κύρια φωτογραφία συνταγής Τιραμισού εύκολο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  2. 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  3. 3 κ.σ. ρούμι
  4. 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  5. 1 κουτί Morfat Creamy
  6. 450 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
  7. 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
  8. 50 γραμ. τριμμένη κουβερτούρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τον καφέ στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέχρι τη μέση τους (οριζόντια) και τα στρώνουμε σε οβάλ ή μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

  2. 2

    Χτυπάμε την Morfat στο μίξερ προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε, ώστε να έχουμε μια απαλή κρέμα τυριού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στη χτυπημένη κρέμα και τέλος 3 κουταλιές καφέ από αυτό που βουτάγαμε τα σαβαγιάρ. Συνεχίζουμε να τη χτυπάμε μέχρι να στέκεται. Με απαλές κινήσεις, με κουτάλι ενώνουμε τη σαντιγί με την κρέμα τυριού.

  3. 3

    Στρώνουμε μία στρώση στα μπισκότα. Πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε 2 στρώσεις μπισκότο και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Πασπαλίζουμε κακάο και την υπόλοιπη σοκολάτα.

  4. 4

    Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ναταλια
ναταλια @cook_8455771
νομιζω οτι δεν καταλαβα καθολου τη συνταγη. στο βημα 2 αφου τα εχουμε χτυπησει ολα μαζι τι ενωνουμε ? κι επισης στο βημα 3 οταν λες 2 στρωσεις εννοεις 2 στρωσεις σαβουαγιαρ τη μια πανω στην αλλη ? δεν θα βγει πολυ χοντρη η στρωση ετσι ?

Από

spyrid
spyrid @spyrid
στις
,Ellada