Τυρόπιτα φόρμας με γάλα εβαπορέ
Μια τυρόπιτα σε μορφή κεικ, ιδανική για κολατσιό στο γραφείο, στο σχολείο,κτλ...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να μοιράσετε το μίγμα σε 2 στενόμακρες φόρμες 12 x 25.
Υλικά
-
5 αυγά μεγάλα
-
1 ποτήρι σπορέλαιο όχι εντελώς γεμάτο
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
-
3 ποτήρια αλεύρι (κοσκινισμένο)
-
3 κουταλάκια baking powder
-
2 1/2-2 3/4 ποτηριού χαλούμι τριμμένο στο ψιλό τρίφτη
-
λίγο δυόσμο ξερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε στο κοσκινισμένο αλεύρι το baking powder και στο τριμμένο χαλούμι το δυόσμο.
-
2
Κτυπάτε πολύ καλά τα αυγά και ρίχνετε κατά σειρά το λάδι, όλο το γάλα εβαπορέ και το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder και σταματάτε το μίξερ.
-
3
Τελευταίο ρίχνετε το χαλούμι με το δυόσμο και τα ανακατεύετε με μακρύ σιδερένιο κουτάλι.
-
4
Λαδώνετε και αλευρώνετε τη στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και βάζετε το μίγμα.
-
5
Ψήνετε την τυρόπιτα σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά περίπου ωσότου ροδίσει.
Σχόλια (2)