Τυρόπιτα πατσαβούρα

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
elenikolas, 16.05.08

Περιγραφή

Αφράτη τυρόπιτα οπου γέμιση και φύλλο γίνονται ένα.
Τυρόπιτα πατσαβούρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
  • 1 πακ βιτάμ 250 γραμμ.
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 600-700 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 πακ φύλλο κρούστας (κατα προτίμηση χρυσή ζύμη)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα , Τυριά
Σερβίρει: 12 περίπου κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σ ένα μπωλ ευρύχωρο ανακατεύουμε ολα τα υλικά και το βιτάμ λιωμένο.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40*30 περίπου βουτάμε ενα ένα τα φύλλα στο μίγμα και σουρώνοντας τα βάζουμε στη σειρά στο ταψί. Όσο υλικό περισέψει απ το μίγμα το περιχύνουμε απο πάνω.
  3. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αναφέρω το συγκεκριμένο φύλλο κρούστας γιατι εχει οσα ακριβώς φύλλα χρειαζόμαστε για να πετύχει η συνταγή, έχω δοκιμάσει και άλλα, αλλά εχουν λιγότερα φύλλα ή πιο χοντρά φύλλα και δεν πετυχαίνει η συνταγή. Δηλαδή στο πακέτο του 1/2 κιλου φύλλου να έχει περίπου 18 φύλλα κρούστας.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από maroulita, 19-5-08  
    Γειά! έψαχνα μια τέτοια συνταγή αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ακριβώς "βουτάμε ενα ένα τα φύλλα στο μίγμα και σουρώνοντας τα βάζουμε στη σειρά". Πώς σουρώνουμε; Τα φύλλα τα βάζουμε δίπλα-δίπλα ή το ένα πάνω στο άλλο;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-5-08  
    Aγαπητη maroulita αφού βουτήξω ένα φύλλο στο μίγμα οχι απλωμένο αλλα σουρωμένο το βάζω στο ταψί το ένα δίπλα στο αλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί.Ελπίζω να κατάλαβες.
    #
    Σχόλιο από Des13, 24-7-09  
    Πίτα express, που πιό express δεν υπάρχει. Νομίζω πως κρύα είναι πιό νόστιμη ακόμη. Την έχει δοκιμάσει κανείς με φύλλο για πίτες αντί για φύλλο κρούστας;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-7-09  
    Des13 δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη πίτα μπορεί να γίνει με άλλο φύλλο, καθώς η όλη επιτυχία βασίζεται στο φούσκωμα των λεπτών φύλλων κρούστας. Αν μπει άλλο φύλλο φοβάμαι ότι θα λασπώσει.
    #
    Σχόλιο από common, 29-11-09  
    Την έφτιαξα ήδη δύο φορές αυτή την πίτα. Την πρώτη φορά βγήκε πολύ λιπαρή. Την ξαναδοκίμασα, αλλά με άλλες αναλογίες υλικών τη δεύτερη φορά. Μείωσα το βούτυρο (έβαλα μόνο 2 κ.σ.) αλλά και τα αυγά. Πρόσθεσα και λίγο μοσχοκάρυδο. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από laxanaki, 16-5-10  
    πολυ καλη η συνταγη σου! μια αλλη εκδοχη της ειναι 3 αυγα, οχι βουτυρο αλλα μισο ποτηρι ασπρο λαδι, οχι μπεικιν αλλα μια κουταλια μαγειρικη σοδα η τριμμενη φετα και το γαλα και τελος ανακατευεις ολα αυτα εκτος απο τη φετα.δηλαδη τοποθετεις πρωτα ενα φυλο σαν βαση σουρωνεις αλλα 3 η οσα χρειαζεσαι φυλα το ενα διπλα στο αλλο ριχνεις το τριμμενο τυρι και απο πανω παλι βαζεις σουρωμενα φυλα κ ριχνεις το υπολοιπο μιγμα απο πανω.το αφηνεις για μια ωρα να απορροφησει τα υλικα.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από maroulita, 19-5-08  
    Γειά! έψαχνα μια τέτοια συνταγή αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ακριβώς "βουτάμε ενα ένα τα φύλλα στο μίγμα και σουρώνοντας τα βάζουμε στη σειρά". Πώς σουρώνουμε; Τα φύλλα τα βάζουμε δίπλα-δίπλα ή το ένα πάνω στο άλλο;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-5-08  
    Aγαπητη maroulita αφού βουτήξω ένα φύλλο στο μίγμα οχι απλωμένο αλλα σουρωμένο το βάζω στο ταψί το ένα δίπλα στο αλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί.Ελπίζω να κατάλαβες.
    #
    Σχόλιο από Des13, 24-7-09  
    Πίτα express, που πιό express δεν υπάρχει. Νομίζω πως κρύα είναι πιό νόστιμη ακόμη. Την έχει δοκιμάσει κανείς με φύλλο για πίτες αντί για φύλλο κρούστας;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-7-09  
    Des13 δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη πίτα μπορεί να γίνει με άλλο φύλλο, καθώς η όλη επιτυχία βασίζεται στο φούσκωμα των λεπτών φύλλων κρούστας. Αν μπει άλλο φύλλο φοβάμαι ότι θα λασπώσει.
    #
    Σχόλιο από common, 29-11-09  
    Την έφτιαξα ήδη δύο φορές αυτή την πίτα. Την πρώτη φορά βγήκε πολύ λιπαρή. Την ξαναδοκίμασα, αλλά με άλλες αναλογίες υλικών τη δεύτερη φορά. Μείωσα το βούτυρο (έβαλα μόνο 2 κ.σ.) αλλά και τα αυγά. Πρόσθεσα και λίγο μοσχοκάρυδο. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από laxanaki, 16-5-10  
    πολυ καλη η συνταγη σου! μια αλλη εκδοχη της ειναι 3 αυγα, οχι βουτυρο αλλα μισο ποτηρι ασπρο λαδι, οχι μπεικιν αλλα μια κουταλια μαγειρικη σοδα η τριμμενη φετα και το γαλα και τελος ανακατευεις ολα αυτα εκτος απο τη φετα.δηλαδη τοποθετεις πρωτα ενα φυλο σαν βαση σουρωνεις αλλα 3 η οσα χρειαζεσαι φυλα το ενα διπλα στο αλλο ριχνεις το τριμμενο τυρι και απο πανω παλι βαζεις σουρωμενα φυλα κ ριχνεις το υπολοιπο μιγμα απο πανω.το αφηνεις για μια ωρα να απορροφησει τα υλικα.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διαφορες πίτες
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Μπουφές με  Αλμυρές λιχουδιές και μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 203 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της efi70
    ζυμαρακια-ψωμακια-πιτουλες
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 143 αγαπημένων συνταγών, του/της arminakos