Τυρόπιτα με μπεσαμέλ
Υλικά
-
500 γρ φύλλο κρούστας
-
200 γρ. τυρί φέτα
-
200 γρ ανθότυρο
-
200 γρ κασέρι
-
2 φλιτζ.τσαγιού μπεσαμέλ (ή μπεσαμέλ)
-
5-6 αυγά
-
πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο
-
3/4 φλιτζ. βούτηρο λιωμένο (για το άλειμα των φύλλων)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ (χωρίς να προσθέσουμε τα αβγά της βασικής συνταγής της μπεσαμέλ).
-
2
Προσθέτουμε 5-6 αβγά και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Βάζουμε τα τυρία σε ένα μεγάλο μπόλ (αφού τα έχουμε τρίψει) ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
-
4
Βουτηρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φυλλά, βουτηρώνοντας ένα-ένα, με το λιωμένο βούτηρο.
-
5
Απλώνουμε απο επάνω την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτηρώνουμε ένα-ένα.
-
6
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, φροντίζοντας να φτάσει μέχρι τα τελευταία κάτω φύλλα.
-
7
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-50 λεπτά.
Σχόλια (15)