Τυροκροκέτες 2

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
mama, 27.12.07

Περιγραφή

Ευκολες και νόστιμες για μπουφέ ή παιδικό πάρτυ.
Τυροκροκέτες 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 Αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Ανηθο
  • Αλέυρι
  • Διάφορα τυριά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με τυρί
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Αβγά , Τυριά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζυμώνουμε τα αυγά με τα τυριά μέχρι να λιώσουν όσο γίνετε περισσότερο.
  2. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, άνηθο και αλέυρι μέχρι να πλάθεται η ζύμη...
  3. Κατα προτίμηση τηγανίστε τις σε φριτέζα για να γίνουν ολοστρόγγυλες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μου είπαν να τις δοκιμάσω με φρυγανιά τριμμένη αντί για αλεύρι και πως θα είναι πιο νόστιμες σκέφτομαι να το κάνω και θα σας πω.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • χρησιμοποιήστε αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ελέγξτε τα είδη τυριών

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από flora, 17-2-08  
    Μια μικρή παραλλαγή που φτιάχνω εγώ για να μη γεμίζουμε από παρόμοιες συνταγές:
    - 5 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
    - 1/4 ρεγγάτο(τριμ.)
    - 1/4 γκούντα (τριμ.)
    - πιπέρι
    Ρίχνω τα τυριά και το πιπέρι στη μαρέγκα
    και ανακατεύω απαλά. Παίρνω κουταλιές της σούπας και τηγανίζω σε αρκετό λάδι. Γίνονται ολοστρόγγυλες χρυσαφένιες και πεντανόστιμες! Τρώγονται ζεστές.

    #
    Σχόλιο από mama, 25-7-08  
    Φλώρα μόλις δοκίμασα την συνταγή σου η οποία γευστικά είναι εκπληκτική και πολύ γρήγορη... Το μόνο ερώτημα μου είναι... Πως σου βγαίνουν στρογγυλές οι κροκέτες? εμένα βγήκαν περίεργες σε σχήμα.. αλλά το τονίζω πεντανόστιμες και αφράτες...
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 25-7-08  
    Κάνω τη συνταγή της Flora ως εξής:
    Χτυπώ σε ελαφριά μαρέγκα 2 ασπράδια και μέσα ρίχνω πιπεράκι, τριμμένα τυριά, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα τόση ποσότητα όσο να πάρω μια εύπλαστη ζύμη, να κάνω μπαλάκια με τα χέρια και να τηγανίσω. Επομένως το τυρί είναι "όσο πάρει" . Βγαίνουν καλοσχηματισμένα και αφράτα!!
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 24-8-08  
    δοκίμασα την συνταγή της Ηliannas και βγήκαν πολύ νόστιμα!!!
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 9-10-08  
    Βασικά mama η συνταγή σου είναι πολύ καλή αλλά εγώ την κάνω με κάποιες μικρές παραλλαγές, καταρχήν βάζω 300 γρ έμενταλ, 300 γρ ρεγκάτο, 200 γρ κασέρι, 3 αυγά και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι αλλά όταν τους ετοιμάζεις για να τους τηγανίσεις να περάσεις τους τυροκεφτέδες σου από φρυγανιά και όχι από αλεύρι γιατί με τη φρυγανιά γίνονται πιο τραγανοί και πιο νόστιμοι ενώ με το αλεύρι γίνονται μαλακοί
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 9-10-08  
    Κάτι που θέλω να συμπληρώσω...τα τυριά να είναι τριμμένα και προσθέτω και πιπέρι!
    #
    Σχόλιο από MariaV, 8-11-08  
    Οι τυροκροκετες ειναι φοβερες.Τις εκανα και με τις δυο εκδοχες,αλευρι τις μισες και τις υπολοιπες με φρυγανια.Αυτες με το αλευρι αρεσαν περισσοτερο.Και με τις δυο εκδοχες ομως το σχημα ηταν τελειο.
    Μπραβο mama!!!!!
    #
    Σχόλιο από martsi, 5-1-09  
    μπορουν να φαγωθουν κρυες;
    #
    Σχόλιο από flora, 13-2-09  
    ...και κρύες τρώγονται, μοιάζουν με τυρί σαγανάκι. Το σχήμα μου βγαίνει ολοστρόγγυλο βάζοντας μια κουταλιά σούπας μείγμα σε πολύ λάδι, γυρίζουν μόνες τους γυρω-γύρω και παίρνουν το σχήμα τους.
    #
    Σχόλιο από gwga, 15-3-10  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ...ΤΕΛΕΙΕΣ!!
    ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΖΥΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΡΟΥΛΗ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΕΣ..
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΕΤΕ,ΒΑΛΤΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΡΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
    #
    Σχόλιο από Dimitra Stavrog, 15-2-12  
    Καλησπέρα! χθες τις έφτιαξα και άρεσαν πολύ! το μείγμα το έκανα νερουλό επίτηδες για να βγουν αφράτες και όχι σαν ψωμι. Ενα μπολ με αλευρι με βοηθησε αρκετα στο να τις πλασω! με ένα κουταλάκι έπαιρνα ζύμη την πετούσα μέσα στο μπολ και τα έπλαθα με γρήγορες κινήσεις! πολύ καληηη συνταγη! μπραβο ! :)
    #
    Σχόλιο από mpilio, 22-1-13  
    θα τις κανω αυριο να συνοδεψω το σπανακοριζο ελπιζω να πετιχουν θα επανελθω για πιρουνακια !
    #
    Σχόλιο από despinal, 27-6-13  
    Επειδή δεν αναφέρεται στη συνταγή πόσο αλεύρι βάζουμε, μάλλον έβαλα πολύ και βγήκαν λίγο σκληρές οι τυροκροκέτες. Αρκετά νόστιμες κατά τα άλλα!
    #
    Σχόλιο από meatlover, 21-9-13  

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από flora, 17-2-08  
    Μια μικρή παραλλαγή που φτιάχνω εγώ για να μη γεμίζουμε από παρόμοιες συνταγές:
    - 5 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
    - 1/4 ρεγγάτο(τριμ.)
    - 1/4 γκούντα (τριμ.)
    - πιπέρι
    Ρίχνω τα τυριά και το πιπέρι στη μαρέγκα
    και ανακατεύω απαλά. Παίρνω κουταλιές της σούπας και τηγανίζω σε αρκετό λάδι. Γίνονται ολοστρόγγυλες χρυσαφένιες και πεντανόστιμες! Τρώγονται ζεστές.

    #
    Σχόλιο από mama, 25-7-08  
    Φλώρα μόλις δοκίμασα την συνταγή σου η οποία γευστικά είναι εκπληκτική και πολύ γρήγορη... Το μόνο ερώτημα μου είναι... Πως σου βγαίνουν στρογγυλές οι κροκέτες? εμένα βγήκαν περίεργες σε σχήμα.. αλλά το τονίζω πεντανόστιμες και αφράτες...
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 25-7-08  
    Κάνω τη συνταγή της Flora ως εξής:
    Χτυπώ σε ελαφριά μαρέγκα 2 ασπράδια και μέσα ρίχνω πιπεράκι, τριμμένα τυριά, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα τόση ποσότητα όσο να πάρω μια εύπλαστη ζύμη, να κάνω μπαλάκια με τα χέρια και να τηγανίσω. Επομένως το τυρί είναι "όσο πάρει" . Βγαίνουν καλοσχηματισμένα και αφράτα!!
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 24-8-08  
    δοκίμασα την συνταγή της Ηliannas και βγήκαν πολύ νόστιμα!!!
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 9-10-08  
    Βασικά mama η συνταγή σου είναι πολύ καλή αλλά εγώ την κάνω με κάποιες μικρές παραλλαγές, καταρχήν βάζω 300 γρ έμενταλ, 300 γρ ρεγκάτο, 200 γρ κασέρι, 3 αυγά και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι αλλά όταν τους ετοιμάζεις για να τους τηγανίσεις να περάσεις τους τυροκεφτέδες σου από φρυγανιά και όχι από αλεύρι γιατί με τη φρυγανιά γίνονται πιο τραγανοί και πιο νόστιμοι ενώ με το αλεύρι γίνονται μαλακοί
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 9-10-08  
    Κάτι που θέλω να συμπληρώσω...τα τυριά να είναι τριμμένα και προσθέτω και πιπέρι!
    #
    Σχόλιο από MariaV, 8-11-08  
    Οι τυροκροκετες ειναι φοβερες.Τις εκανα και με τις δυο εκδοχες,αλευρι τις μισες και τις υπολοιπες με φρυγανια.Αυτες με το αλευρι αρεσαν περισσοτερο.Και με τις δυο εκδοχες ομως το σχημα ηταν τελειο.
    Μπραβο mama!!!!!
    #
    Σχόλιο από martsi, 5-1-09  
    μπορουν να φαγωθουν κρυες;
    #
    Σχόλιο από flora, 13-2-09  
    ...και κρύες τρώγονται, μοιάζουν με τυρί σαγανάκι. Το σχήμα μου βγαίνει ολοστρόγγυλο βάζοντας μια κουταλιά σούπας μείγμα σε πολύ λάδι, γυρίζουν μόνες τους γυρω-γύρω και παίρνουν το σχήμα τους.
    #
    Σχόλιο από gwga, 15-3-10  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ...ΤΕΛΕΙΕΣ!!
    ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΖΥΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΡΟΥΛΗ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΕΣ..
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΕΤΕ,ΒΑΛΤΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΡΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
    #
    Σχόλιο από Dimitra Stavrog, 15-2-12  
    Καλησπέρα! χθες τις έφτιαξα και άρεσαν πολύ! το μείγμα το έκανα νερουλό επίτηδες για να βγουν αφράτες και όχι σαν ψωμι. Ενα μπολ με αλευρι με βοηθησε αρκετα στο να τις πλασω! με ένα κουταλάκι έπαιρνα ζύμη την πετούσα μέσα στο μπολ και τα έπλαθα με γρήγορες κινήσεις! πολύ καληηη συνταγη! μπραβο ! :)
    #
    Σχόλιο από mpilio, 22-1-13  
    θα τις κανω αυριο να συνοδεψω το σπανακοριζο ελπιζω να πετιχουν θα επανελθω για πιρουνακια !
    #
    Σχόλιο από despinal, 27-6-13  
    Επειδή δεν αναφέρεται στη συνταγή πόσο αλεύρι βάζουμε, μάλλον έβαλα πολύ και βγήκαν λίγο σκληρές οι τυροκροκέτες. Αρκετά νόστιμες κατά τα άλλα!
    #
    Σχόλιο από meatlover, 21-9-13  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages2013
    Ένα βιβλίο 556 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    μπουφες
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της gogo09
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της margots
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis