κύρια φωτογραφία συνταγής Τιραμισού με παντεσπάνι
ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
,ΕΛΛΑΔΑ

Άπαιχτη σοκολατένια γεύση, πολύ ζουμερό, δροσερό και αφράτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιρόπι το παίρνει όλο το παντεσπάνι. Έχει σίγουρη επιτυχία!!!!!!!!! Είναι τέλειο...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 4 βανίλιες
  3. 2 ποτήρια ζάχαρη
  4. 2 ποτήρια φαρίν-απ
  5. 0.5 φλυτζάνι κοσκινισμένο κακάο
  6. Για το σιρόπι
  7. 2 1/2 ποτήρια νερό
  8. 20 κουταλάκια ζάχαρη
  9. 8 κουταλάκια κακάο
  10. 4 κουταλάκια νες καφέ
  11. Λικέρ της αρεσκείας μας όπως καλούα κ.λ.π.
  12. Για άσπρη τυραμισού
  13. 2 κουτάκια μικρά φιλαδέλφεια
  14. 2 κουταλάκια ζάχαρη άχνη
  15. Για σοκολατένια τυραμισού
  16. 2 κουτάκια μικρά φιλαδέλφεια
  17. 1 βανίλια
  18. 0.5 σακουλάκι ζάχαρη άχνη
  19. κακάο όσο θέλω

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μία μέρα πρίν, κάνω το παντεσπάνιχτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και στην συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι που έχω ανακατέψει με το κακάο και τις βανίλιες.Ψήνω στους 170,στις αντιστάσεις για μία ώρα(σε λαδόκολλα).

  2. 2

    Την άλλη μέρα φτιάχνω την τυραμισού.

  3. 3

    Για την άσπρη τυραμισούΧτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη άχνη. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Ρίχνω το τυρί στα αυγά και χτυπάω για λίγο να αφρατέψει, κατόπιν ρίχνω και την σαντιγύ και ανακατεύω για δύο λεπτά, να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

  4. 4

    Για την σοκολατένια τυραμισούΧτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη. Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Λιώνω το τυρί με ένα πιρούνι και το ρίχνω στα αυγά. Ρίχνω το κακάο, την βανίλια και κατόπιν ανακατέυω την μαρέγκα προσεκτικά.

  5. 5

    Κόβω το παντεσπάνι οριζόντια και στρώνω το ένα φύλλο στο ταψί μου, σιροπιάζω με το μισό σιρόπι, σιγά σιγά με ένα κουτάλι. Απλώνω από πάνω την μισή κρέμα που προτιμάμε και στρώνουμε και το άλλο μισό παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με extra κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ