Τυροκροκέτες μούρλια
Απ' τις πολλές συνταγές για τυροκροκέτες που έχω δοκιμάσει, τελικά κατέληξα σ'αυτήν γιατί συνδιάζει ευκολία στα υλικά και στην ετοιμασία, με απίθανη γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το μείγμα σας φαίνεται αραιό προσθέστε λίγο κορνφλάουρ ακόμα ή βάλτε το 1-2 ωρίτσες στο ψυγείο να σφίξει πριν το πλάσετε. Αν πάλι σας φαίνεται πηχτό και δεν μπορείτε να πλάσετε εύκολα μπαλίτσες, προσθέστε ένα αυγό ακόμα, ή λίγο γάλα ίσα για να μπορεί να πλάθεται εύκολα. Οι κροκέτες πρέπει να είναι σφιχτές για να μη διαλυθούν στο τηγάνισμα. Προσοχή, δεν τις αλευρώνουμε! Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε που λίωνει, αλλά εγώ προτιμώ αυτό των χαμηλών λιπαρών, γιατί ούτως η άλλως είναι επιβαρυμένη η συνταγή λόγω τηγανίσματος!! Εξάλλου του δίνει και πιο ελαφριά γεύση.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το αυγό με το κορνφάλουρ.
-
2
Προσθέτουμε το τυρί και πλάθουμε μπαλίτσες. Σ'αυτή τη φάση μπορούμε αν θέλουμε να καταψύξουμε τις τυροκροκέτες μας για να τις τηγανίσουμε άλλη μέρα.
-
3
Σ' ενα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει (τόσο όσο να καλύπτει τις κροκέτες μέχρι τη μέση, δεν θέλουμε υπερβολικές ποσότητες λαδιού γιατί θα λαδοπιούν οι κροκέτες μας!)
-
4
Τηγανίζουμε και γυρνάμε τις κροκέτες πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σχόλια (29)