Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Bαθμολογία: 4.7
       
 
10 ψήφοι
Afroditi D, 13.07.08
Τυρόπιτα με μπεσαμέλ
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 200γρ ανθότυρο
  • 200γρ κασέρι
  • 2 φλιτζ.τσαγιού μπεσαμέλμπεσαμέλ)
  • 5-6 αυγά
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 3/4 φλιτζ. βούτηρο λιωμένο (για το άλειμα των φύλλων)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Περιέχει: Τυριά , Αβγά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ (χωρίς να προσθέσουμε τα αβγά της βασικής συνταγής της μπεσαμέλ).
  2. Προσθέτουμε 5-6 αβγά και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βάζουμε τα τυρία σε ένα μεγάλο μπόλ (αφού τα έχουμε τρίψει) ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
  4. Βουτηρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φυλλά, βουτηρώνοντας ένα-ένα, με το λιωμένο βούτηρο.
  5. Απλώνουμε απο επάνω την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτηρώνουμε ένα-ένα.
  6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, φροντίζοντας να φτάσει μέχρι τα τελευταία κάτω φύλλα.
  7. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-50 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 15-7-08  
    Αν κάποιος έχει δοκιμάσει την συγκεκριμένη συνταγή, μπορεί να μου πει αν η γέμιση γίνεται λίγο ρευστή και όχι σταθερή όπως στην συνηθισμένη τυρόπιτα ? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 15-7-08  
    την έχω δοκιμάσει γιατί τη φτιάχνω κιεγώ και είναι ζουμερή,ρευστή μέσα και πεντανόστιμη!!χίλιες φορές πιο ωραίες από τις έτοιμες!
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 15-7-08  
    Οντως η γέμιση γίνεται ρευστή και το κασέρι δίνει μια "μαστιχωτή" νότα στην πίτα!
    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 15-7-08  
    θα χρησιμοποιήσω την γέμιση σε τυροπιτάκια, εύγε και καλή μας όρεξη
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 7-3-09  
    Πρίν 40' βγήκε το ταψί από το φούρνο και έχουν "φύγει"ήδη τα 2/3!!!
    Ευχαριστούμε οικογενειακώς!
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 8-3-09  
    παρακαλούμε οικογενειακώς :) χαιρομαι που σας αρεσέ ειδικά τα μικρά αγόρια σου ... :-))))
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-9-09  
    υπεροχη τυροπιτα,μονο που φυλλο εφτιαξα εγω..
    #
    Σχόλιο από doreta, 23-2-10  
    Τέλεια συνταγή, συγχαρητήρια! Εγώ βάζω 2 μεγάλες κούπες μπεσαμέλ αραιή, χρησιμοποιώ μόνο τυρί φέτα που είναι η αδυναμία μας (800γρ), μπόλικο μοσχοκάρυδο που της πηγαίνει πολύ, και γίνεται μούρλια! Προφανώς δε βάζω καθόλου αλάτι γιατί έχει πολλή φέτα που είναι αλμυρό τυρί.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 12-9-10  
    Ανυπομονώ να βγει να κρυώσει και να την δοκιμάσουμε! Εβαλα μονο 3 αυγα...δεν ειμαι λάτρης και ειχα μονο φέτα και ανθοτυρο αλλα δεν νομιζω να πειράζει ε? Παντως απο μυρωδια σκιζει....εχουμε ξελιγωθει περιμένωντάς την!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 16-10-10  
    Νόστιμη πίτα.
    Έβαλα κι εγώ λιγότερα αυγά, γιατί μου φάνηκαν πολλά κι έφτιαξα δικό μου φύλλο.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 8-11-10  
    Έγινε πολύ νόστιμη ,αλλά έβαλα και εγώ λιγότερα αυγά :)
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 8-11-10  
    Τέλεια η τυρόπιτα με την μπεσαμέλ! Αφράτο αποτέλεσμα! Με τα διάφορα τυριά γίνεται πιο πικάντικη θα' λεγα! Μπορεί να γίνει και με φέτα μόνο. Επίσης μπορεί αν κάποιος ζητά πιο καθαρά "τυρένια" γεύση, να βάλει αντί μπεσαμέλ, γιαούρτι! Τέλος πάντων, σε όσους αρέσουν τα τυριά, όλες οι εκδοχές της τυρόπιτας είναι μούρλια! Ευχαριστούμε για την συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από Betty Spaghetti, 20-2-11  
    ακουγεται πολυ νοστιμη και μονο απο τα υλικα νομιζω καταλαβαινει καποιος την νοστιμια ενος φαγητου και εγω σου βαζω 5 πιρουνακια =)
    #
    Σχόλιο από eirini_d, 8-1-12  
    Νομιζω τα 5 ειναι πολυ λιγα!!!!!!!!!!

    Εβαλα 3 αυγα και για γεμιση φετα με τριμενο πεκορινο αμφιλοχιας! Εδεσε καταπληκτικα και μου βγηκε φοβερη με σφολιατα γιατι δεν ειχα κρουστας!

    Συγχαρητηρια!

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 15-7-08  
    Οντως η γέμιση γίνεται ρευστή και το κασέρι δίνει μια "μαστιχωτή" νότα στην πίτα!
    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 15-7-08  
    θα χρησιμοποιήσω την γέμιση σε τυροπιτάκια, εύγε και καλή μας όρεξη
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 7-3-09  
    Πρίν 40' βγήκε το ταψί από το φούρνο και έχουν "φύγει"ήδη τα 2/3!!!
    Ευχαριστούμε οικογενειακώς!
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 8-3-09  
    παρακαλούμε οικογενειακώς :) χαιρομαι που σας αρεσέ ειδικά τα μικρά αγόρια σου ... :-))))
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-9-09  
    υπεροχη τυροπιτα,μονο που φυλλο εφτιαξα εγω..
    #
    Σχόλιο από doreta, 23-2-10  
    Τέλεια συνταγή, συγχαρητήρια! Εγώ βάζω 2 μεγάλες κούπες μπεσαμέλ αραιή, χρησιμοποιώ μόνο τυρί φέτα που είναι η αδυναμία μας (800γρ), μπόλικο μοσχοκάρυδο που της πηγαίνει πολύ, και γίνεται μούρλια! Προφανώς δε βάζω καθόλου αλάτι γιατί έχει πολλή φέτα που είναι αλμυρό τυρί.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 12-9-10  
    Ανυπομονώ να βγει να κρυώσει και να την δοκιμάσουμε! Εβαλα μονο 3 αυγα...δεν ειμαι λάτρης και ειχα μονο φέτα και ανθοτυρο αλλα δεν νομιζω να πειράζει ε? Παντως απο μυρωδια σκιζει....εχουμε ξελιγωθει περιμένωντάς την!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 16-10-10  
    Νόστιμη πίτα.
    Έβαλα κι εγώ λιγότερα αυγά, γιατί μου φάνηκαν πολλά κι έφτιαξα δικό μου φύλλο.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 8-11-10  
    Έγινε πολύ νόστιμη ,αλλά έβαλα και εγώ λιγότερα αυγά :)
    #
    Σχόλιο από Betty Spaghetti, 20-2-11  
    ακουγεται πολυ νοστιμη και μονο απο τα υλικα νομιζω καταλαβαινει καποιος την νοστιμια ενος φαγητου και εγω σου βαζω 5 πιρουνακια =)

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 15-7-08  
    Αν κάποιος έχει δοκιμάσει την συγκεκριμένη συνταγή, μπορεί να μου πει αν η γέμιση γίνεται λίγο ρευστή και όχι σταθερή όπως στην συνηθισμένη τυρόπιτα ? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 15-7-08  
    την έχω δοκιμάσει γιατί τη φτιάχνω κιεγώ και είναι ζουμερή,ρευστή μέσα και πεντανόστιμη!!χίλιες φορές πιο ωραίες από τις έτοιμες!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 8-11-10  
    Τέλεια η τυρόπιτα με την μπεσαμέλ! Αφράτο αποτέλεσμα! Με τα διάφορα τυριά γίνεται πιο πικάντικη θα' λεγα! Μπορεί να γίνει και με φέτα μόνο. Επίσης μπορεί αν κάποιος ζητά πιο καθαρά "τυρένια" γεύση, να βάλει αντί μπεσαμέλ, γιαούρτι! Τέλος πάντων, σε όσους αρέσουν τα τυριά, όλες οι εκδοχές της τυρόπιτας είναι μούρλια! Ευχαριστούμε για την συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από eirini_d, 8-1-12  
    Νομιζω τα 5 ειναι πολυ λιγα!!!!!!!!!!

    Εβαλα 3 αυγα και για γεμιση φετα με τριμενο πεκορινο αμφιλοχιας! Εδεσε καταπληκτικα και μου βγηκε φοβερη με σφολιατα γιατι δεν ειχα κρουστας!

    Συγχαρητηρια!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 556 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=