κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόπιτα με σφολιάτα (πανεύκολη)
Η Μαίρη Η Βενζινού ⛽
Η Μαίρη Η Βενζινού ⛽ @cook_8486017
Ορεστιάδα ❤️

Εύκολη - γρήγορη - απολαυστική !!! Τρώγεται ζεστή...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

27 Minutes
  1. 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  2. 400 γρ αγελαδινό τυρί
  3. 4 μεγάλα αβγά
  4. λίγο γάλα
  5. 1 αβγό (για να αλείψουμε το πάνω φύλλο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει περίπου 15'.

  2. 2

    Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο.

  3. 3

    Σ'ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, θριμματίζουμε το τυρί μέσα και λίγο γάλα και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Ρίχνουμε όλο το μίγμα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας όμως κενό γύρω γύρω στις άκρες του φίλου. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και πατάμε γύρω γύρω τις άκρες μ'ένα πιρούνι.

  5. 5

    Χαράζουμε το πάνω φύλλο μ'ένα μαχαίρι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αβγό.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25΄-30', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

Από

Η Μαίρη Η Βενζινού ⛽
στις
Ορεστιάδα ❤️