Τυρόπιτα 4 τυριά

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
3 ψήφοι
alessandra, 15.09.08

Περιγραφή

Μια πολύ γρήγορη και γευστική πίτα. Η πρώτη πίτα που έφτιαξα ήταν αυτή, χωρίς να έχω κάποια συνταγή στα χέρια μου είπα να συνδυάσω τυριά και φαντασία :D

Τυρόπιτα 4 τυριά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό τυρί φεέτα τριμμένο
  • 500 γρ. ένταμ τριμμένο
  • 500 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 500 γρ. παρμεζάνα
  • 4-5 αυγά
  • λίγο βουτυράκι
  • λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Τυριά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώνουμε δύο φύλλα κρούστας σε βουτυρωμένο ταψί.
  2. Ρίχνουμε από όλα τα τυριά σε μια ικανοποιητική ποσότητα, δηλαδή να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού η γέμιση, ξαναβάζουμε φύλλο (τσαλακωμένο αν θέλουμε) και πάλι γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  3. Πάνω πάνω στο τέλος βάζουμε δύο φύλλα. Χτυπάμε τα αυγά και απλώνουμε στην πίτα μας.
  4. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και να λιώσουν τα τυριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ενδιάμεσα μέσα στα τυριά μπορούμε να βάλουμε και μοσχοκάρυδο. Αλάτι δεν θα το συνιστούσα αν είναι τα τυριά αλατισμένα.

Επίσης μπορούμε να έχουμε και φύλλα βουτυρωμένα. Εγώ προσωπικά τα είχα στεγνά και έγινε πιο τραγανή. Προσωπικά εγώ βάζω δύο στρώσεις τυριών.

Επίσης μπορούμε να αλλάξουμε και συνδυασμούς τυριών.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 30-10-08  
    2,5 κιλά τυριά δεν είναι υπερβολικά για μια απλή τυρόπιτα?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 30-10-08  
    οχι καθολου γιατι ειναι τριμμενα...ειναι αρκετο...εμενα καμια φορα δεν μου φτανει κιολας...
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 30-10-08  
    Και γω ετσι την φτιαχνω και γινεται τελεια!!!Αμα ομως με πιασει η λιγουρα μου εγω βαζω μαζι με τα τυρια και μπεσαμελ μεσα και ερχονται και δενουν τα υλικα και γινεται ενα αριστουργημα!!!!Δοκιμασε το αλεσσα ισως να σου αρεσει και ετσι!!!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 30-10-08  
    ok οποτε τη ξανακανω θα το δοκιμασω..αν και δεν βαζω μπεσαμελ η κρεμα γαλακτος για να ειναι πι ελαφρια...
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 14-4-09  
    αντι για φυλλο κρουστας μπορουμε να βαλουμε κουρου;
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-09  
    ναι αμε μπορεις απλα εγω το κανω με κρουστας γιατι μου αρεσει πιο πολυ....
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-6-10  
    μονο πεντανοστιμη θα μπορουσε να ηταν αυτη η πιτα με τοσο γευστικα τυρια,εβαλα μικροτερες ποσοτητες βεβαια,σπιτικο φυλλο που εφτιαξα εγω και γι αυτο δεν εριξα το αυγο απο πανω..:)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 17-6-10  
    τοτε θα ειναι πολυ καλυτερη με σπιτικο φυλλο.χαιρομαι που σας αρεσε

    0 Σχόλια

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 30-10-08  
    2,5 κιλά τυριά δεν είναι υπερβολικά για μια απλή τυρόπιτα?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 30-10-08  
    οχι καθολου γιατι ειναι τριμμενα...ειναι αρκετο...εμενα καμια φορα δεν μου φτανει κιολας...
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 14-4-09  
    αντι για φυλλο κρουστας μπορουμε να βαλουμε κουρου;
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-09  
    ναι αμε μπορεις απλα εγω το κανω με κρουστας γιατι μου αρεσει πιο πολυ....

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 30-10-08  
    Και γω ετσι την φτιαχνω και γινεται τελεια!!!Αμα ομως με πιασει η λιγουρα μου εγω βαζω μαζι με τα τυρια και μπεσαμελ μεσα και ερχονται και δενουν τα υλικα και γινεται ενα αριστουργημα!!!!Δοκιμασε το αλεσσα ισως να σου αρεσει και ετσι!!!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 30-10-08  
    ok οποτε τη ξανακανω θα το δοκιμασω..αν και δεν βαζω μπεσαμελ η κρεμα γαλακτος για να ειναι πι ελαφρια...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-6-10  
    μονο πεντανοστιμη θα μπορουσε να ηταν αυτη η πιτα με τοσο γευστικα τυρια,εβαλα μικροτερες ποσοτητες βεβαια,σπιτικο φυλλο που εφτιαξα εγω και γι αυτο δεν εριξα το αυγο απο πανω..:)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 17-6-10  
    τοτε θα ειναι πολυ καλυτερη με σπιτικο φυλλο.χαιρομαι που σας αρεσε

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris