Τυρόπιτα με κρέμα τυριού
Νόστιμη, πλεκτή τυρόπιτα με κρέμα τυριού με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προτιμώ Φιλαδέλφεια με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα ή με μυρωδικά.
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
200 γρ. κρέμα τυριού με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα ή με μυρωδικά
-
2 αυγά
-
1 μικρή κρέμα γάλακτος
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
-
2 κ.σ. αλεύρι ή σιμιγδάλι ψιλό
-
λίγο λάδι για το φύλλο
-
σουσάμι [προαιρετικά]
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ενώνουμε σε μπολ το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, χτυπάμε να ενωθούν όλα μαζί, προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά να σφίξει λίγο το μείγμα.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και πάπρικα που δώσει ωραία γεύση στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά.
-
3
Ανοίγουμε το φύλλο, βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο και κόβουμε λεπτές λωρίδες στα δύο πλάγια του φύλλου.
-
4
Διπλώνουμε τις λωρίδες σταυρωτά-διαγωνίως, αλείφουμε με λάδι.
-
5
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180ο για 30-35 λεπτά να ροδίσει.
-
6
Μπορούμε να κάνουμε την πίτα μας και απλό ρολό στρογγυλό.
-
7
Πως κάνουμε την τυρόπιτα πολύ όμορφη και ανοιχτή: Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε στρογγυλό μέτριο ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα,ρίχνουμε το μείγμα,πασπαλίζουμε με αρκετό τριμμένο τυρί και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα,ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,αέρα,για 40 λεπτά περίπου.
-
8
Σχόλια (2)