ΕρρίκοςΘ
ΕρρίκοςΘ @cook_8510112
Toronto, Ontario

Το ποιο εύκολο τιραμισού που έχετε φτιάξει ποτέ! Θα σας φανεί περίεργο που δεν χρησιμοποιώ τυρί μασκαρπόνε αλλά πιστέψτε με ειναι το πιό γευστικό και νόστιμο τιραμισού που υπάρχει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
12 άτομα
  1. 1 πακέτο σαβαγιάρ (από αυτά του Carrefour)
  2. 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  3. 1 κουτάκι σαντιγί Morfat
  4. 3  κουταλιές της σούπας κακάο
  5. 1 σφηνάκι κονιάκ ή ενα σφηνάκι ουίσκι
  6. 700 ml νερό
  7. 2 κουταλάκια του γλυκού καφέ espresso
  8. κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αδειάζουμε σε ενα μπολ την σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα και ανακάτευε με το μίξερ μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο μίγμα και μέχρι να αφρατέψει αρκετά (περίπου 4-5 λεπτά)

  2. 2

    Ύστερα, παίρνουμε το μισό μίγμα και το αδειάζουμε σε ενα άλλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο μίγμα. Τα βάζουμε στο ψύγειο για 20-25 λεπτά και τα βγάζουμε.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον καφέ και το κονιάκ.

  4. 4

    Οταν κρυώσει το νερό με τον καφέ, βουτάμε για παρά πολύ μικρό χρονικό διάστημα στο νερό με το καφέ τα μισά σαβαγιάρ απο την συσκευασία και τα στρώνουμε σε ενα ταψάκι (ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό).

  5. 5

    Αργότερα παίρνουμε την λευκή κρέμα και την ρίχνουμε πάνω στα σαβαγιάρ και απλώνουμε μέχρι να πάει παντού.

  6. 6

    Αργότερα παίρνουμε τα αλλά μισά σαβαγιάρ και ξαναβούταμε, στονάρουνε με τον καφέ και ξανά στρώνουμε τα σαβαγιάρ πάνω απο την λευκή κρέμα.

  7. 7

    Μόλις τα στρώσουμε παίρνουμε την κρέμα με το κακάο και την ρίχνουμε από πάνω και απλώνουμε.

  8. 8

    Πασπαλίζουμε απο πάνω με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Καλή Όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια

jenpas
jenpas @cook_8514576
Συγχαρητήρια, ειναι ενα απο τα πιο ωραια γλυκά που έχω φάει ποτέ!!!

Από

ΕρρίκοςΘ
ΕρρίκοςΘ @cook_8510112
στις
Toronto, Ontario