ggr
ggr @george
Athens

Χρόνια τώρα, με πιάνει μία ανατριχίλα κάθε φορά που γίνομαι μάρτυρας κάποιας “δολοφονικής απόπειρας” εναντίον του αγαπημένου μου γλυκού, της T i r a m i s ù. Κατά καιρούς έχω δει να την …πυροβολούν με στιγμιαίους, nes café & Σια, στη θέση του espresso, με μπισκότα πτι-μπερ αντί για σαβουαγιάρ, να την ...εκτελούν με κρεμώδη τυριά τύπου Φιλαδέλφεια αντί του mascarpone. Να αφαιρούν το κακάο, να αλλάζουν το κλασσικό λικεράκι amaretto ή το κρασί marsala με ...λημνιό, “του 2003 ήταν μία καλή χρονιά εκείνη για το κρασί”, και άλλα διάφορα.Βλέποντας όλες αυτές τις παραλλαγές να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, των σελίδων αυτών συμπεριλαμβανομένων, είπα να πάρω την εκδίκησή μου...Εάν εσείς ασχημονείτε, μπορώ να το κάνω και εγώ... Και με τι τρόπο, μάλιστα!!! Εσείς του αλλάζετε ένα δύο υλικά, ε; Χα, εγώ θα του αλλάξω εντελώς ...υπόσταση. Κάτι σαν “αλλαγή φύλλου"!!! Και να δω ποιος θα βγει κερδισμένος

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δεν έχετε καλό, κουβανέζικο ρούμι, αντικαταστήστε το με ένα οποιοδήποτε λευκό ρούμι σας βρίσκεται...Εάν, πάλι, δεν έχετε λάιμ, αντικαταστήστε το με λεμόνιΕάν, τέλος, δεν έχετε mascarpone ή καφέ espresso, τότε ...ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ T i r a m i s ù . Θα σας βγει …τιραμισού. Σας φαίνεται το ίδιο;

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 ποτήρια
  1. 250 γρ mascarpone
  2. 80 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  3. ξύσμα από 1 λάιμ
  4. 1 λεπτή φετούλα λάιμ ανά ποτήρι, για διακόσμηση
  5. 4 φρέσκα φυλλαράκια μέντας, ψιλοκομμένα
  6. 8 φρέσκα φυλλαράκια μέντας, δύο ανά ποτήρι, για διακόσμηση
  7. 30 ml καλό, κουβανέζικο ρούμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε το ρούμι σε ένα βαζάκι που να κλείνει ερμητικά (για να μην εξατμισθεί), προσθέτουμε τα 4 από τα φυλλαράκια της μέντας και κλείνουμε αρμητικά. Αφήνουμε να διαποτισθούν από το αλκοόλ και να το αρωματίσουν.

  2. 2

    Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών, φροντίζοντας να μην υπάρχει ούτε ίχνος από αυτούς τους δεύτερους μέσα στα πρώτα. Στάζουμε 2-3 σταγόλες λεμόνι μέσα στα ασπράδια, θα βοηθήσει να κτυπηθούν πιο εύκολα και να φθάσουμε πιο γρήγορα σε μία σταθερή μαρέγκα.

  3. 3

    Κτυπούμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, δυνατά και επίμονα, μέχρι να ασπρίσουν.

  4. 4

    Προσθέτουμε το mascarpone και το ξύσμα από το ένα λάιμ και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν στα κτυπημένα αυγά.

  5. 5

    Βγάζουμε από το αλκοόλ τα φυλλαράκια της μέντας και τα ψιλοκόβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.

  6. 6

    Τα προσθέτουμε, έτσι ψιλοκομμένα (ή λιωμένα με το γουδοχέρι, εάν είστε “τεχνίτες”) στο μίγμα του mascarpone,

  7. 7

    Και προσθέτουμε και το ρούμι, αρωματισμένο από τα φύλλα μέντας.

  8. 8

    Κτυπούμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν σε σταθερή μαρέγκα. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα το πόσο γρήγορα θα φθάσετε σε σφικτή μαρέγκα. Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα έχει εάν στάξουμε σταγόνες από τον χυμό των λάιμ.

  9. 9

    Ενσωματώνουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη μαρέγκα στη κρέμα του mascarpone. Οι κινήσεις πρέπει να είναι από τα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ προς το κέντρο και την επιφάνεια. Όσο πιο σωστά ενώσετε τα υλικά σε αυτή τη φάση, τόσο πιο αφράτο θα είναι το μίγμα.

  10. 10

    Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ που να κλείνει και αυτό ερμητικά, και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, σκεπασμένο, για τουλάχιστον 12 ώρες (ακόμη καλύτερα ένα ολόκληρο 24ωρο!). Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα ποτήρια mojito, διακοσμούμε το κάθε ποτήρι με δύο φυλλαράκια μέντας και μία λεπτή φέτα από το δεύτερο λάιμ και σερβίρουμε. Στην υγειά σας!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

chrispandou
chrispandou @cook_8475991
Χα χα χα!!!! Έχεις πλάκα μεγάλη τελικά...... Το μόνο κοινό της συνταγής σου με το τιραμισού είναι το μασκαρπόνε!!!!!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens