Τιραμισού του Παρλιάρου

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
21 ψήφοι
marriapal, 01.03.12

Περιγραφή

Καταπληκτική συνταγή από τον μοναδικό Παρλιάρο και φυσικά πανεύκολη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας αρέσει...

Τιραμισού του Παρλιάρου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. mascarpone
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 70 γρ. κονιάκ ή κρασί
  • κακάο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Tiramisu
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ιταλική
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 34' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 16' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη καλα και προσθέτουμε και το mascarpone.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα σιγά σιγά.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος.
  4. Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια.
  5. Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε τη κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  7. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα κακάο.
  8. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 ημέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα


Πηγή: megatv

Σχετικές συνταγές

Τούρτα τιραμισού Τούρτα τιραμισού
5
       
       
(2)
Tiramisu τέλειο! Tiramisu τέλειο!
5
       
       
(2)
Το TIRAMISU της Λουΐζας Το TIRAMISU της Λουΐζας
4.9153
       
       
(59)
Το τέλειο Tiramisù Το τέλειο Tiramisù
5
       
       
(5)
Θεϊκό Τιραμισού Θεϊκό Τιραμισού
4.5
       
       
(2)
Tiramisu εύκολο Tiramisu εύκολο
4.3333
       
       
(3)
Εύκολο τιραμισού Εύκολο τιραμισού
4.6
       
       
(5)
Tiramissu special Tiramissu special
5
       
       
(2)
Σαβαγιάρ σπιτικά Σαβαγιάρ σπιτικά
5
       
       
(8)
Δροσιστικό τιραμισού Δροσιστικό τιραμισού
4.5
       
       
(12)

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από marriapal, 4-3-12  
    #
    Σχόλιο από cleo78, 5-3-12  
    Μόλις την έκανα κ είναι τέλεια!!!!Δε μπορώ να περιμένω 2 ώρες να κρυώσει!!!Η κρέμα έγινε απίστευτα αφράτη....βέβαια είχα κ φρέσκα αυγουλάκια από τις κοτούλες της γιαγιάς μου! Ευχαριστούμε για τη δημοσιευση, πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε!
    #
    Σχόλιο από marriapal, 5-3-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ cleo78 μου. Πραγματικά είναι πολύ ωραία, και ειδικά η κρέμα είναι κάτι το τέλειο... Όταν τη δοκιμάσεις πεσμου εντυπώσεις!
    #
    Σχόλιο από karali, 14-8-12  
    h syntgagh einai teleia thn exo kanei kai ego polles fores me spitika savoyagiar kai petyxainei panta!na pros8eso oti to exo kanei kai me tyri filadelfeia kai einai eksisoy pentanostimo!den exo faei kalytero tyramisoy!5 piroynakia apo emena
    #
    Σχόλιο από NemesisRose, 26-10-12  
    Φανταστική εχθές την έκανα και είναι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από vickykts, 4-11-12  
    επειδη ειμαι φανατικη οπαδος της τιραμισου οφειλω να παραδεχτω οτι η συνταγη ειναι απλως τελεια! τη δευτερη φορα που την εκανα δεν ειχα λικερ κ εγαλα baileys κ εγινε ακομα καλυτερη
    #
    Σχόλιο από marriapal, 11-11-12  
    Όντως η συνταγή είναι τέλεια και πολύ εύκολη όπου το μυστικό είναι το καλό χτύπημα στα αυγά και στην ένωση της μαρέγκας με την κρέμα να γίνει πολύ απαλά με μία κουτάλα για να μην φύγει ο αέρας. Είναι το πιο νόστιμο τιραμισού κατά την απόψη μου...
    #
    Σχόλιο από keityni, 5-1-13  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ 4 ΑΥΓΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ?? ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ??
    #
    Σχόλιο από marriapal, 5-1-13  
    Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα αυγά εφόσον είναι φρέσκα και καλής ποιότητας. Προφανώς για να το ζητάει η συνταγή τόσα θα χρειάζονται για να γίνει καλο. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιω χωριάτικα αυγά. Και φυσικά όπως γράφω πιο πάνω καλο είναι να το φάμε γρήγορα. Γενικά συνταγές σου περιέχουν ωμά αυγά καλο είναι να μην μένουν πάνω από δύο η τρεις μέρες στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από marriapal, 5-1-13  
    #
    Σχόλιο από keityni, 6-1-13  
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !! ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ( ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΓΗΚΕ , ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΕ...ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ ΕΓΩ !! :p
    #
    Σχόλιο από marriapal, 7-1-13  
    Καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Χαίρομαι που σου πέτυχε και χωρίς αυγά γιατί θα υπάρχει και αυτή η εναλλακτική λύση. Οπότε θα μπορείς να συγκρίνεις όταν την φτιάξεις αυγά.
    #
    Σχόλιο από martha0310, 21-1-13  
    !!!
    #
    Σχόλιο από kst, 25-1-13  
    Καταπληκτική!!!Απλά θέλει λίγο προσοχή στο βούτηγμα των σαβαγιάρ. Χρειάζονται πραγματικά λίγα δευτερόλεπτα!
    #
    Σχόλιο από marriapal, 25-1-13  
    Ευχαριστώ για τις ψήφους martha0310 και kst!!!
    #
    Σχόλιο από sammy21, 25-1-13  
    Ειναι το καλυτερο τιραμισου, το κανω εδω και πολυ καιρο, και οσοι το εχουν δοκιμασει, ενθουσιαστηκαν! Στα σαβαγιαρ βαζω σπιτικο λικερ πικραμυγδαλο...
    #
    Σχόλιο από marriapal, 29-1-13  
    Ευχαριστώ για την ψήφο sammy21!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 11-2-13  
    Καλησπέρα marriapal ! Θέλω να φτιάξω την συνταγή κ αναρωτιέμαι ποιές διαστάσες σκεύους θα ήταν οι ιδανικές, ώστε να μη μου βγουν πολύ λεπτές οι στρώσεις της κρέμας.Επίσης, κ πόσο βαθύ σκεύος θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσω?! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από marriapal, 11-2-13  
    Το δικό μου πυρέξ είναι περίπου 35Χ27 και βάθος γύρω στα 6 εκατοστά. Αλλά και λίγο μεγαλύτερο ή μικρότερο να έχεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 12-2-13  
    Eυχαριστώ!! Θα το φτιάξω κ θα στείλω τις εντυπώσεις μου σύντομα!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    38 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από marriapal, 4-3-12  
    #
    Σχόλιο από cleo78, 5-3-12  
    Μόλις την έκανα κ είναι τέλεια!!!!Δε μπορώ να περιμένω 2 ώρες να κρυώσει!!!Η κρέμα έγινε απίστευτα αφράτη....βέβαια είχα κ φρέσκα αυγουλάκια από τις κοτούλες της γιαγιάς μου! Ευχαριστούμε για τη δημοσιευση, πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε!
    #
    Σχόλιο από marriapal, 5-3-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ cleo78 μου. Πραγματικά είναι πολύ ωραία, και ειδικά η κρέμα είναι κάτι το τέλειο... Όταν τη δοκιμάσεις πεσμου εντυπώσεις!
    #
    Σχόλιο από NemesisRose, 26-10-12  
    Φανταστική εχθές την έκανα και είναι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από vickykts, 4-11-12  
    επειδη ειμαι φανατικη οπαδος της τιραμισου οφειλω να παραδεχτω οτι η συνταγη ειναι απλως τελεια! τη δευτερη φορα που την εκανα δεν ειχα λικερ κ εγαλα baileys κ εγινε ακομα καλυτερη
    #
    Σχόλιο από marriapal, 11-11-12  
    Όντως η συνταγή είναι τέλεια και πολύ εύκολη όπου το μυστικό είναι το καλό χτύπημα στα αυγά και στην ένωση της μαρέγκας με την κρέμα να γίνει πολύ απαλά με μία κουτάλα για να μην φύγει ο αέρας. Είναι το πιο νόστιμο τιραμισού κατά την απόψη μου...
    #
    Σχόλιο από keityni, 5-1-13  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ 4 ΑΥΓΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ?? ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ??
    #
    Σχόλιο από marriapal, 5-1-13  
    Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα αυγά εφόσον είναι φρέσκα και καλής ποιότητας. Προφανώς για να το ζητάει η συνταγή τόσα θα χρειάζονται για να γίνει καλο. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιω χωριάτικα αυγά. Και φυσικά όπως γράφω πιο πάνω καλο είναι να το φάμε γρήγορα. Γενικά συνταγές σου περιέχουν ωμά αυγά καλο είναι να μην μένουν πάνω από δύο η τρεις μέρες στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από marriapal, 5-1-13  
    #
    Σχόλιο από keityni, 6-1-13  
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !! ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ( ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΓΗΚΕ , ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΕ...ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ ΕΓΩ !! :p
    #
    Σχόλιο από marriapal, 7-1-13  
    Καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Χαίρομαι που σου πέτυχε και χωρίς αυγά γιατί θα υπάρχει και αυτή η εναλλακτική λύση. Οπότε θα μπορείς να συγκρίνεις όταν την φτιάξεις αυγά.
    #
    Σχόλιο από martha0310, 21-1-13  
    !!!
    #
    Σχόλιο από kst, 25-1-13  
    Καταπληκτική!!!Απλά θέλει λίγο προσοχή στο βούτηγμα των σαβαγιάρ. Χρειάζονται πραγματικά λίγα δευτερόλεπτα!
    #
    Σχόλιο από marriapal, 25-1-13  
    Ευχαριστώ για τις ψήφους martha0310 και kst!!!
    #
    Σχόλιο από sammy21, 25-1-13  
    Ειναι το καλυτερο τιραμισου, το κανω εδω και πολυ καιρο, και οσοι το εχουν δοκιμασει, ενθουσιαστηκαν! Στα σαβαγιαρ βαζω σπιτικο λικερ πικραμυγδαλο...
    #
    Σχόλιο από marriapal, 29-1-13  
    Ευχαριστώ για την ψήφο sammy21!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 11-2-13  
    Καλησπέρα marriapal ! Θέλω να φτιάξω την συνταγή κ αναρωτιέμαι ποιές διαστάσες σκεύους θα ήταν οι ιδανικές, ώστε να μη μου βγουν πολύ λεπτές οι στρώσεις της κρέμας.Επίσης, κ πόσο βαθύ σκεύος θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσω?! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από marriapal, 11-2-13  
    Το δικό μου πυρέξ είναι περίπου 35Χ27 και βάθος γύρω στα 6 εκατοστά. Αλλά και λίγο μεγαλύτερο ή μικρότερο να έχεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 12-2-13  
    Eυχαριστώ!! Θα το φτιάξω κ θα στείλω τις εντυπώσεις μου σύντομα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 14-2-13  
    Πολύ νόστιμη κ εύκολη συνταγή για τιραμισού!!!!! Πεντανόστιμη η κρέμα......απερίγραφτα βελούδινη!!!!! Πέρασε στο αρχείο μου η συνταγή!!!!!!!
    Υ.Γ. : Έβαλα κ μία δόση βανίλια γιατι βοβήθηκα μη μυρίζουν τα αυγά αλλά κ να μην έβαζα τελικά δε νομίζω να υπήρχε θέμα, αν ήταν θα το έγραφε κ η συνταγή!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από stellaplitaria, 8-4-13  
    Έφτιαξα αυτή τη συνταγή και πραγματικά ήταν καταπληκτική.
    Αυτό όμως που με στενοχώρησε πολύ, ήταν οτι η κρέμα δεν ήταν τόσο παχύρευστη οσο έπρεπε, για να σταθεί πάνω στα σαβαγιάρ.
    Αναρωτιέμαι πιο είναι το λάθος μου γιατί ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα.
    #
    Σχόλιο από peggyboom35, 17-12-13  
    Θέλω να ρωτήσω κάτι την marriapal. Την πρώτη φορά που έκανα το γλυκό βγήκε πραγματικά τέλειο όσοι το έφαγαν ενθουσιαστήκαν. Είπα να το ξανακάνω μετά απο καιρό αλλα δεν βγήκε καθόλου αυτήν την φορά. Η κρέμα δεν βγήκε όπως την πρώτη φορά. Τώρα βγήκε "νερωμένη". Δεν ξέρω τι διαφορετικό κάνω απο την πρώτη φορά. Φταίει μήπως η μαρέγκα? Δεν την χτύπησα καλα? Πώς πρέπει να χτυπήσω τα ασπράδια για να βγεί σωστά η μαρέγκα και πώς πρέπει να κάνω μετά την ένωση?
    #
    Σχόλιο από gali17, 27-12-13  
    Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..ποσα περιπου σαβουαγιαρ χρειαζονται?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από karali, 14-8-12  
    h syntgagh einai teleia thn exo kanei kai ego polles fores me spitika savoyagiar kai petyxainei panta!na pros8eso oti to exo kanei kai me tyri filadelfeia kai einai eksisoy pentanostimo!den exo faei kalytero tyramisoy!5 piroynakia apo emena

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χριστουγεννιάτικη Tiramisu... Ω, έλατο!!
    Προστέθηκε από ggr
    5
           
           
    (2)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της lia papadopoulou
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της αστεροσκονη