Τυροπιτάκια αφράτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα τυροπιτάκια της φωτογραφίας χρησιμοποιήσαμε αλεύρι ολικής άλεσης.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35o C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε να μέχρι διαλυθούν.
-
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
-
3
Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε μπαλάκια ομοιόμορφα.
-
4
ΠΡΟΣΟΧΗη ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.
-
5
Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
-
6
Σ' ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα πιτάκια.
-
7
Τέλος, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (12)