Τυρόπιτα ελαφριά και εύκολη με σιμιγδάλι
Μια υπέροχη αφράτη,ελαφριά τυρόπιτα που τρώγεται με μεγάααλη ευχαρίστηση!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια συνταγή από την Ντίνα Νικολάου!Πεντανόστιμη τυρόπιτα που δεν θα τη χορταίνεται!Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε.
Υλικά
-
750 ml. γάλα φρέσκο
-
100 ml.λάδι
-
1 1/2 φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια
-
1 φλ. κατίκι {1 συσκευασία}
-
200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
-
1 φλ. σιμιγδάλι καλαμποκιού{πολέντα}ή σιμιγδάλι ψιλό
-
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
1 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
-
αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε μπολ μεγάλο ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά, τη χοντροτριμμένη φέτα,το κατίκι. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε σιμιγδάλι με το μπέικιν.
-
2
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο, λίγο
-
3
Ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
-
4
Αδειάζομε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά-τυριά,ρίχνουμε και τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, πάπρικα, ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.Αλείφουμε ένα πυρέξ με το μισό λάδι καλά, ρίχνουμε το μείγμα τυρόπιτας,τ ο στρώνουμε καλά με κουτάλι, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι για να κάνει κρούστα η πίτα μας!
-
5
Ψήνουμε 45 λεπτά να ροδίσει!!
-
6
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (23)