Τυρόπιτα στριφτή με λαχανικά και blue cheese

Ισορροπημένος συνδυασμός φέτας και ανθότυρου με μία πικάντικη πινελιά blue cheese.
Λίγα μυστικά ακόμα
http//cookloveforever.blogspot.gr
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το αλεύρι μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι μέσα σε ένα μπολ.
-
2
Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μια μαλακιά ζύμη.
-
3
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε την ζύμη καλά.
-
4
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί (μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα).
-
5
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τρίβουμε τα καρότα.
-
6
Σε μία ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα καρότα.
-
7
Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν μέχρι να γίνουν διάφανα, τα περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
8
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
-
9
Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το ανθότυρο και το Blue cheese.
-
10
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
-
11
Τέλος ρίχνουμε και τα σοταρισμένα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
-
12
Κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια περίπου όσο ένα μανταρίνι.
-
13
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 4-5 χιλιοστά πάχος με ένα απλό πλάστη ή με το ειδικό ρολό ή με τις παλάμες μας (ζύμη ειναι μαλακιά).
-
14
Απλώνουμε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση και φτιάχνουμε ένα ρολάκι(στην ένωση βάζουμε λίγο νεράκι με τα δάκτυλά μας για να κολλήσει)
-
15
Τυλίγουμε σε ρολό και μετά σε «σαλίγκαρο».
-
16
Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
-
17
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C (200° C προς το τέλος) για μιάμιση ώρα, να ροδίσει καλά.
Σχόλια (2)