Τυρόπιτα με φέτα, μυζήθρα και χαλούμι

Bαθμολογία: 5
       
 
8 ψήφοι
Phoebe, 18.09.10

Περιγραφή

Φύλλο αφράτο και γέμιση τριών τυριών τα οποία δένουν τέλεια μεταξύ τους!

Τυρόπιτα με φέτα, μυζήθρα και χαλούμι

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη

  • 220 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 220 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 300 γρ. περίπου αλεύρι δυνατό

Γέμιση

  • 200 γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 250 γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
  • 100 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
  • λίγος δυόσμος ξερός
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 3 αυγά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά , Τυριά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε λεκάνη το γιαούρτι με τη σόδα και ανακατεύουμε.
  2. Αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει το γιαούρτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχουμε ένα μείγμα κρεμώδες.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να πετύχουμε μια ζύμη πολύ αφράτη που μόλις μετά βίας να μη κολλάει στα χέρια.
  4. Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το χαλούμι, τη μυζήθρα, τη φέτα, το δυόσμο, το baking powder και τα αυγά (αφού πρώτα τα χτυπήσουμε με ένα πιρούνι). Ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε 2 φύλλα. Επειδή η ζύμη είναι πολύ αφράτη, δεν την παιδεύουμε πολύ και πριν την ανοίξουμε την αλευρώνουμε καλά.
  6. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σε αλάδωτο ταψί και στρώνουμε καλά ώστε να καλύψουμε και τα πλαϊνά του ταψιού. Τρυπάμε το φύλλο με πιρούνι σε 5-6 σημεία.
  7. Στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο το οποίο επίσης τρυπάμε με πιρούνι.
  8. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποίησα πυρέξ με διαστάσεις 23 x 23 εκ.

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 13-12-10  
    ΦΙΛΕ Η' ΦΙΛΗ Phoebe ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ. ΦΟΒΉΘΗΚΑ ΤΗΝ ΜΥΖΗΘΡΑ Κ ΕΒΑΛΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΗ. ΔΥΣΚΟΛΕΎΤΗΚΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΌΛΛΑΓΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-12-10  
    ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ είμαι κοριτσάκι και το όνομα μου είναι Φοίβη. Στα αγγλικά γράφεται Phoebe :) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πιρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 14-12-10  
    Από τις αγαπημένες μου πλέον τυρόπιτες.Πράγματι η ζύμη και σε εμένα κολλάει, θέλει υπομονή και κανένα κόλπο να ανοιχτεί και να μεταφερθεί στο ταψί (εγώ πχ ανοίγω την ζύμη πάνω σε αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί).Όπως είπε και η Φοίβη στο βήμα5 είναι πολύ αφράτη η ζύμη,και για αυτό άλλωστε μένει και αφράτη μετά το ψήσιμο.Εμένα πάντως την επομένη μέρα μου αρέσει πιο πολύ!Και ζεστή βέβαια δεν πάει πίσω...5 νόστιμα πηρουνάκια και από μένα !
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-12-10  
    Cindy και μένα είναι από τις αγαπημένες μου τυρόπιτες! Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 20-2-11  
    Έβαλα μόνο 4 αυγά, μου φάνηκαν πολλά τα 6.
    Νοστιμότατη τυρόπιτα με αφράτη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 20-2-11  
    Φαίνεται πολυ νόστιμη Φοιβη μου. Θα ήθελα να ρωτήσω σε τι μέγεθος ταψί την ψηνουμε. Σε 34αρι πχ ταψί γίνεται; Θα φτάσει το φύλλο; Δε θα ήθελα να μου βγει πολυ παχιά η γέμιση. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 20-2-11  
    Ρουλίτσα, σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!

    natasoulini, γίνεται σε 34αρι ταψί αλλά θα το δεις και μόνη σου όταν ανοίξεις το φύλλο.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 20-2-11  
    Μας αρεσε παρα πολυ η τυροπιτα Φοιβη μου,ειναι νοστιμη και αφρατη, ευχαριστουμε παρα πολυ για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 20-2-11  
    Εγώ σε ευχαριστώ Ζουζουνελ για τα πιρουνάκια! :) Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 24-2-11  
    Την έκανα τελικά χθες. Έγινε σχετικά εύκολα. Δε δυσκολεύτηκα με τη ζύμη. Μου πήρε σχεδόν μισό κιλό αλεύρι χωριάτικο. Την έκανα σε ορθογώνιο πυρέξ τελικά αν και νομίζω ότι θα γινόταν άνετα σε λίγο πιο μεγάλο ταψί. Την επόμενη φορά!!Ανέβασα και φωτό. Έγινε πολύ αφράτη με μαλακιά ζύμη. Του άντρα μου του άρεσε πολύ. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 24-2-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ natasoulini! :)
    #
    Σχόλιο από elena maria, 23-2-12  
    Λοιπόν μόλις την έβγαλα από τον φούρνο...τέλεια έκανα όμως κάποιες παραλλαγές καταρχήν έβαλα φέτα όπως είπες Phoebe ανθότυρο μανούρι και λίγο χαλούμι εννοείτε δυόσμο και 5 αυγά...Το τελειότερο όμως είναι ένα νέο φύλλο χωριάτικο λέγεται χωριάτικο φύλλο Βέργας και έκανα το εξής κόλπο γιατί βαρέθηκα τις σκεπαστές τυρόπιτες...έκοψα το κάθε φύλλο στα τρία και έβαλα την γέμιση ύστερα το έστριψα και έκανα μια τέλεια στριφτό τυρόπιτα... δοκιμάστε την θα σας αρέσει πολύ μην ξεχάσετε να βάλετε λίγο σουσαμάκι πριν το φούρνισμα της πιτούλας Ευχαριστώ Φοίβη για την ωραία γέμιση..!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-2-12  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! :)
    #
    Σχόλιο από Πωλίνα, 6-7-13  
    Επειδή είμαι λίγο άσχετη με τα τυριά μυζήθρα εννούμε αυτό το μαλακό, ανάλατο τυρί ε; όχι τη ξηρή ε;;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 6-7-13  
    Ναι Πωλίνα ακριβώς, όχι τη ξηρή.
    #
    Σχόλιο από Maria Xarbi, 14-7-13  
    Από τις καλύτερες συνταγές για τυρόπιτα που έχω φτιάξει! Αν είχε παραπάνω πηρουνάκια, θα τα έβαζα σίγουρα!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-7-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
    #
    Σχόλιο από july88, 18-7-13  
    Αυτη τη πιτούλα τη γυρόφερνα μέρες τωρα (παντού μπροστα μου την έβλεπα, την έκανα.Υπέροχη Φοίβη όπως όλες σου οι συνταγές.Βέβαια (επειδή η κουβέντα κλείνει σπίτια)την έψησα λίγο...παραπάνω. Παρόλα αυτά σε πολλούς μπορω να πω πως αυτό τους άρεσε. Επίσης μου έκανε εντύπωση που παρόλο που δε έβαλα καθόλου αλάτι δε το χρειαζόταν. Δυοσμο δεν έβαλα γιατί ειχε το χαλούμι.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-7-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ τόσο για τα καλά σου λόγια όσο και για τα πιρουνάκια! ♥

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 13-12-10  
    ΦΙΛΕ Η' ΦΙΛΗ Phoebe ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ. ΦΟΒΉΘΗΚΑ ΤΗΝ ΜΥΖΗΘΡΑ Κ ΕΒΑΛΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΗ. ΔΥΣΚΟΛΕΎΤΗΚΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΌΛΛΑΓΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-12-10  
    ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ είμαι κοριτσάκι και το όνομα μου είναι Φοίβη. Στα αγγλικά γράφεται Phoebe :) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πιρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 14-12-10  
    Από τις αγαπημένες μου πλέον τυρόπιτες.Πράγματι η ζύμη και σε εμένα κολλάει, θέλει υπομονή και κανένα κόλπο να ανοιχτεί και να μεταφερθεί στο ταψί (εγώ πχ ανοίγω την ζύμη πάνω σε αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί).Όπως είπε και η Φοίβη στο βήμα5 είναι πολύ αφράτη η ζύμη,και για αυτό άλλωστε μένει και αφράτη μετά το ψήσιμο.Εμένα πάντως την επομένη μέρα μου αρέσει πιο πολύ!Και ζεστή βέβαια δεν πάει πίσω...5 νόστιμα πηρουνάκια και από μένα !
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-12-10  
    Cindy και μένα είναι από τις αγαπημένες μου τυρόπιτες! Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 20-2-11  
    Έβαλα μόνο 4 αυγά, μου φάνηκαν πολλά τα 6.
    Νοστιμότατη τυρόπιτα με αφράτη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 20-2-11  
    Φαίνεται πολυ νόστιμη Φοιβη μου. Θα ήθελα να ρωτήσω σε τι μέγεθος ταψί την ψηνουμε. Σε 34αρι πχ ταψί γίνεται; Θα φτάσει το φύλλο; Δε θα ήθελα να μου βγει πολυ παχιά η γέμιση. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 20-2-11  
    Ρουλίτσα, σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!

    natasoulini, γίνεται σε 34αρι ταψί αλλά θα το δεις και μόνη σου όταν ανοίξεις το φύλλο.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 20-2-11  
    Μας αρεσε παρα πολυ η τυροπιτα Φοιβη μου,ειναι νοστιμη και αφρατη, ευχαριστουμε παρα πολυ για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 20-2-11  
    Εγώ σε ευχαριστώ Ζουζουνελ για τα πιρουνάκια! :) Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 24-2-11  
    Την έκανα τελικά χθες. Έγινε σχετικά εύκολα. Δε δυσκολεύτηκα με τη ζύμη. Μου πήρε σχεδόν μισό κιλό αλεύρι χωριάτικο. Την έκανα σε ορθογώνιο πυρέξ τελικά αν και νομίζω ότι θα γινόταν άνετα σε λίγο πιο μεγάλο ταψί. Την επόμενη φορά!!Ανέβασα και φωτό. Έγινε πολύ αφράτη με μαλακιά ζύμη. Του άντρα μου του άρεσε πολύ. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 24-2-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ natasoulini! :)
    #
    Σχόλιο από elena maria, 23-2-12  
    Λοιπόν μόλις την έβγαλα από τον φούρνο...τέλεια έκανα όμως κάποιες παραλλαγές καταρχήν έβαλα φέτα όπως είπες Phoebe ανθότυρο μανούρι και λίγο χαλούμι εννοείτε δυόσμο και 5 αυγά...Το τελειότερο όμως είναι ένα νέο φύλλο χωριάτικο λέγεται χωριάτικο φύλλο Βέργας και έκανα το εξής κόλπο γιατί βαρέθηκα τις σκεπαστές τυρόπιτες...έκοψα το κάθε φύλλο στα τρία και έβαλα την γέμιση ύστερα το έστριψα και έκανα μια τέλεια στριφτό τυρόπιτα... δοκιμάστε την θα σας αρέσει πολύ μην ξεχάσετε να βάλετε λίγο σουσαμάκι πριν το φούρνισμα της πιτούλας Ευχαριστώ Φοίβη για την ωραία γέμιση..!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-2-12  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 6-7-13  
    Ναι Πωλίνα ακριβώς, όχι τη ξηρή.
    #
    Σχόλιο από Maria Xarbi, 14-7-13  
    Από τις καλύτερες συνταγές για τυρόπιτα που έχω φτιάξει! Αν είχε παραπάνω πηρουνάκια, θα τα έβαζα σίγουρα!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-7-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
    #
    Σχόλιο από july88, 18-7-13  
    Αυτη τη πιτούλα τη γυρόφερνα μέρες τωρα (παντού μπροστα μου την έβλεπα, την έκανα.Υπέροχη Φοίβη όπως όλες σου οι συνταγές.Βέβαια (επειδή η κουβέντα κλείνει σπίτια)την έψησα λίγο...παραπάνω. Παρόλα αυτά σε πολλούς μπορω να πω πως αυτό τους άρεσε. Επίσης μου έκανε εντύπωση που παρόλο που δε έβαλα καθόλου αλάτι δε το χρειαζόταν. Δυοσμο δεν έβαλα γιατί ειχε το χαλούμι.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-7-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ τόσο για τα καλά σου λόγια όσο και για τα πιρουνάκια! ♥

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Πωλίνα, 6-7-13  
    Επειδή είμαι λίγο άσχετη με τα τυριά μυζήθρα εννούμε αυτό το μαλακό, ανάλατο τυρί ε; όχι τη ξηρή ε;;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Με τυρί διάφορες παρασκευές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Πίτες Αλμυρές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    πιτες,πιτσες, ζυμες αλμυρες
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Πιτούλες...
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της fiogaki
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369