Τυρόπιτα Σαρπαντίνα
Γρήγορη και πανεύκολη τυρόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή έχει πολλά υγρά την βάζω χαμηλά στον φούρνο για να ψηθεί καλά απο κάτω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανάβω τον φούρνο στους 150 βαθμούς και λιώνω τη μισή μαργαρίνη στο ταψι. Οπως είναι ρολλό τα φύλλα μέσα στην συσκευασια τους δεν τα ξετυλλύγω και κόβω το ρολλό στα δύο. Παίρνω το ένα ρολλάκι και αρχίζω να το κόβω ροδέλες πάχους όσο το μικρό μας δακτυλάκι. Αφού το κόψω όλο αρχίζω να το ανακατέυω ετσι ωστε να ξετυλιχτεί και να γίνει σαν σαρπεντίνα.
-
2
Τα ρίχνω στο ταψί και απο πάνω ρίχνω τα τυριά και λίγο πιπέρι.
-
3
Κάνω το ίδιο και με τα άλλα φύλλα, και τα ρίχνω πάνω από τα τυριά.
-
4
Μέσα σε ενα μπολ χτυπάω τ αυγά και ρίχνω και την σόδα. Το μίγμα αυτό το ρίχνω πάνω απο τα φύλλα. Απο πάνω ρίχνω και το γάλα και μετα βάζω μερικά κομματάκια βούτυρο διασπαρτα απο επάνω.
-
5
Την ψήνω στους 200 - 220 βαθμούς χαμηλά στον φούρνο (τελευταία σχάρα) για 30 περιπου λεπτά ωσπου να ροδοκοκκινήσει!
Σχόλια (3)