Τιραμισού εύκολο
Υλικά
-
1 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
-
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
-
3 κ.σ. ρούμι
-
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
-
1 κουτί Morfat Creamy
-
450 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
-
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
-
2 κ.σ. άγλυκο κακάο
-
50 γραμ. τριμμένη κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τον καφέ στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέχρι τη μέση τους (οριζόντια) και τα στρώνουμε σε οβάλ ή μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
-
2
Χτυπάμε την Morfat στο μίξερ προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε, ώστε να έχουμε μια απαλή κρέμα τυριού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στη χτυπημένη κρέμα και τέλος 3 κουταλιές καφέ από αυτό που βουτάγαμε τα σαβαγιάρ. Συνεχίζουμε να τη χτυπάμε μέχρι να στέκεται. Με απαλές κινήσεις, με κουτάλι ενώνουμε τη σαντιγί με την κρέμα τυριού.
-
3
Στρώνουμε μία στρώση στα μπισκότα. Πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε 2 στρώσεις μπισκότο και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Πασπαλίζουμε κακάο και την υπόλοιπη σοκολάτα.
-
4
Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)