Τυρόπιτα - πατσαβουρόπιτα στην φόρμα
Εύκολη, γρήγορη και εμφανίσιμη τυρόπιτα κατάλληλη για μπουφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή μου την έδειξε μια φίλη μου και την έκανα σήμερα μετά από πολύ καιρό.Το μυστικό της είναι η σόδα που την κάνει πολύ αφράτη.
Υλικά
-
0.5 κιλό φύλλο κρούστας
-
350 γραμμάρια περίπου τυρί φέτα
-
50 γραμμάρια περίπου λάδι
-
5 αυγά
-
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνουμε το φύλλο και τρίβουμε λίγη φέτα
-
2
Μαζεύουμε το φύλλο με το τυρί όπως στην φωτογραφία
-
3
Βάζουμε το φύλλο στον πάτο της φόρμας.
-
4
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
-
5
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά το λάδι και την σόδα και τα ρίχνουμε στην φόρμα. Κουνάμε λίγο να πάει παντού.
-
6
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Σχόλια (17)