Τυροκαυτερή

Bαθμολογία: 4.5556
       
 
9 ψήφοι
pitsirika34, 13.02.11

Περιγραφή

Η τέλεια τυροκαυτερή από την αγαπημένη μου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Τυροκαυτερή
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  • 1 κ γ πάπρικα
  • 1 κ γ ρίγανη
  • 1 κ σ ξύδι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σαλάτες / Ντιπ
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα αλέθω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή.
  2. Τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει το πολύ 45' και σερβίρω.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-2-11  
    Φανταστική τυροκαυτερή, την έφτιαξα για το βράδυ αλλά την δοκίμασα ήδη.
    Απλώνεται εύκολα λόγω του γιαουρτιού που δίνει και μια δροσερή αίσθηση, ταυτόχρονα όμως είναι και πικάντικη λόγω του μπούκοβου.
    Μπράβο που την ανέβασες!!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 16-3-11  
    Του άντρα μου που είναι ο πιο δύσκολος στο σπιτικό μας του άρεσε πολύ!Την πρώτη φορά την έκανα με σκόρδο τη δεύτερη χωρίς,μου φαίνεται πως προτιμώαυτή την εκδοχή.Ευχαριστώ πολύ pitsirika34 που ανέβασες τη συνταγή και εσένα Ρούλα μου που την ξετρύπωσες.Είσαι το alter ego μου εδώ μέσα!
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 16-3-11  
    Billie k dcroula χαιρομαι που σας αρεσει η συνταγη κ εμενα μ αρεσει πολυ..τη λατρευω...φιλακια κοριτσια!:)
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 27-8-11  
    παρα πολυ καλη!!!! πεντανοστιμη, η οικογενεια την τιμησε και με το παραπανω!!!
    #
    Σχόλιο από tatana, 29-8-11  
    Την έχω φτιάξει και είναι φανταστική. Άλλωστε όλες οι συνταγές της Αργυρώς είναι τέλειες !!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 27-12-11  
    Ξετρελαθηκαν ολοι...Εφτιαξα ενα μπωλ και σε 10 λεπτα ειχε εξαφανιστει...Απιστευτη...Παρελειψα το σκορδο μονο...θα την κανω συχνα πλεον...Χρονια πολλα...
    #
    Σχόλιο από TARA1, 18-1-12  
    Την εφτιαξα για τραπεζι. Βγηκε πολυ νερουλη (μετα απο 2 μερες στο ψυγειο εσφιξε καλα), και ολοι ειπαν οτι χρειαζεται περισσοτερο μπουκοβο για να ειναι δυνατη η γευση της, αν και εμενα μου αρεσε ετσι οπως ηταν. Την επομενη φορα θα βαλω 2 κουταλακια μπουκοβο και πολυ λιγοτερο γιαουρτι και λαδι.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 2-3-12  
    Πιπεριά Φλωρίνης εννοείτε αυτές στο βαζάκι με το λάδι και το ξύδι ή τις ωμές πιπεριές;
    #
    Σχόλιο από niki27, 28-11-13  
    nostimi.. alla ligo nerouli.. evala kokkini kauteri anti gia mpoukovo.. tin epomeni tha valo ligotero giaourti :)
    #
    Σχόλιο από Lola Rocknorolla, 19-1-14  
    #
    Σχόλιο από efibel, 26-7-14  

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-2-11  
    Φανταστική τυροκαυτερή, την έφτιαξα για το βράδυ αλλά την δοκίμασα ήδη.
    Απλώνεται εύκολα λόγω του γιαουρτιού που δίνει και μια δροσερή αίσθηση, ταυτόχρονα όμως είναι και πικάντικη λόγω του μπούκοβου.
    Μπράβο που την ανέβασες!!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 16-3-11  
    Του άντρα μου που είναι ο πιο δύσκολος στο σπιτικό μας του άρεσε πολύ!Την πρώτη φορά την έκανα με σκόρδο τη δεύτερη χωρίς,μου φαίνεται πως προτιμώαυτή την εκδοχή.Ευχαριστώ πολύ pitsirika34 που ανέβασες τη συνταγή και εσένα Ρούλα μου που την ξετρύπωσες.Είσαι το alter ego μου εδώ μέσα!
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 16-3-11  
    Billie k dcroula χαιρομαι που σας αρεσει η συνταγη κ εμενα μ αρεσει πολυ..τη λατρευω...φιλακια κοριτσια!:)
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 27-8-11  
    παρα πολυ καλη!!!! πεντανοστιμη, η οικογενεια την τιμησε και με το παραπανω!!!
    #
    Σχόλιο από tatana, 29-8-11  
    Την έχω φτιάξει και είναι φανταστική. Άλλωστε όλες οι συνταγές της Αργυρώς είναι τέλειες !!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 27-12-11  
    Ξετρελαθηκαν ολοι...Εφτιαξα ενα μπωλ και σε 10 λεπτα ειχε εξαφανιστει...Απιστευτη...Παρελειψα το σκορδο μονο...θα την κανω συχνα πλεον...Χρονια πολλα...
    #
    Σχόλιο από TARA1, 18-1-12  
    Την εφτιαξα για τραπεζι. Βγηκε πολυ νερουλη (μετα απο 2 μερες στο ψυγειο εσφιξε καλα), και ολοι ειπαν οτι χρειαζεται περισσοτερο μπουκοβο για να ειναι δυνατη η γευση της, αν και εμενα μου αρεσε ετσι οπως ηταν. Την επομενη φορα θα βαλω 2 κουταλακια μπουκοβο και πολυ λιγοτερο γιαουρτι και λαδι.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 2-3-12  
    Πιπεριά Φλωρίνης εννοείτε αυτές στο βαζάκι με το λάδι και το ξύδι ή τις ωμές πιπεριές;
    #
    Σχόλιο από niki27, 28-11-13  
    nostimi.. alla ligo nerouli.. evala kokkini kauteri anti gia mpoukovo.. tin epomeni tha valo ligotero giaourti :)
    #
    Σχόλιο από Lola Rocknorolla, 19-1-14  
    #
    Σχόλιο από efibel, 26-7-14  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    σάλτσες-σώς
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    ΣΑΛΑΤΕΣ  -ΝΤΙΠ
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    ΕΦΗ ΣΑΛΑΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 170 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris