Τυρόπιτα-κέικ της Φραντζέσκας
Μια απλή και ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το αλάτι το χρησιμοποιούμε ανάλογα με το είδος των τυριών. Στα πολύ αλμυρά δεν βάζουμε αλάτι. Καλή όρεξη!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ και την βουτυρώνουμε πολύ καλά! Πασπαλίζουμε με την φρυγανιά να πάει παντού στην φόρμα. Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας σε όλη την φόρμα και στο λαιμό της.
-
2
Κόβουμε σε κυβάκια όλα τα τυριά και τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε πιπέρι, περίπου μια κουταλιά του γλυκού (ανάλογα τα γούστα). Χτυπάμε 2 αυγά, τα ρίχνουμε στα τυριά και ανακατεύουμε.
-
3
Αδειάζουμε το μίγμα τυριών στην φόρμα και το στρώνουμε καλά.
-
4
Τοποθετούμε το 2ο φύλλο της σφολιάτας από πάνω και ενώνουμε τα φύλλα.
-
5
Αλείφουμε από πάνω με αυγό.
-
6
Ψείνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
-
7
Ξεφορμάρουμε αφού η τυπόπιτα κρυώσει λίγο (να είναι χλιαρή).
Σχόλια