κύρια φωτογραφία συνταγής Τιραμισού με μπισκότα
maiko81
maiko81 @cook_8482140
ΑΘΗΝΑ,

Μια υπεροχη παραλλαγή του γνωστού τιραμισού. Αντί για τα παραδοσιακά σαβαγιάρ δώστε ένταση και σοκολατένια γεύση με μια βάση από μπισκότα oreo.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα της άχνης είναι σχετική. Κάποιες φορές βάζω 5 κουταλιές της σούπας - ανάλογα πόσο τυρένιο ή γλυκό θέλω το τιραμισού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  2. 250 γραμμ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  3. σοκολάτα σε σκόνη για το πασπάλισμα
  4. 2 μεγάλα πακέτα μπισκότα oreo
  5. αρωματισμένο γαλλικό καφέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε γαλλικό καφέ. Ρίχνουμε ένα μέρος του καφέ σε ένα βαθύ πιάτο. Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα βουτάμε γρήγορα στον καφέ - προσοχη!!! Δεν αφήνουμε τα μπισκότα να μουλιάσουν! Τα βουτάμε στιγμιαία, τόσο όσο να πάρουν υγρασία και άρωμα από τον καφέ.

  2. 2

    Σε ένα ορθογώνιο ταψάκι (απο αυτά που είναι μιας χρήσεως και χρησιμοποιούμε για ψήσιμο) θρυματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Στρώνουμε προσεκτικά στον πάτο να γίνει μια ωραία βάση και αφήνουμε στην άκρη.

  3. 3

    Σε ένα βαθύ πιάτο δουλεύω καλά την άχνη με το τυρί με ένα πηρούνι, έτσι ώστε να γίνουν μια αχνοκίτρινη κρέμα.

  4. 4

    Στο μίξερ χτυπάω καλά την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγύ. Προσθέτω την τυροκρέμα και ανακατέυω έτσι ώστε να γίνουν ένα.

  5. 5

    Στρώνω την κρέμα πάνω απο τη βάση μπισκότου. Πασπαλίζω με σοκολάτα σκόνη (όχι κακάο, γίνεται πικρό) και βάζω στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Είναι τέλειο για το κλείσιμο ενος καλοκαιρινού δείπνου!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

kimon
kimon @cook_8471160
Λοιπον φτιαχνω πολυ συχνα τυραμισου γιατι αρεσει πολυ στον αντρουλη.θα δοκιμασω αυριο κιολας την παραλαγη αυτη,μου φαινεται πολυ ενδιαφερουσα!

Από

maiko81
maiko81 @cook_8482140
στις
ΑΘΗΝΑ,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα