κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόπιτα οικονομική της Νταϊάν Κόχυλα
Αθηνά Γιαννιώτισα
Αθηνά Γιαννιώτισα @cook_8504989
,Ελλάδα

Την είδα στην εκπομπή της Νταϊάν Κόχυλα πριν αρκετούς μήνες και, από όταν την έφτιαξα για πρώτη φορά, καθιερώθηκε τοσο για την καταπληκτική γεύση της όσο και για τα πολύ οικονομικα υλικά της (με 250 γρ. φέτα έχεις ένα ταψί πίτα) και την ευκολία στο στήσιμό της. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά μου πέφτει πολλή η ποσότητα της μαργαρίνης και γι΄αυτό την έχω κατεβάσει στο μισό πακέτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
ένα πυρέξ 36χ26
  1. 255 γρ. φύλλο κρούστας ξεπαγωμένο αποβραδίς και σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 255 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  3. 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα καλά
  4. 255 γρ. μαργαρίνη λιωμένη και αφημένη να χλιαρύνει, και λίγο επιπλέον για να αλείψουμε το σκεύος
  5. 1 φλιτζ. ανθρακούχο νερό ή σόδα
  6. 1/4 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μακρόστενο.

  3. 3

    Τοποθετούμε ένα κομμάτι φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και έχουμε το σκεύος κοντά μας.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε το φύλλο ελαφρώς με ΛΙΓΗ φέτα. Τυλίγουμε την πιο φαρδιά πλευρά του φύλλου σαν ακορντεόν, να φτιάξουμε πιέτες. Το σηκώνουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε παράλληλα με τη φαρδιά πλευρά του σκεύους.

  5. 5

    Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο φύλλο, τοποθετώντας κάθε τυλιχτό κομμάτι με φέτα το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.

  6. 6

    Ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με την υγρή μαργαρίνη σε ένα μπωλ.

  7. 7

    Χύνουμε το ανθρακούχο νερό στην επιφάνεια του φύλλου και μετά χύνουμε το μείγμα αυγό-μαργαρίνης από πάνω.

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

  9. 9

    Ψήνουμε στους 200 περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια, γύρω στα 30-40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Την είχα κάνει κι εγώ όταν την είχα δει. Μας άρεσε πολύ, είχε γίνει αφράτη και τραγανή!

Από

Αθηνά Γιαννιώτισα
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα