Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 τεμαχια
  1. 100 γρ μπισκοτα σαβουαρ (21 κομματια περιπου)
  2. 150 γρ αλευρι
  3. 1 κουταλακι μπεικιν
  4. 1/2 κουταλακι σοδα
  5. 1 αυγο
  6. 80 γρ. ζαχαρη
  7. 100 γρ. βουτυρο
  8. 250 γρ ξυνογαλο
  9. 4 κουταλιες εσπρεσσο καφε διαλυμενο σε νερο
  10. 2 κουταλιες αμαρετο
  11. 150 γρ τυρι μασκαρπονε
  12. 1 πακετακι βανιλινη
  13. 3 κουταλιες κακαο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμενουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους (στον αερα 170)

  2. 2

    Σπαμε σε τριμματα τα μπισκοτα ειτε βαζοντας τα σε σακουλα καταψηξης με το γουδι ειτε με το μουλτι

  3. 3

    Ανακατευουμε το αλευρι, τα τριμματα μπισκοτου, το μπεικιν και την σοδα.

  4. 4

    Σε ενα αλλο μπωλ χτυπαμε το αυγο, το βουτυρο, το ξυνογαλο και την ζαχαρη και ριχνουμε σιγα σιγα και το μειγμα με το αλευρι σιγα σιγα.

  5. 5

    Βαζουμε το μειγμα στις φορμες μας και ψηνουμε σε μεσαια φωτια για 20-25 λεπτα (μεχρι να βγαινει στεγνη η οδοντογλυφιδα).

  6. 6

    Μολις ψηθουν τα αφηνουμε για 5 λεπτα να κρυωσουν και τα ξεφορμαρουμε.

  7. 7

    Ανακατευουμε τον καφε με το αμαρετο και ραντιζουμε ελαφρως τα μαφινς

  8. 8

    Το μασκαρπονε με την βανιλια τα χτυπαμε για λιγο και βαζουμε μια λεπτη στρωση πανω απο καθε μαφιν και τελος διακοσμουμε με κακαο!

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
ermioni μου, γεια σου!!!\r\nνα σε ρωτησω,μπορω να το κανω και σαν μεγαλο κεικ?

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα