Τυρο... γαριδάκια!

13 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Ioanna-Maria
Ioanna-Maria @cook_8505179
,Ellada

Ένας πρωτότυπος θαλασσινός μεζές ότι πρέπει για ουζάκι και καλή παρέα!! Μην σας ξεγελά ο τίτλος, αν και παραπέμπει σε κάτι πολύ πιο επιβεβαρυμένο σε θερμίδες..καμία σχέση ίσα ίσα που είναι υγιεινό και παράλληλα γευστικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν φοβάστε να έρθετε αντιμέτωποι με σχάρα στα κάρβουνα μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ! Η αναλογία για σωστό βράσιμο ρυζιού πάντα 1 προς 2 αφού λοιπόν έχουμε 1/2 φλ. ρύζι τότε 1 φλιτζάνι νερό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 6 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  2. 1 ματσάκι άνηθο
  3. 300 γρ κυπριακή αναρή ή ανθότυρο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  5. λίγο αλάτι
  6. λίγο λαδάκι
  7. λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας αν δεν είναι ήδη καθαρισμένες, ρίχνουμε λίγο θαλασσινό χοντρό αλάτι (προαιρετικά) και ψήνουμε σε σχάρα εως ότου λυγίσουν, πάρουν χρώμα και ψηθούν.

  2. 2

    Εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει σε ένα μπολ, κομματιάζουμε το τυρί με τα χέρια μας, το σκόρδο, τον άνηθο, το αλάτι, το λάδι και ανακατέυουμε μέχρι να γίνει προς την μορφή αλοιφής.

  3. 3

    Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε και αυτο στην τυρο-αλοιφή μας.

  4. 4

    Αποσύρουμε τις γαριδούλες μας από την φωτιά και έτσι όπως λυγίζουν τις τοποθετούμε με την ανοιχτή τους κοιλιά προς τα κάτω σε μια πιατέλα, σχηματίζουμε τυροκεφτεδάκια απο το μείγμα τυριού μας και τα τοποθετούμε ένα ένα στο κυκλικό σημείο που σχηματίζουν οι ουρές απ' τις γαρίδες μας.

  5. 5

    Αν θέλουμε διακοσμούμε με ένα τριαντάφυλλο από ντομάτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ioanna-Maria
Ioanna-Maria @cook_8505179
στις
,Ellada
Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Ευσταθιάδου είμαι 22 χρονών και πριν 2 μήνες και νέα μανούλα σε έναν πανέμορφο άγγελο που μου άλλαξε την ζωή, τον γιο μου!Γεννήθηκα Αθήνα αλλά έχω ρίζες από Θεσσαλονίκη και Λέρο(Δωδεκάνησα) Σπούδασα Γαστρονομική Επιστήμη στο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά μαγειρεύω απο τα 14 εξαιτίας της απέραντης λατρείας για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική!Εχω 2 χρόνια μέχρι στιγμής εμπειρία ως chef σε ξενοδοχειακή μονάδα αλλά και σε εστιατόριο, καθώς διατηρούμε και δική μας επισιτιστική επιχείρηση στα Δωδεκάνησα.Γνωρίζω αγγλικά-ισπανικά και γαλλικά καθώς διδάσκω σε παιδιά τις ώρες εκτός εργασίας.Αγαπώ και προσπαθώ να εξελίσσομαι σαν άτομο!Τώρα μόλις ξεκίνησα να λειτουργώ αυτόνομα μια σελίδα με αποκλειστικά δικές μου συνταγές και ειλικρινά εύχομαι να μπορέσω να επικοινωνήσω με κόσμο ανταλλάσσοντας έτσι απόψεις για τι άλλο βέβαια από την μαγειρική...το link της σελίδας μου είναι το εξήςhttps//www.facebook.com/liveeatlovesite
Δες περισσότερα