Τιραμισού λιχουδιά
Τιραμισού με μαγευτική γέμιση που θα καθιερώσετε όλοι στο επιδόρπιό σας... μετά τη δοκιμή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπισκότα μην τα αφήσετε πολύ ωρα στο ζεστό σιρόπι γιατί θα γίνει πολύ λασπώδες το γλυκό μας! Απλά ένα πέρασμα πάνω και κάτω.
Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
-
πρώτο μείγμα
-
1 μόρφατ
-
1 κούπα κοφτή άχνη
-
3 κουταλιές κονιάκ
-
δεύτερο μείγμα
-
1 κούπα άχνη
-
2 κρόκους
-
3 μικρά γαλατάκια
-
σιρόπι για να βουτήξουμε τα σαβουαγιάρ
-
2 κούπες νερό
-
4 κουταλιές σούπας νές καφέ
-
2 κουταλιές κακάο
-
3 κουταλιές ζάχαρη
-
κακάο για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το κάθε μείγμα ξεχωριστά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν. Έπειτα τα ανακατεύουμε μαζί τα μείγματα και είναι έτοιμη η γέμισή μας!
-
2
Βράζουμε το σιρόπι και βουτάμε για λίγο ένα ένα τα σαβουαγιάρ και απο τις δύο πλευρές.
-
3
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί, ρίχνουμε μισή γέμιση, απο πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και πάλι την υπόλοιπη γέμιση.
-
4
Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο να δέσει και να κρυώσει!
Σχόλια (9)