Τυρόπιτα με κρέμα τυριών
Μία εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη τυρόπιτα, λίγο διαφορετική από τις άλλες!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλουμε να έχει πολύ έντονη τη γεύση των τυριών μπορούμε να στρώσουμε εναλλάξ τα φύλλα και τη γέμιση, αντί να βάλουμε όλη τη γέμιση απευθείας στο κέντρο!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Φτιάχνουμε κρέμα βράζοντας σιγά-σιγά σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, κατόπιν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε την κρέμα μας να δέσει ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ χτυπάμε καλά τα αυγά μας. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το λιωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε όλο το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
4
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα, που πρώτα έχουμε λαδώσει, και αδειάζουμε την κρέμα τυριών μας. Λαδώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και καλύπτουμε. Στη συνέχεια χαράζουμε την πίτα ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Περιχύνουμε λίγο λάδι στις χαρακιές και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι.
-
5
Ψήνουμε την τυρόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα!!
Σχόλια (3)