TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Λίγα μυστικά ακόμα

Στα τυροπιτάκια της φωτογραφίας χρησιμοποιήσαμε αλεύρι ολικής άλεσης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
15-17 τυροπιτάκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 φλ. χλιαρό γάλα
  3. 1 κ.γλ. ζάχαρη
  4. 1 κ. σ. ξύδι
  5. 1/2 κ. γλ. αλάτι
  6. 1 κ. γλ. μαγιά σε σκόνη
  7. Για τη γέμιση
  8. 1/2 αυγό
  9. 200 γρ. φέτα
  10. λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
  11. Για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35o C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε να μέχρι διαλυθούν.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.

  3. 3

    Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε μπαλάκια ομοιόμορφα.

  4. 4

    ΠΡΟΣΟΧΗη ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.

  5. 5

    Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.

  6. 6

    Σ' ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα πιτάκια.

  7. 7

    Τέλος, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

kostas
kostas @cook_8449799
και αλευρι που φουσκωνει και μαγια???για πιο λογο???

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία