Τυρόπιτα με 4 τυριά
Μια τυρόπιτα που θα σας μείνει αξέχαστη...
Υλικά
-
6 αυγά
-
200 γρ. ροκφόρ τριμμένο
-
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
7 φύλλα κρούστας
-
300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
-
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-
1 φλυτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 λίτρο γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύετε σε ένα μπωλ όλα τα τυριά
-
2
Χτυπάτε σε άλλο μπωλ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ
-
3
Προσθέτετε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύετε
-
4
Βουτυρώνετε ένα ταψί 40 εκ. και απλώνετε 2-3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους
-
5
Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε το πρώτο στρώμα γέμισης
-
6
Βάζετε 2 ακόμα αλειμμένα φύλλα και ένα ακόμα στρώμα γέμισης
-
7
Από πάνω βάζετε άλλο 1 φύλλο και ακόμα μία στρώση γέμισης
-
8
Καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και ρίχνετε από πάνω όση γέμιση έχει μείνει
-
9
Τρυπάτε την τυρόπιτα με πιρούνι και την ψήνετε στους 200-210 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)