κύρια φωτογραφία συνταγής Τυροκαυτερή Θεσσαλονίκης
gioted
gioted @cook_8450293

Αυτή την συνταγή τυροκαυτερής μας την έμαθαν φίλοι από την Θεσσαλονίκη στα πολλά χρόνια που κάναμε διακοπές στην Χαλκιδική. Οι ακριβείς ποσότητες των συστατικών εξαρτώνται από την όρεξη σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μητέρα μου το καλοκαίρι που έχει καυτερές πιπεριές, τις τηγανίζει και τις βάζει μαζί με τον λάδι τους σε ένα μπωλ που κλείνει καλά και τις αποθηκεύει στην κατάψυξη. Μ' αυτόν τον τρόπο έχουμε πιπεριές όλο τον χρόνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14 Minutes
  1. περίπου 250γρ. φέτα κατά προτίμηση βαρελίσια
  2. λάδι
  3. ξύδι
  4. 2-3 πιπεριές πράσινες κέρατο καυτερές

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τηγανίζετε τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.

  2. 2

    Αν θέλετε, κρατάτε το λάδι του τηγανίσματος.

  3. 3

    Τις ξεφλουδίζετε και πετάτε τα σπόρια.

  4. 4

    Βάζετε τι πιπεριές στο multi, και προσθέτετε σιγά σιγά φέτα, λάδι από το τηγάνι ή ωμό ότι προτιμάτε, και ξύδι.

  5. 5

    Χτυπάτε ώσπου να γίνει βελούδινη η υφή της.

  6. 6

    Δοκιμάζετε κατά διαστήματα για να δείτε πόσο καυτερή την θέλετε.

Αντιδράσεις

Από

gioted
gioted @cook_8450293
στις