα απο βραδυς προσθετουμε στο ξυνογαλο κρεμμυδι, σκορδο, παπρικα, βασιλικο, θυμαρι, πιπερι cayene. Εχω κανει μονο τη ελαφρια εκδοση και ημουν πολυ ευχαριστημενη, ειχα ενα γευμα 'απ'εξω' για τη 'ημερα ταινιων' που κανω με φιλους και δε μου κοστισε τοσο οσο αν το παραγγελνα.

Σχετικές συνταγές

Kentucky fried chicken Kentucky fried chicken
4.5714
       
       
(14)
Southern fried chicken Southern fried chicken
4.2857
       
       
(7)

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 24-3-09  
    Πρέπει να το περάσουμε από το τηγάνι; Αν το βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο; Το λέω γιατί έχω μια παρόμοια συνταγή (αντί για ξινόγαλο είχε γάλα φρέσκο)όπου το έψηνε χωρίς λάδι κατευθείαν στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 24-3-09  
    Πρωτα απο το τηγανι για να γινει τραγανη η κρουστα.
    #
    Σχόλιο από dj.avga, 28-2-10  
    καταπληκτικό ο γιός μου δεν τρώει κρέατα γιατί του μυρίζουν αυτό θέλει να το ξαναδοκιμάσει !!!
    #
    Σχόλιο από xristina_2222, 9-5-10  
    Στους πόσους βαθμούς στο φούρνο και για πόση ώρα!Αν το γάλα είναι φρέσκο πειράζει?
    #
    Σχόλιο από kostas, 9-5-10  
    καλη η ελαφριά βερσιόν αλλα τουλαχιστον λιγο αλατακι και πιπερακι να βαλουμε μεσα.
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 9-5-10  
    Δεν το εχω δοκιμασει με φρεσκο γαλα, αλλα δε νομιζω να το χαλασει αν το δοκιμασεις. Σιγουρα θα το κανει πιο μαλακο, που φανταζομαι αυτο ειναι το νοημα του ξυνογαλου.
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 9-5-10  
    α! ξεχασα, εγω το βαζω στους 180-200 βαθμους
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 9-5-10  
    ο,τι θελει ο καθενας αναλογα το γουστο στα μπαχαρικα/βοτανα. Παντα προτεινω τα πειραματα.
    #
    Σχόλιο από xristina_2222, 10-5-10  
    ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από barbita, 22-9-10  
    Ηταν καλη, αλλα δυστυχως το εβαλα δυο φορες στο φουρνο γιατι τη πρωτη φορα εμεινε λιγο αψητο μεσα.
    #
    Σχόλιο από Lusaka, 12-6-12  
    Γεια σας...Ειμαι νεα στην παρεα και ηθελα να ρωτησω...Αν το βαλουμε στο ξυνογαλο νωρις το πρωι και το φτιαξουμε το βραδακι θα ειναι καλα; Γιατι μου φαινεται οτι θα μεινει πολυ ωρα στο ξυνογαλο αν το βαλω το ενα βραδυ και το ετοιμασω στο αλλο....Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων... :)
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 12-6-12  
    @Lusaka ναι αμε, θελει 6-8 ωρες να "μαριναρει"
    #
    Σχόλιο από firerm, 2-6-14  
    θα το δοκιμάσω σίγουρα :)

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dj.avga, 28-2-10  
    καταπληκτικό ο γιός μου δεν τρώει κρέατα γιατί του μυρίζουν αυτό θέλει να το ξαναδοκιμάσει !!!
    #
    Σχόλιο από kostas, 9-5-10  
    καλη η ελαφριά βερσιόν αλλα τουλαχιστον λιγο αλατακι και πιπερακι να βαλουμε μεσα.
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 9-5-10  
    ο,τι θελει ο καθενας αναλογα το γουστο στα μπαχαρικα/βοτανα. Παντα προτεινω τα πειραματα.
    #
    Σχόλιο από barbita, 22-9-10  
    Ηταν καλη, αλλα δυστυχως το εβαλα δυο φορες στο φουρνο γιατι τη πρωτη φορα εμεινε λιγο αψητο μεσα.
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 12-6-12  
    @Lusaka ναι αμε, θελει 6-8 ωρες να "μαριναρει"
    #
    Σχόλιο από firerm, 2-6-14  
    θα το δοκιμάσω σίγουρα :)

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 24-3-09  
    Πρέπει να το περάσουμε από το τηγάνι; Αν το βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο; Το λέω γιατί έχω μια παρόμοια συνταγή (αντί για ξινόγαλο είχε γάλα φρέσκο)όπου το έψηνε χωρίς λάδι κατευθείαν στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 24-3-09  
    Πρωτα απο το τηγανι για να γινει τραγανη η κρουστα.
    #
    Σχόλιο από xristina_2222, 9-5-10  
    Στους πόσους βαθμούς στο φούρνο και για πόση ώρα!Αν το γάλα είναι φρέσκο πειράζει?
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 9-5-10  
    Δεν το εχω δοκιμασει με φρεσκο γαλα, αλλα δε νομιζω να το χαλασει αν το δοκιμασεις. Σιγουρα θα το κανει πιο μαλακο, που φανταζομαι αυτο ειναι το νοημα του ξυνογαλου.
    #
    Σχόλιο από Porcelain, 9-5-10  
    α! ξεχασα, εγω το βαζω στους 180-200 βαθμους
    #
    Σχόλιο από xristina_2222, 10-5-10  
    ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από Lusaka, 12-6-12  
    Γεια σας...Ειμαι νεα στην παρεα και ηθελα να ρωτησω...Αν το βαλουμε στο ξυνογαλο νωρις το πρωι και το φτιαξουμε το βραδακι θα ειναι καλα; Γιατι μου φαινεται οτι θα μεινει πολυ ωρα στο ξυνογαλο αν το βαλω το ενα βραδυ και το ετοιμασω στο αλλο....Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων... :)

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της ΡΙΝΝΑ
    Πουλερικά
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της murto