Τηγανόψωμα Ευβοιώτικα

Storybrooke
Storybrooke @cook_8514217
,Ελλάδα

Αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα με φέτα και μερακλίδικα από τη Χαλκίδα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε βεβαίως να προσθέσετε και ό,τι υλικό σας αρέσει! Από ζαμπόν, μπέικον μέχρι οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας!!! Θα γίνουν φανταστικά! Αν και η παραδοσιακή συνταγή θέλει φέτα! Επίσης κάποιοι βάζουν απλό αλεύρι και μαγιά και αφήνουν τη ζύμη να φουσκώσει. Και τα δύο είναι το ίδιο γευστικά και χορταστικά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
8 μέτρια τηγανόψωμα
  1. 350-400 γρ. φέτα
  2. χλιαρό νερό
  3. λίγο ελαιόλαδο
  4. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε αλεύρι,νερό,αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια καλή ζύμη.Αν δούμε και χρειαστεί παραπάνω νερό ή αλεύρι, προσθέτουμε ανάλογα.Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη.Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπεράκι.Γεμίζουμε με φέτα κατά βούληση και διπλώνουμε είτε σε φάκελο, είτε σε σαλιγκαράκι κάνοντας ρολό τη ζύμη και τυλίγοντας σε σαλιγκάρι.

  2. 2

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

  3. 3

    Καλό είναι να τρυπάμε και λίγο με το πηρούνι μας τα τηγανόψωμα για να ψηθεί καλά η ζύμη,αν και εφόσον την ανοίξουμε με πλάστη,δεν έχει φόβο.

  4. 4

    Απλώστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το περιττό λάδι και...έτοιμα!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (8)

kikibebe2
kikibebe2 @kikibebe2
5 πιρουνάκια απο όλη την οικογένεια!!τα τσακίσαμε πρωί-πρωί!!ευχαριστούμε για την συνταγή Storybrooke!!

Από

Storybrooke
Storybrooke @cook_8514217
στις
,Ελλάδα