κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόπιτα Σαρπαντίνα
BAL
BAL @cook_8452086

Γρήγορη και πανεύκολη τυρόπιτα

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή έχει πολλά υγρά την βάζω χαμηλά στον φούρνο για να ψηθεί καλά απο κάτω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 ταψί μέτριο
  1. 250 γρ μαργαρίνη πλάκα
  2. 1 ποτήρι σόδα
  3. 1 ποτήρι γάλα
  4. Διάφορα τυριά
  5. πιπέρι
  6. 1 πακέτο φύλλα για πίτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανάβω τον φούρνο στους 150 βαθμούς και λιώνω τη μισή μαργαρίνη στο ταψι. Οπως είναι ρολλό τα φύλλα μέσα στην συσκευασια τους δεν τα ξετυλλύγω και κόβω το ρολλό στα δύο.  Παίρνω το ένα ρολλάκι και αρχίζω να το κόβω ροδέλες πάχους όσο το μικρό μας δακτυλάκι. Αφού το κόψω όλο αρχίζω να το ανακατέυω ετσι ωστε να ξετυλιχτεί και να γίνει σαν σαρπεντίνα.

  2. 2

    Τα ρίχνω στο ταψί και απο πάνω ρίχνω τα τυριά και λίγο πιπέρι.

  3. 3

    Κάνω το ίδιο και με τα άλλα φύλλα, και τα ρίχνω πάνω από τα τυριά.

  4. 4

    Μέσα σε ενα μπολ χτυπάω τ αυγά και ρίχνω και την σόδα. Το μίγμα αυτό το ρίχνω πάνω απο τα φύλλα. Απο πάνω ρίχνω και το γάλα και μετα βάζω μερικά κομματάκια βούτυρο διασπαρτα απο επάνω.

  5. 5

    Την ψήνω στους 200 - 220 βαθμούς χαμηλά στον φούρνο (τελευταία σχάρα) για 30 περιπου λεπτά ωσπου να ροδοκοκκινήσει!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

dcroula
dcroula @Roula1505
Λόγω Τσικνοπέπτης χθες, αποφάσισα να φτιάξω αυτή την συνταγή.....και καταδιασκέδασα πραγματικά....είχε πλάκα το ξεμάλλιασμα των ρολών, χαχαχα.\nΈγινε πάρα πολύ ωραία, ψήθηκε και φούσκωσε τέλεια.\nΑπο τυριά, έβαλα ανθότυρο, φέτα και γκούντα και λίγο δυόσμο για άρωμα.\nΜαργαρίνη έβαλα πολύ λιγότερη, γύρω στα 120 γρ, στο σύνολο.

Από

BAL
BAL @cook_8452086
στις