Τυρόπιτα της τεμπέλας

Bαθμολογία: 3
       
 
2 ψήφοι
annamelany, 13.01.09

Περιγραφή

Προετοιμασία μόνο δεκα λεπτα αλλα παρ' ολ' αυτα πολυ νοστιμη


Συνταγή από:

annamelany

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο χωριατικο φυλλο
  • 1 γιαουρτι με μηδεν λιπαρα
  • 4 αυγα
  • 1 κουταλακι σοδα
  • 1 νεροποτηρο ελαιολαδο
  • 1/2 κιλο φετα
  • 1 αυγο ελαφρως χτυπημενο για επαλληψη με λιγο λαδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι , Τυριά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατευω το γιαουρτι με τη σοδα και το αφηνω να φουσκωσει μεχρι να ετοιμασω τα υπολοιπα υλικα
  2. Χοντροκοβω τη φετα και προσθετω πιπερακι
  3. Σε ενα μπωλ ενωνω το λαδι, το γιαουρτι και τη φετα
  4. Ανοιγω το καθε φυλλο απο το πακετο και σκορπαω μερικες κουταλιες απο τη γεμιση ετσι ωστε να μπορουμε να δημιουργησουμε ρολλο και μετα σαλιγκαρο
  5. Ριχνω και το αυγο απο πανω και φουρνιζω
  6. Ψηνω για μιση ωρα με σαραντα λεπτα σε δυνατο φουρνο

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γεμιση μπορει να περιεχει διαφορετικα τυρια-αλλαντικα ή πρασσο ακομη και κολοκυθι σε συνδιασμο με τυρια.

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 19-1-09  
    εχω φάει αυτη τη πιττα απ τα χερακια της annamelany ειναι ΥΠΕΡΟΧΗ
    #
    Σχόλιο από pan1975, 13-3-11  
    Η συνταγή δεν αναφέρει πουθενά που μπαίνουν τα 4 αβγά. Την ακολούθησα βήμα-βήμα και στο τέλος μου έμειναν τα αβγά! Τα έριξα από πάνω χαράζοντας την πίτα για να απορροφηθούν τα χτυπημένα αβγά. Βγήκε πολύ λιπαρή (με τόσο λάδι) και με έντονη αβγουλίλα.Και να φανταστείτε ότο έβαλα τρία αβγά. Κρίμα τα υλικά μου!

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 19-1-09  
    εχω φάει αυτη τη πιττα απ τα χερακια της annamelany ειναι ΥΠΕΡΟΧΗ
    #
    Σχόλιο από pan1975, 13-3-11  
    Η συνταγή δεν αναφέρει πουθενά που μπαίνουν τα 4 αβγά. Την ακολούθησα βήμα-βήμα και στο τέλος μου έμειναν τα αβγά! Τα έριξα από πάνω χαράζοντας την πίτα για να απορροφηθούν τα χτυπημένα αβγά. Βγήκε πολύ λιπαρή (με τόσο λάδι) και με έντονη αβγουλίλα.Και να φανταστείτε ότο έβαλα τρία αβγά. Κρίμα τα υλικά μου!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 257 αγαπημένων συνταγών, του/της kele
    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της adala965
    διαφορες πίτες
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris