Τιραμισού της Βικτώριας
Τιραμισού της φίλης μου Βικτώριας που κατάγεται απο το Σαλέρνο της Ιταλίας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορουμε οταν σερβίρουμε στο πιάτο να περιχύσουμε τη μερίδα με λιγο εσπρεσσο.
Υλικά
-
10 αυγά (6 κρόκοι και 4 ολόκληρα)
-
250 γρ. ζάχαρη
-
1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
-
100 γρ. σαβαγιάρ
-
150 γρ. κονιάκ 3*
-
1 σφηνάκι gran marnier
-
50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
-
25 γρ. καφές εσπρέσσο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ.
-
2
Αφού φουσκώσουν προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε με το χέρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
-
3
Ανακατευουμε σε ενα μπόλ το κονιάκ, το gran marnier και το εσπρεσσο και σ' αυτό το μείγμα βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε στο πυρέξ ή σ' ενα σκευος της αρεσκείας μας.
-
4
Απο πάνω προσθέτουμε το μείγμα με το μασκαρπόνε που φτιάξαμε αρχικά και πασπαλιζουμε με την τριμμενη κουβερτούρα.
-
5
Βαζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)