Τηγανοκουλούρες
Λίγα μυστικά ακόμα
Καταπληκτικές γίνονται αν δεν τις τηγανίσετε και τις ψήσετε σε ξυλόφουρνο όπως το ψωμίΚατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, η κουλούρα πρέπει να φουσκώσει αρκετά. Ετσι θα πετύχουν. Αν τις τρυπήσετε με πιρούνι δε θα φουσκώσουν!!Μπορείτε μετά το πρώτο φούσκωμα, να χωρίσετε τη ζύμη σε μπαλίτσες τις οποίες θα αφήσετε πάλι να ξεκουραστούν. Έπειτα να ανοίξετε την κάθε μπάλα σε φύλλο, όχι πολύ λεπτό, στο καθένα να κάνετε πηρουνιές χωρίς να τρυπήσουν και να τηγανίσετε τα φύλλα σε καυτό λάδι. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πίτες για σουβλάκι!
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι σκληρό
-
2 φακελάκια μαγιά
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
χλιαρό νερό όσο πάρει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπωλ ρίξτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι
-
2
Ανακατέψτε και προσθέστε σιγά σιγά όσο νερό χρειαστεί για να πετύχετε ζύμη μαλακιά και λεία, σαν του ψωμιού
-
3
Σκεπάστε κι αφήστε τη ζύμη 3 ώρες να φουσκώσει
-
4
Ανοίξτε φύλλο με τον πλάστη, όχι πάρα πολύ λεπτό
-
5
Βάλτε σε τηγάνι αραβοσιτέλαιο να κάψει
-
6
Με το ροδάκι που κόβουμε τις δίπλες ή με μαχαίρι κόψτε κουλουρίτσες, δηλάδή κομμάτια ζύμης σε τετράγωνο ή τρίγωνο μεγάλο, ατομικό
-
7
Τηγανίστε στο λάδι γυρίζοντάς τις κι από τις 2 πλευρές
-
8
Βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί
-
9
Χαράξτε μία μακριά πλευρά της κάθε κουλούρας με μαχαίρι, ανοίγοντας και χώρο μεσα στην κουλούρα
-
10
Γεμίστε τη με φέτες τομάτας, τρίμματα φέτας, φιλέτα ελιάς, κρεμμύδι και φρέσκια ρίγανη
-
11
Επίσης, μπορείτε να μην τις γεμίσετε και απλά να τις περιχύσετε με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι ή με μαρμελάδα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)