Τυρόπιτα κουρού με ελαιόλαδο

Bαθμολογία: 5
       
 
6 ψήφοι
Molly, 10.02.10

Περιγραφή

Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα κουρού.

Τυρόπιτα κουρού με ελαιόλαδο
photo: karavour

Συνταγή από:

Molly

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 500γρ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 250γρ. γιαούρι στραγγιστό

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγη ρίγανη
  • 400 γρ. φέτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρολίτσα το γάλα, προσθετουμε το σιμιγδάλι και το αφήνουμε να δέσει.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα, βάζουμε τη ρίγανη και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το μείγμα μας.
  4. Έπειτα φτιάχνουμε τη ζύμη μας και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
  5. Στρώνουμε το ένα μέρος σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο μέρος της ζύμης.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (αέρα) μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα εύκολο κολπάκι για να βάλουμε το πάνω μέρος της γέμισης είναι να κόψουμε αντικολλητικό χαρτί στις διαστάσεις του πυρέξ μας, να ανοίξουμε την ζύμη και να το αναποδογυρίσουμε. Έτσι βγαίνει ομοιόμορφο και το πάνω μέρος της τυρόπιτάς μας.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από Evu, 29-11-10  
    εβαλα κ δυο αυγα στη γεμιση, super!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 19-4-11  
    Tην έφτιαξα κι έγινε πεντανόστιμη! Μπράβο πολυ εύκολη και γρηγορη συνταγή! Μέσα στη γέμιση εβαλα δύό αυγουλάκια, τυρι φέτα και λίγη ριγανη..από πάνω έγινε τραγανη και τριφτή χωρις να σπάει ομως η ζύμη..και πάλι μπράβο :)
    #
    Σχόλιο από Evi29, 9-5-11  
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-6-11  
    κλασική κι αγαπημένη!
    #
    Σχόλιο από anthaki, 9-6-11  
    Φαίνεται σουπερ η συνταγή σας..θα την φτιάξω και θα επανέλθω για βαθμολογία. Η δόση αυτή για τι ταψί είναι?? Ή αλλιώς το πυρεξ που χρησιμοποιήσατε τι διαστάσεις εχει?
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-6-11  
    anthaki εγώ τις έκανα ατομικές για να παίρνει ο άντρας μου στη δουλειά. Αλλά κανονικά φαντάζομαι ότι θα καλύπτει ένα μέτριο προς μεγάλο ταψί άνετα, όχι όμως αυτό του φούρνου το πολύ μεγάλο
    #
    Σχόλιο από Molly, 9-6-11  
    Anthaki η συνταγή είναι για ένα μέτριο πυρέξ!
    #
    Σχόλιο από EVDI, 10-6-11  
    Να υποθέσω ότι χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι;(Δεν αναφέρεται πουθενά!)
    #
    Σχόλιο από Molly, 10-6-11  
    Evdi καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αν και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις γίνεται εξίσου καλή!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 29-10-12  
    Πραγματικα πανευκολη και πεντανοστιμη!
    Μονο που η ζύμη ΘΕΛΕΙ αλάτι!τουλαχιστον για μας..;)
    Τις εκανα κι εγω ατομικές και τα παιδιά τις ευχαριστήθηκαν στο σχολείο!
    Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από 1irene, 15-6-13  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ...

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Evu, 29-11-10  
    εβαλα κ δυο αυγα στη γεμιση, super!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 19-4-11  
    Tην έφτιαξα κι έγινε πεντανόστιμη! Μπράβο πολυ εύκολη και γρηγορη συνταγή! Μέσα στη γέμιση εβαλα δύό αυγουλάκια, τυρι φέτα και λίγη ριγανη..από πάνω έγινε τραγανη και τριφτή χωρις να σπάει ομως η ζύμη..και πάλι μπράβο :)
    #
    Σχόλιο από Evi29, 9-5-11  
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-6-11  
    κλασική κι αγαπημένη!
    #
    Σχόλιο από anthaki, 9-6-11  
    Φαίνεται σουπερ η συνταγή σας..θα την φτιάξω και θα επανέλθω για βαθμολογία. Η δόση αυτή για τι ταψί είναι?? Ή αλλιώς το πυρεξ που χρησιμοποιήσατε τι διαστάσεις εχει?
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-6-11  
    anthaki εγώ τις έκανα ατομικές για να παίρνει ο άντρας μου στη δουλειά. Αλλά κανονικά φαντάζομαι ότι θα καλύπτει ένα μέτριο προς μεγάλο ταψί άνετα, όχι όμως αυτό του φούρνου το πολύ μεγάλο
    #
    Σχόλιο από Molly, 9-6-11  
    Anthaki η συνταγή είναι για ένα μέτριο πυρέξ!
    #
    Σχόλιο από Molly, 10-6-11  
    Evdi καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αν και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις γίνεται εξίσου καλή!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 29-10-12  
    Πραγματικα πανευκολη και πεντανοστιμη!
    Μονο που η ζύμη ΘΕΛΕΙ αλάτι!τουλαχιστον για μας..;)
    Τις εκανα κι εγω ατομικές και τα παιδιά τις ευχαριστήθηκαν στο σχολείο!
    Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από 1irene, 15-6-13  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ...

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από EVDI, 10-6-11  
    Να υποθέσω ότι χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι;(Δεν αναφέρεται πουθενά!)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    πιτες αλμυρές
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της γλυκακια
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 393 αγαπημένων συνταγών, του/της anna1973
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της ace
    Πίτες-πίτσες
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της lenado
    γρηγορες συνταγές
    Ένα βιβλίο 243 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula