Τυρόπιτα-κέικ της Φραντζέσκας

stgeo444
stgeo444 @cook_8500724

Μια απλή και ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι το χρησιμοποιούμε ανάλογα με το είδος των τυριών. Στα πολύ αλμυρά δεν βάζουμε αλάτι. Καλή όρεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. 200 gr gouda
  3. 200 gr edam
  4. 200 gr κασέρι πικάντικο
  5. 300 gr φέτα
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ και την βουτυρώνουμε πολύ καλά! Πασπαλίζουμε με την φρυγανιά να πάει παντού στην φόρμα. Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας σε όλη την φόρμα και στο λαιμό της.

  2. 2

    Κόβουμε σε κυβάκια όλα τα τυριά και τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε πιπέρι, περίπου μια κουταλιά του γλυκού (ανάλογα τα γούστα). Χτυπάμε 2 αυγά, τα ρίχνουμε στα τυριά και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Αδειάζουμε το μίγμα τυριών στην φόρμα και το στρώνουμε καλά.

  4. 4

    Τοποθετούμε το 2ο φύλλο της σφολιάτας από πάνω και ενώνουμε τα φύλλα.

  5. 5

    Αλείφουμε από πάνω με αυγό.

  6. 6

    Ψείνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

  7. 7

    Ξεφορμάρουμε αφού η τυπόπιτα κρυώσει λίγο (να είναι χλιαρή).

Αντιδράσεις

Σχόλια

rafi
rafi @Rafikoym
δεν την δοκίμασα ακόμη αλλά βάλε σε παρακαλώ μια φωτογραφία!να\'χουμε μια εικόνα...

Από

stgeo444
stgeo444 @cook_8500724
στις