Τυρόπιτα στριφτή με λαχανικά και blue cheese

Αναστασία Στέλιου
Αναστασία Στέλιου @cook_8494481

Ισορροπημένος συνδυασμός φέτας και ανθότυρου με μία πικάντικη πινελιά blue cheese.

Λίγα μυστικά ακόμα

http//cookloveforever.blogspot.gr

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

  1. φύλλο Για το
  2. 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  3. 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  4. 2 κ.σούπας ξύδι
  5. λίγο αλάτι και λίγο νερό χλιαρό
  6. Για την γέμιση
  7. 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  8. 250 γρ. ανθότυρο Κρήτης θρυμματισμένο
  9. 100 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
  10. 4 αυγά
  11. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  12. 2 κ.σ ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τέλος
  13. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  14. 2 πράσα
  15. 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  16. 2 καρότα
  17. λίγη κρέμα γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το αλεύρι μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι μέσα σε ένα μπολ.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μια μαλακιά ζύμη.

  3. 3

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε την ζύμη καλά.

  4. 4

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί (μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα).

  5. 5

    Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τρίβουμε τα καρότα.

  6. 6

    Σε μία ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα καρότα.

  7. 7

    Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν μέχρι να γίνουν διάφανα, τα περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  8. 8

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

  9. 9

    Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το ανθότυρο και το Blue cheese.

  10. 10

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

  11. 11

    Τέλος ρίχνουμε και τα σοταρισμένα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

  12. 12

    Κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια περίπου όσο ένα μανταρίνι.

  13. 13

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 4-5 χιλιοστά πάχος με ένα απλό πλάστη ή με το ειδικό ρολό ή με τις παλάμες μας (ζύμη ειναι μαλακιά).

  14. 14

    Απλώνουμε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση και φτιάχνουμε ένα ρολάκι(στην ένωση βάζουμε λίγο νεράκι με τα δάκτυλά μας για να κολλήσει)

  15. 15

    Τυλίγουμε σε ρολό και μετά σε «σαλίγκαρο».

  16. 16

    Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

  17. 17

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C (200° C προς το τέλος) για μιάμιση ώρα, να ροδίσει καλά.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Σχόλια (2)

Nataly
Nataly @cook_8456464
Πολύ μ αρέσει αυτή η συνταγή. Θα μπορούσα να δοκιμάσω με σφολιάτα? δεν είμαι και πολύ καλή στο ν ανοίγω δικό μου φύλλο... :(

Από

Αναστασία Στέλιου
στις

Παρόμοιες συνταγές