zamanast
zamanast @cook_8509497
Αθήνα,Ελλάδα

Μία εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη τυρόπιτα, λίγο διαφορετική από τις άλλες!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλουμε να έχει πολύ έντονη τη γεύση των τυριών μπορούμε να στρώσουμε εναλλάξ τα φύλλα και τη γέμιση, αντί να βάλουμε όλη τη γέμιση απευθείας στο κέντρο!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
10-12 κομμάτια
  1. 8 χωριάτικα φύλλα
  2. λίγο ελαιόλαδο
  3. 450 γρ. γάλα φρέσκο
  4. 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  5. 30 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. Ρίγανη
  9. Πάπρικα Γλυκιά [όχι πολύ]
  10. 200 γρ. φέτα
  11. 200 γρ. ανθότυρο
  12. 100 γρ. μαλακή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Φτιάχνουμε κρέμα βράζοντας σιγά-σιγά σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, κατόπιν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε την κρέμα μας να δέσει ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ χτυπάμε καλά τα αυγά μας. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το λιωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε όλο το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  4. 4

    Σε ένα ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα, που πρώτα έχουμε λαδώσει, και αδειάζουμε την κρέμα τυριών μας. Λαδώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και καλύπτουμε. Στη συνέχεια χαράζουμε την πίτα ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Περιχύνουμε λίγο λάδι στις χαρακιές και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι.

  5. 5

    Ψήνουμε την τυρόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

italida82
italida82 @italida820218
Να ρωτησω αν παίζει ρόλο σε τι φύλλο (σφολιατα,κρουστας,σπιτικο)θα μπει;από γεύση ...πρέπει να'ναι σούπερ.

Από

zamanast
zamanast @cook_8509497
στις
Αθήνα,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα