Τυρο... γαριδάκια!
Ένας πρωτότυπος θαλασσινός μεζές ότι πρέπει για ουζάκι και καλή παρέα!! Μην σας ξεγελά ο τίτλος, αν και παραπέμπει σε κάτι πολύ πιο επιβεβαρυμένο σε θερμίδες..καμία σχέση ίσα ίσα που είναι υγιεινό και παράλληλα γευστικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν φοβάστε να έρθετε αντιμέτωποι με σχάρα στα κάρβουνα μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ! Η αναλογία για σωστό βράσιμο ρυζιού πάντα 1 προς 2 αφού λοιπόν έχουμε 1/2 φλ. ρύζι τότε 1 φλιτζάνι νερό.
Υλικά
-
6 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
-
1 ματσάκι άνηθο
-
300 γρ κυπριακή αναρή ή ανθότυρο
-
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
-
1/2 φλ. ρύζι γλασέ
-
λίγο αλάτι
-
λίγο λαδάκι
-
λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας αν δεν είναι ήδη καθαρισμένες, ρίχνουμε λίγο θαλασσινό χοντρό αλάτι (προαιρετικά) και ψήνουμε σε σχάρα εως ότου λυγίσουν, πάρουν χρώμα και ψηθούν.
-
2
Εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει σε ένα μπολ, κομματιάζουμε το τυρί με τα χέρια μας, το σκόρδο, τον άνηθο, το αλάτι, το λάδι και ανακατέυουμε μέχρι να γίνει προς την μορφή αλοιφής.
-
3
Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε και αυτο στην τυρο-αλοιφή μας.
-
4
Αποσύρουμε τις γαριδούλες μας από την φωτιά και έτσι όπως λυγίζουν τις τοποθετούμε με την ανοιχτή τους κοιλιά προς τα κάτω σε μια πιατέλα, σχηματίζουμε τυροκεφτεδάκια απο το μείγμα τυριού μας και τα τοποθετούμε ένα ένα στο κυκλικό σημείο που σχηματίζουν οι ουρές απ' τις γαρίδες μας.
-
5
Αν θέλουμε διακοσμούμε με ένα τριαντάφυλλο από ντομάτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια