Τηγανόπιτες εύκολες και πολύ νόστιμες
Πολύ νόστιμες τηγανόπιτες που δεν θα προλαβαίνετε να τις φτιάχνετε γιατί θα τρώγονται αμέσως!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε το λάδι να μην κάψει πολύ, τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν και να μην καούν!Μαζί με τη φέτα έβαλα και τριμμένο κασέρι!
Υλικά
-
6 φλυτζάνια αλεύρι Γ.Ο.Χ.
-
2 1/2 φλ. νερό περίπου
-
2 φλ. φέτα τριμμένη
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
1 κ.σ. αλάτι
-
4 κ.σ. βιτάμ
-
1 φλ. λάδι
-
λάδι για το τηγάνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ, στο κέντρο ρίχνουμε το αλάτι, προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε φτιάχνοντας μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε μία ώρα.
-
2
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Σε μπολ βάζουμε το λάδι, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με τη ρίγανη.
-
3
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες, βγαίνουν οχτώ.
-
4
Λαδώνουμε τα χέρια μας και ανοίγουμε το φύλλο όσο μπορούμε πιο πολύ με τα χέρια μας.
-
5
Αλείφομε κάθε φύλλο με μαργαρίνη
-
6
Πασπαλίζουμε με φέτα.
-
7
Διπλώνουμε σε ρολό, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία.
-
8
Πιέζουμε με τα δάχτυλα να ανοίξει το φύλλο μας κλείνοντας μέσα τη γέμιση φέτας.
-
9
Τοποθετούμε τις τηγανόπιτες σε ένα δίσκο.
-
10
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν από τις δυο πλευρές.
Σχόλια (28)