Τυρόπιτα δίχως φύλλο
Πανεύκολη, πεντανόστιμη και στα γρήγορα!
Υλικά
-
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
-
1 φλυτζάνι γάλα
-
1 φλυτζάνι μαργαρίνη
-
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
-
2 κουταλιές σούπας δυόσμο ξερό ή φρέσκο
-
πιπέρι
-
3 φλυτζάνια τσαγιού φέτα τριμμένη
-
1/2 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
-
3 αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε μπώλ τα πρώτα έξι υλικά της συνταγής.
-
2
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα τελευταία πέντε υλικά της συνταγής.
-
3
Αδειάζουμε το μισό χυλό με το αλεύρι σε λαδωμένο ταψάκι 23 εκ. συνεχίζουμε με το μείγμα τυριών και τελειώνουμε πάλι με το χυλό.
-
4
Περιχύνουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 70 με 80 λεπτά.
Σχόλια (4)