Τυροπιτάκια κουρού 2

Bαθμολογία: 4.6579
       
 
38 ψήφοι
ASTERI, 28.05.07

Περιγραφή

Νοστιμότατα τυροπιτάκια που τρώγονται είτε ζεστά είτε κρύα

Τυροπιτάκια κουρού 2

Τι χρειαζόμαστε:

Για το φύλλο:

 

  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 κούπα βούτυρο
  • μισό κιλό (και παραπάνω) αλεύρι
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό


Για την γέμιση:

 

  • Διάφορα τριμμένα τυριά
  • 1 αυγό
  • λίγο πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι , Τυριά
Φτιάχνει: 2 ταψιά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 40' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει.
  2. Ετοιμάζουμε την γέμιση.
  3. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  4. Τοποθετούμε μία κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
  5. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  6. Αφού έχουμε τελειώσει με όλα τα τυποπιτάκια τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για περίπου μισή ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τα τοποθετήσετε πολύ κοντά στο ταψί γιατί φουσκώνουν.

Σχετικές συνταγές

    63 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Marvas, 7-7-08  
    Έκανα αυτή τη συνταγή, αλλά... όχι μόνο. έκανα τις εξής παραλαγές στη γέμιση:
    1. κασέρι + ζαμπόν
    2. τυρί philadelphia με σκόρδο
    3. λουκάνικο φρανκφούρτης.
    Μας άρεσαν πολύ!!
    #
    Σχόλιο από iris, 2-10-08  
    Πολύ καλή συνταγή!Την δοκίμασα για να δω αν τα πετύχω γιατι θέλω να τα φτίαξω στο πάρτυ που θα κάνω για τα γενεθλια της κόρης μου.Βγήκαν souper!!!Συγχαρητηρια asteri!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 2-10-08  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ! Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ και να δεις που στο πάρτυ του παιδιού σου θα εξαφανιστούν :-)
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 21-2-09  
    τα εφτιαξα σημερα
    εβαλα νομιζω αρκετο βουτηρο και ζεστο και μαλλον εκει μου χαλασε λιγο η ζυμη μου διαλυθηκε λιγακι στο ανακατεμα.με 600 γραμαρια αλευρι εκανα γυρω στα 30 κομματια βεβαια απο σχημα δεν το πετυχα:P την επομενη φορα.
    επισης θα σας προτεινα στ γεμιση με τα υπαρχωντα υλικα να προσθεσετε μέντα ή δυόσμο ειναι φανταστιός συνδιασμός γεύσης.καλη σας επιτυχιαααα..xx
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-7-09  
    την εχω φτιαξει πολλες φορες και ειναι η καλυτερη για μενα ζυμη για τυροπιτακια.
    την ιδια κανω και για τα λουκανικοπιτακια.μπραβο Αστερι ειχα ξεχασει το σχολιο και τα πηρουνακια,παντα αφελης.
    #
    Σχόλιο από stelia, 29-7-09  
    Tη ζύμη αυτή την φτιάχνω ΧΩΡΙΣ το αβγό,1 πακέτο (500γραμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ένα βιτάμ και γίνεται τέλεια!
    Και γέμιση ότι θέλετε!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-7-09  
    Να ρωτησω κατι γιατι θελω να τα φτιαξω αλλα επειδη βγενουν πολλα κομματια, αν μπορουμε να τα βαλουμε στην καταψυξη, ψημενα ή ωμα(ετοιμα με την γεμιση);
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 30-7-09  
    Bεβαίως και μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη έτοιμα γεμισμένα αλλά άψητα καλύτερα και επίσης μπορείς να φτιάξεις τη μισή δόση :-)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 31-7-09  
    Καλημερα asteri, ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, βεβαια αμφιβαλω αν θα μεινει κατι, αν τα πιασει ο αδερφος μου θα τους αλλαξει τα φωτα!!!! Μαλλον θα χρειαστει κ διπλη δοση να κανω κ μια που θα την κρυψω για να την καταψυξω.Θα σας στειλω εντυπωσεις οταν τα φτιαξω, θα προσπαθησω το Σ/Κ.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 3-8-09  
    Λοιπον τα εφτιαξα το Σ/Κ, απλα πανευκολα κ υπεροχα, τα γεμισα ολα με λουκανικο τυλιγμενο με μπεικον, την αλλη φορα θα κανω και με τυρι.Το μονο προβλημα που ειχα ειναι οτι δεν μπορουσα να πετυχω αυτο το τελειο σχημα που εχετε στις φωτο σας, βεβαια δεν μας πειραξε καθολου, αυριο θα περασω κ καποιες φωτογραφιες.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 3-8-09  
    Xαίρομαι glykoula που σου άρεσαν.
    Σ' ευχαριστώ :-)
    #
    Σχόλιο από gina77, 31-8-09  
    ωραία κι εύκολα
    #
    Σχόλιο από maria86c, 17-9-09  
    'Οταν λέμε κεσέ γιαούρτι εννοούμε του 1 κιλού? ή το ατομικό ?
    #
    Σχόλιο από maria86c, 18-9-09  
    Είμαι καττενθουσιασμένη γιατί πρώτη φορά φτιάχνω τυροπιτάκια με φύλλο που έφτιαξα εγώ,εύκολη συνταγή λοιπόν και για αρχάριους.Δυστυχώς δεν είχα σουσάμι.Ακολούθησα τις συμβουλές σας κ έβαλα μερικά στη κατάψυξη.Βγήκαν περίπου 3 ταψιά.
    Οσο για το σχήμα αγόρασα με 2 ευρω φορμίτσες που ανοιγοκλεινουν κ έτσι έγιναν όλο ομοιόμορφα κ η διαδικασία πιο εύκολη κ γρήγορη!
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 6-11-09  
    ASTERI μου τα τυροπιτάκια σου είναι μούρλια. Δεν τα πασπάλισα με σουσάμι, μήπως και μας καθίσει βαρύ χα,χα,χα.Τα πηρουνάκια δικά σου.
    #
    Σχόλιο από katalex, 9-11-09  
    Πρώτη φορά έκανα τυροπιτάκια και ενθουσιάστηκε όλη η οικογένεια! Εύκολη και νόστιμη συνταγή, ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 9-11-09  
    Χαίρομαι που τα φτιάξατε & σας άρεσαν τα τυροπιτάκια μου :)))
    #
    Σχόλιο από sokk, 27-1-10  
    ευχαριστω για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 27-1-10  
    sokk καλημέρα!
    Κι εγώ σ'ευχαριστώ που την δοκίμασες :)
    #
    Σχόλιο από koukourikou, 27-1-10  
    Ευχαριστολυμε για την συνταγή! Φαίνονται φανταστικά! Θ αεπιστρέψω με πηρουνάκια όταν τα φτιάξω..Δύο ερωτήσεις μόνο
    1) Με τι τριμμένα τυριά τα φτιάχνεις?
    2) Αν τα κάνω με λουκάνικο φρανκφούρτης, θα το βάλω βρασμένο μέσα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    41 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από iris, 2-10-08  
    Πολύ καλή συνταγή!Την δοκίμασα για να δω αν τα πετύχω γιατι θέλω να τα φτίαξω στο πάρτυ που θα κάνω για τα γενεθλια της κόρης μου.Βγήκαν souper!!!Συγχαρητηρια asteri!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 2-10-08  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ! Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ και να δεις που στο πάρτυ του παιδιού σου θα εξαφανιστούν :-)
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 21-2-09  
    τα εφτιαξα σημερα
    εβαλα νομιζω αρκετο βουτηρο και ζεστο και μαλλον εκει μου χαλασε λιγο η ζυμη μου διαλυθηκε λιγακι στο ανακατεμα.με 600 γραμαρια αλευρι εκανα γυρω στα 30 κομματια βεβαια απο σχημα δεν το πετυχα:P την επομενη φορα.
    επισης θα σας προτεινα στ γεμιση με τα υπαρχωντα υλικα να προσθεσετε μέντα ή δυόσμο ειναι φανταστιός συνδιασμός γεύσης.καλη σας επιτυχιαααα..xx
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-7-09  
    την εχω φτιαξει πολλες φορες και ειναι η καλυτερη για μενα ζυμη για τυροπιτακια.
    την ιδια κανω και για τα λουκανικοπιτακια.μπραβο Αστερι ειχα ξεχασει το σχολιο και τα πηρουνακια,παντα αφελης.
    #
    Σχόλιο από stelia, 29-7-09  
    Tη ζύμη αυτή την φτιάχνω ΧΩΡΙΣ το αβγό,1 πακέτο (500γραμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ένα βιτάμ και γίνεται τέλεια!
    Και γέμιση ότι θέλετε!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 3-8-09  
    Λοιπον τα εφτιαξα το Σ/Κ, απλα πανευκολα κ υπεροχα, τα γεμισα ολα με λουκανικο τυλιγμενο με μπεικον, την αλλη φορα θα κανω και με τυρι.Το μονο προβλημα που ειχα ειναι οτι δεν μπορουσα να πετυχω αυτο το τελειο σχημα που εχετε στις φωτο σας, βεβαια δεν μας πειραξε καθολου, αυριο θα περασω κ καποιες φωτογραφιες.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 3-8-09  
    Xαίρομαι glykoula που σου άρεσαν.
    Σ' ευχαριστώ :-)
    #
    Σχόλιο από gina77, 31-8-09  
    ωραία κι εύκολα
    #
    Σχόλιο από maria86c, 18-9-09  
    Είμαι καττενθουσιασμένη γιατί πρώτη φορά φτιάχνω τυροπιτάκια με φύλλο που έφτιαξα εγώ,εύκολη συνταγή λοιπόν και για αρχάριους.Δυστυχώς δεν είχα σουσάμι.Ακολούθησα τις συμβουλές σας κ έβαλα μερικά στη κατάψυξη.Βγήκαν περίπου 3 ταψιά.
    Οσο για το σχήμα αγόρασα με 2 ευρω φορμίτσες που ανοιγοκλεινουν κ έτσι έγιναν όλο ομοιόμορφα κ η διαδικασία πιο εύκολη κ γρήγορη!
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 6-11-09  
    ASTERI μου τα τυροπιτάκια σου είναι μούρλια. Δεν τα πασπάλισα με σουσάμι, μήπως και μας καθίσει βαρύ χα,χα,χα.Τα πηρουνάκια δικά σου.
    #
    Σχόλιο από katalex, 9-11-09  
    Πρώτη φορά έκανα τυροπιτάκια και ενθουσιάστηκε όλη η οικογένεια! Εύκολη και νόστιμη συνταγή, ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 9-11-09  
    Χαίρομαι που τα φτιάξατε & σας άρεσαν τα τυροπιτάκια μου :)))
    #
    Σχόλιο από sokk, 27-1-10  
    ευχαριστω για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 27-1-10  
    sokk καλημέρα!
    Κι εγώ σ'ευχαριστώ που την δοκίμασες :)
    #
    Σχόλιο από koukourikou, 29-1-10  
    Σε ευχαριστούμε για την συνταγή σου!
    Μιαμ μιαμ...
    #
    Σχόλιο από M_M_R_S_L, 17-2-10  
    Πεντανόστιμα, εύκολα και γρήγορα. Μπράβο
    #
    Σχόλιο από doreta, 16-3-10  
    πολύ νόστιμα! τα έφτιαξα χτες και όλοι ενθουσιάστηκαν!!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 23-5-10  
    Τι να πω ?... μια που τα’ κάνα μια που τα εξαφανίσαμε. Τρώγονται μετά μανίας! Απλά έχουν μια διαδικασία στο άνοιγμα (άνοιξε την ζύμη, «κόψ’ την» με το ποτήρι, γέμισε…)ίσως να πρέπει να τα ξανακάνω για να λυθούν τα χέρια μου….από γεύση και από εμφάνιση σκίζουν… Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 23-5-10  
    bebinna σ'ευχαριστώ :)
    Δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρήσε ανοίγοντας φύλλο και μετά κόβοντας με το ποτήρι.
    Φτιάξε μπαλάκια από το ζυμάρι σε μέγεθος μικρού μανταρινιού, ανοίγεις το καθένα σε στρογγυλό πιτάκι (ακόμα και μετα χέρια σου) βάζεις μέσα λίγη γέμιση από τα τυριά, κλείνεις σε μισοφέγγαρο και έτοιμο το τυροπιτάκι σου :)
    #
    Σχόλιο από bebinna, 23-5-10  
    Σ’ ευχαριστώ ΑΣΤΕΡΙ την επόμενη φορά θα τα κάνω έτσι όπως λες για ευκολία. Ο άντρας μου τα ερωτεύτηκε….
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-7-09  
    Να ρωτησω κατι γιατι θελω να τα φτιαξω αλλα επειδη βγενουν πολλα κομματια, αν μπορουμε να τα βαλουμε στην καταψυξη, ψημενα ή ωμα(ετοιμα με την γεμιση);
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 30-7-09  
    Bεβαίως και μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη έτοιμα γεμισμένα αλλά άψητα καλύτερα και επίσης μπορείς να φτιάξεις τη μισή δόση :-)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 31-7-09  
    Καλημερα asteri, ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, βεβαια αμφιβαλω αν θα μεινει κατι, αν τα πιασει ο αδερφος μου θα τους αλλαξει τα φωτα!!!! Μαλλον θα χρειαστει κ διπλη δοση να κανω κ μια που θα την κρυψω για να την καταψυξω.Θα σας στειλω εντυπωσεις οταν τα φτιαξω, θα προσπαθησω το Σ/Κ.
    #
    Σχόλιο από maria86c, 17-9-09  
    'Οταν λέμε κεσέ γιαούρτι εννοούμε του 1 κιλού? ή το ατομικό ?
    #
    Σχόλιο από koukourikou, 27-1-10  
    Ευχαριστολυμε για την συνταγή! Φαίνονται φανταστικά! Θ αεπιστρέψω με πηρουνάκια όταν τα φτιάξω..Δύο ερωτήσεις μόνο
    1) Με τι τριμμένα τυριά τα φτιάχνεις?
    2) Αν τα κάνω με λουκάνικο φρανκφούρτης, θα το βάλω βρασμένο μέσα?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 27-1-10  
    koukourikou καλημέρα :) και σου απαντώ:
    1) Με τι τριμμένα τυριά τα φτιάχνεις?
    Συνήθως χρησιμοποιώ, τριμμένο κασέρι, γκούντα και φέτα.
    2) Αν τα κάνω με λουκάνικο φρανκφούρτης, θα το βάλω βρασμένο μέσα?
    Όχι, έτσι κι αλλιώς θα ψηθούν στον φούρνο.
    #
    Σχόλιο από sokk, 28-1-10  
    θα ηθελα μια επεξηγηση αν γινεται.το αυγο παει στην ζυμη? η χρσημοποιηται στην γεμιση και στο γλασαρισμα?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 28-1-10  
    sokk καλησπέρα :)
    1 αυγό ολόκληρο στην ζύμη, 1 αυγό ολόκληρο στην γέμιση με τα τυριά όπως τα γράψω και έχω ξεχάσει να γράψω ένα extra κρόκο αυγού με λίιιγο νεράκι ανακατεμένο για την επικάλυψη με ένα πινελάκι :)
    #
    Σχόλιο από sokk, 28-1-10  
    Σε ευχαριστω για την αμμεση απαντηση,απλα ηθελα να ειμαι σιγουρος οτι την εκανα σωστα.Συγχαρητηρια και παλι για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από fotnik, 16-9-12  
    να ρωτησω αν μπορω να βαλω βουτυρο αντι για μαργαρινη που συνηθως απαιτει το φυλλο κουρου,γιατι αποφευγω τις μαργαρινες,αλλαζει κατι στη γευση;
    #
    Σχόλιο από despoina9, 11-4-13  
    να σε ρωτησω κατι?το αλευρι ειναι για ολες τις χρησεις?
    εγω λεω να τα κανω σπνακοπιτακια.
    #
    Σχόλιο από Λυδια-Ελενα, 14-6-13  
    ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΒΙΤΑΜ Η ΤΗΝ ΦΥΤΙΝΗ?
    #
    Σχόλιο από stellakavala, 15-6-13  
    ποσα γρ ειναι το βουτυρο? αν βαλω λαδι ποσο να βαλω?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-6-13  
    Όταν λέει βούτυρο, εννοεί βούτυρο, το βρίσκεις στο σούπερ μαζί με τις μαργαρίνες. Μπορείς να βάλεις και μαργαρίνη αλλά το αποτέελσμα δεν θα είναι τόσο μυρωδάτο.
    1 φλ. βούτυρο είναι 225 γραμμάρια, δες και στις μετατροπές http://www.sintagespareas.gr/metatropes?showall=&start=1 . Αν θες να βάλεις τώρα λάδι, δεν ξέρω, μάλλον με το μάτι θα το δεις.
    #
    Σχόλιο από eleni par., 19-9-13  
    αφηνουμε την ζυμη να φουσκωσει η αρχιζουμε αμεσως το πλασιμο?
    #
    Σχόλιο από common, 5-12-13  
    Ωραία συναγή.
    Εγώ δεν έβαλα αυγό στη ζύμη, και από αλεύρι έβαλα μισό μισό. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με αυγό στη ζύμη. Έχει αισθητή διαφορά λέτε η προσθήκη αυγού;
    Επίσης, το κεσεδάκι γιαούρτι είναι των 200 γρ;
    #
    Σχόλιο από despoina9, 21-5-14  
    θελω πολυ να τα κανω αλλα θελω να ρωτησω κατι, το αλευρι ειναι για ολες τις χρησεις?
    #
    Σχόλιο από Adamantia A., 24-9-14  
    Φαίνονται πολύ νόστιμα! Περίπου τι ποσότητα τυριών χρειαζόμαστε?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Marvas, 7-7-08  
    Έκανα αυτή τη συνταγή, αλλά... όχι μόνο. έκανα τις εξής παραλαγές στη γέμιση:
    1. κασέρι + ζαμπόν
    2. τυρί philadelphia με σκόρδο
    3. λουκάνικο φρανκφούρτης.
    Μας άρεσαν πολύ!!
    #
    Σχόλιο από gfanh, 31-1-13  
    Πολύ νόστιμα μπράβο. Εκανα τη μισή ζύμη σαν κρουασανάκια με γλυκιά γέμιση και έγιναν επίσης πολύ καλά...
    #
    Σχόλιο από NIN, 29-3-13  
    δεν έβαλα καθόλου αυγά, ούτε στην ζύμη, ούτε στην γέμιση, παρά μόνο στην επάλειψη. έβαλα και το σουσάμι.
    χρησιμοποίησα στραγγιστό ελαφρύ γιαούρτι και καλαμποκέλαιο αντί για βούτυρο και πήρε 600 γραμμάρια απλό αλεύρι. έβαλα και ένα κουταλάκι μπέικιν, μια πρέζα αλάτι, μιά πρέζα ζάχαρη..
    στην γέμιση έβαλα φέτα μαζί με φιλαδέλφεια και πιπεράκι.

    έγιναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!
    έχω κάνει διάφορες δοκιμές για ζύμη κουρού και νομίζω οτι πέτυχα αυτή που ταιριάζει στα γούστα μου πλεον !
    σε ευχαριστούμε που την μοιράστηκες!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 6-10-13  
    Πραγματικά εξαιρετικά. Να σου πω κουράστηκα λίγο μέχρι να τα τελειώσω, αλλά είμαι και με την κοιλιά στο στόμα... Έβαλα μισό βουτυρο και μισό σπορέλαιο για λιγο πιο ελαφρυ αποτέλεσμα, και από τυριά έβαλα φετούλα και λίγο σκληρό τυρί τριμμένο, χωρίς αυγό. Άξιζαν τον κόπο σίγουρα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σπεσιαλ
    Ένα βιβλίο 355 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    Ζύμες, ψωμιά
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της grandchef
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki