Τυροκαυτερή Θεσσαλονίκης

Bαθμολογία: 4.95
       
 
20 ψήφοι
gioted, 19.02.08

Περιγραφή

Αυτή την συνταγή τυροκαυτερής μας την έμαθαν φίλοι από την Θεσσαλονίκη στα πολλά χρόνια που κάναμε διακοπές στην Χαλκιδική. Οι ακριβείς ποσότητες των συστατικών εξαρτώνται από την όρεξη σας.
Τυροκαυτερή Θεσσαλονίκης
photo: lenale

Τι χρειαζόμαστε:

  • περίπου 250γρ. φέτα κατά προτίμηση βαρελίσια
  • λάδι
  • ξύδι
  • 2-3 πιπεριές πράσινες κέρατο καυτερές
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τηγανίζετε τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.
  2. Αν θέλετε, κρατάτε το λάδι του τηγανίσματος.
  3. Τις ξεφλουδίζετε και πετάτε τα σπόρια.
  4. Βάζετε τι πιπεριές στο multi, και προσθέτετε σιγά σιγά φέτα, λάδι από το τηγάνι ή ωμό ότι προτιμάτε, και ξύδι.
  5. Χτυπάτε ώσπου να γίνει βελούδινη η υφή της.
  6. Δοκιμάζετε κατά διαστήματα για να δείτε πόσο καυτερή την θέλετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μητέρα μου το καλοκαίρι που έχει καυτερές πιπεριές, τις τηγανίζει και τις βάζει μαζί με τον λάδι τους σε ένα μπωλ που κλείνει καλά και τις αποθηκεύει στην κατάψυξη. Μ' αυτόν τον τρόπο έχουμε πιπεριές όλο τον χρόνο.

Σχετικές συνταγές

Ανατολίτικο σνακ Ανατολίτικο σνακ
5
       
       
(1)
Τυροκαυτερή σπιτική Τυροκαυτερή σπιτική
4.7857
       
       
(14)
Τυροκαυτερή 2 Τυροκαυτερή 2
3
       
       
(1)
Τυροκαυτερή Τυροκαυτερή
4.6
       
       
(10)
Εύκολη τυροκαυτερή Εύκολη τυροκαυτερή
4.8571
       
       
(7)
Τυροκαυτερή Αχαΐας Τυροκαυτερή Αχαΐας
4.6667
       
       
(18)
Χτυπητή με πιπεριές Χτυπητή με πιπεριές
4.6667
       
       
(3)

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lenale, 4-11-09  
    Υπέροχη η τυροκαυτερή!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-1-10  
    Τη φτιάχνουν στην οικογένεια της φίλης μου (είναι βορειοελλαδίτες) και τη λένε "καυτερό". Είναι πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από devilangel, 10-3-10  
    Απλή, εύκολη και νοστιμότατη! :)
    #
    Σχόλιο από agrimi, 29-4-10  
    #
    Σχόλιο από heyjennie, 22-10-10  
    #
    Σχόλιο από giotak1, 7-11-10  
    Μπραβο πολυ καλη η τυροκαυτερη και σε χρονο μηδεν.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 7-11-10  
    Πολύ - πολύ νόστιμη ! Πρόσθεσα και πολύ λίγο γάλα, καθώς τα "χτυπούσα" στο multi...
    #
    Σχόλιο από ace, 7-3-11  
    λατρευω την τυροκαυτερη!η μονη διαφορα,βαζω και κανα δυο κουταλιες γιαουρτι στραγγιστο,αναλογα βεβαια τη φετα που χρησιμοποιω,δεν ειναι ολες ιδιες.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 7-3-11  
    Απλα τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από evi21, 30-3-11  
    poso ksydi vazw?
    #
    Σχόλιο από gioted, 31-3-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια. :-)
    evi21 Ξύδι βάζεις ανάλογα με τα γούστα σου. Δεν μπορώ να σου πω ακριβή ποσότητα.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 25-5-11  
    Τέλεια υφή και γεύση.Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Vasianaki, 18-8-11  
    yiam yiam μόλις την έφτιαξα κ έγινε super!! A! ρε Σαλόνικα με τις συνταγές σου!!!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 13-12-11  
    Καλημέρα και καλώς σας βρήκα....Είναι η αγαπημένη μου τυροσαλάτα... Εγώ , αντί για τηγάνισμα , αφού τις πλύνω και αφαιρέσω τα περισσότερα από τα σπόρια τις βάζω στο γκριλ του φούρνου να ψηθεί η πέτσα τους .Αφήνω να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζω . Τις κάνω αλοιφή στο μούλτι με την βοήθεια ελαιόλαδου... Για να αποφύγω την διαδικασία του ξεπετσιάσματος κάθε φορά κάνω αυτή τη διαδικασία για 20 περίπου πιπεριές. Για να τις αποθηκεύσω τις βάζω σε παγοθήκη .Όταν γίνουν παγάκια τις μεταφέρω σε σακούλα φύλαξης στην κατάψυξη και όταν θέλω να φτιάξω την τυροκαυτερή απλά χρησιμοποιώ από τα παγάκια...Χαλαρά , που λένε οι βόρειοι Συνέλληνες...!!!
    #
    Σχόλιο από gioted, 15-12-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και για την φοβερή ιδέα αποθήκευσης maktubgr, θα ενημερώσω τη μαμά μου άμεσα. :-)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-2-12  
    γεια σας...πιπεριές πράσινες εννοείτε κάτι μικρές καυτερές πιπεριές τσίλι;ή μεγάλες πιπεριές;ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από gioted, 29-2-12  
    Δεν εννοώ τις τσίλι, είναι κανονικές πιπεριές κέρατο αλλά λίγο μικρότερες σε μέγεθος και καυτερές, τέτοιες βρίσκω συνήθως στην Αθήνα. Στη φωτογραφία που έχει προσθέσει η lenale φαίνεται ο τύπος της πιπεριάς. Με πιπεριές τσίλι δεν την έχω φτιάξει ποτέ και δεν ξέρω τι να σου πω.
    #
    Σχόλιο από thanos serres, 3-8-12  
    #
    Σχόλιο από Wendy, 28-10-12  
    Τέλεια! Ίδια είναι και η συνταγή της Αλεξιάδου την οποία φτιάχνω χρόνια.
    #
    Σχόλιο από pakaitssa, 28-10-12  
    τι καυτερο καλη μου; τυροκαυτερη η' χτυπητη την λεμε στη θεσσαλονικη!!!! ακου καυτερΟ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lenale, 4-11-09  
    Υπέροχη η τυροκαυτερή!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-1-10  
    Τη φτιάχνουν στην οικογένεια της φίλης μου (είναι βορειοελλαδίτες) και τη λένε "καυτερό". Είναι πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από devilangel, 10-3-10  
    Απλή, εύκολη και νοστιμότατη! :)
    #
    Σχόλιο από agrimi, 29-4-10  
    #
    Σχόλιο από heyjennie, 22-10-10  
    #
    Σχόλιο από giotak1, 7-11-10  
    Μπραβο πολυ καλη η τυροκαυτερη και σε χρονο μηδεν.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 7-11-10  
    Πολύ - πολύ νόστιμη ! Πρόσθεσα και πολύ λίγο γάλα, καθώς τα "χτυπούσα" στο multi...
    #
    Σχόλιο από ace, 7-3-11  
    λατρευω την τυροκαυτερη!η μονη διαφορα,βαζω και κανα δυο κουταλιες γιαουρτι στραγγιστο,αναλογα βεβαια τη φετα που χρησιμοποιω,δεν ειναι ολες ιδιες.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 7-3-11  
    Απλα τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από evi21, 30-3-11  
    poso ksydi vazw?
    #
    Σχόλιο από gioted, 31-3-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια. :-)
    evi21 Ξύδι βάζεις ανάλογα με τα γούστα σου. Δεν μπορώ να σου πω ακριβή ποσότητα.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 25-5-11  
    Τέλεια υφή και γεύση.Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Vasianaki, 18-8-11  
    yiam yiam μόλις την έφτιαξα κ έγινε super!! A! ρε Σαλόνικα με τις συνταγές σου!!!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 13-12-11  
    Καλημέρα και καλώς σας βρήκα....Είναι η αγαπημένη μου τυροσαλάτα... Εγώ , αντί για τηγάνισμα , αφού τις πλύνω και αφαιρέσω τα περισσότερα από τα σπόρια τις βάζω στο γκριλ του φούρνου να ψηθεί η πέτσα τους .Αφήνω να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζω . Τις κάνω αλοιφή στο μούλτι με την βοήθεια ελαιόλαδου... Για να αποφύγω την διαδικασία του ξεπετσιάσματος κάθε φορά κάνω αυτή τη διαδικασία για 20 περίπου πιπεριές. Για να τις αποθηκεύσω τις βάζω σε παγοθήκη .Όταν γίνουν παγάκια τις μεταφέρω σε σακούλα φύλαξης στην κατάψυξη και όταν θέλω να φτιάξω την τυροκαυτερή απλά χρησιμοποιώ από τα παγάκια...Χαλαρά , που λένε οι βόρειοι Συνέλληνες...!!!
    #
    Σχόλιο από gioted, 15-12-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και για την φοβερή ιδέα αποθήκευσης maktubgr, θα ενημερώσω τη μαμά μου άμεσα. :-)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-2-12  
    γεια σας...πιπεριές πράσινες εννοείτε κάτι μικρές καυτερές πιπεριές τσίλι;ή μεγάλες πιπεριές;ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από gioted, 29-2-12  
    Δεν εννοώ τις τσίλι, είναι κανονικές πιπεριές κέρατο αλλά λίγο μικρότερες σε μέγεθος και καυτερές, τέτοιες βρίσκω συνήθως στην Αθήνα. Στη φωτογραφία που έχει προσθέσει η lenale φαίνεται ο τύπος της πιπεριάς. Με πιπεριές τσίλι δεν την έχω φτιάξει ποτέ και δεν ξέρω τι να σου πω.
    #
    Σχόλιο από thanos serres, 3-8-12  
    #
    Σχόλιο από Wendy, 28-10-12  
    Τέλεια! Ίδια είναι και η συνταγή της Αλεξιάδου την οποία φτιάχνω χρόνια.
    #
    Σχόλιο από pakaitssa, 28-10-12  
    τι καυτερο καλη μου; τυροκαυτερη η' χτυπητη την λεμε στη θεσσαλονικη!!!! ακου καυτερΟ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της sopamar
    τσιπουρομεζέδες
    Ένα βιβλίο 164 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    ΣΑΛΑΤΕΣ  -ΝΤΙΠ
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!