Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Bαθμολογία: 4.95
       
 
20 ψήφοι
Elenalda82, 31.08.12

Περιγραφή

Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!
Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)

Για το άλειμμα:
  • 1 αυγό χτυπημένο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Τυριά , Αβγά , Γιαούρτι
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.
  2. Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.
  3. Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.
  4. Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.
  5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα τυροπιτάκια δε φουσκώνουν σχεδόν καθόλου, άρα στο ταψί μπορείτε να τα τοποθετήσετε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Ωστόσο θα χρειαστείτε για αυτή την ποσότητα δύο ταψιά τα οποία καλύτερα να ψήσετε ξεχωριστά. Θα σας βγουν περίπου 35-42 τυροπιτάκια, ανάλογα με το μέγεθος.

Σχετικές συνταγές

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sofia_vl23, 5-12-12  
    εύκολη, γρήγορη, νόστιμη!!!
    τι άλλο να θέλει κανείς απο μια συνταγή??? :-)
    #
    Σχόλιο από thenionios, 27-2-13  
    το εκανα με βιταμ 200γρ αντί για μαργαρίνη. Υπεροχα τριφτή ζύμη!
    #
    Σχόλιο από kikim, 27-2-13  
    αφου το βιταμ ειναι μαργαρινη.Ειναι η κλασικη νοστιμη ζυμη που κανουμε ολοι με φαρινα.
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 27-2-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!! Καλοφάγωτα!
    #
    Σχόλιο από marianthi1987, 14-4-13  
    Εγώ χρησιμοποίησα βούτυρο αντί για μαργαρίνη και βγήκε πολύ καλό το αποτέλεσμα. Γενικά, πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως νοστιμότατη συνταγή! Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από liana 377, 28-5-13  
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 2-6-13  
    Εκεί που λέω μαργαρίνη εννοώ το γνωστό σε όλους μας βιτάμ. Μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο το κεσεδάκι με σπορέλαιο που γράφω για πιο υγιεινά, ίσως γίνει λίγο πιο βαριά η γε΄θση, δεν νομίζω όμως να έχει ιδιαίτερη διαφορά... Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
    #
    Σχόλιο από βενετια, 31-8-13  
    πολυ νοστιμα!
    #
    Σχόλιο από Nouliktrmn, 30-9-13  
    Ολα τα λεφτα η συνταγη σου, 5 πιρουνακια ειναι λιγα
    ευχαριστω που την μοιραστηκες μαζι μας
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 1-10-13  
    Να είστε καλά φίλες νοικοκυρές, καλοφάγωτα!
    #
    Σχόλιο από efrosyne, 4-10-13  
    Τα κέρασα στη δουλειά για τη γιορτή μου... Με έβγαλαν πραγματικά ασπροπρόσωπη!!!
    #
    Σχόλιο από moumoudenia, 15-10-13  
    το γιαουρτι πρεπει να ναι στραγγιστο ?
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 15-10-13  
    Όχι, εγώ βάζω αγελαδινό! Αλλά και στραγγιστό να βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα!
    #
    Σχόλιο από vaso470, 13-11-13  
    Υπεροχα
    #
    Σχόλιο από stellakavala, 14-11-13  
    εβαλα στραγγιστο 2% γιατι δεν ειχα αγελαδινο απλα λιγοτερο σπορελαιο 3/4 απο το κεσαδακι! πολυ νοστιμα!
    #
    Σχόλιο από stellakavala, 14-11-13  
    τώρα το πρόσεξα πάνω στη συσκευασία απο το αλέυρι που εχω έχει ακριβώς την ίδια συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 14-11-13  
    Ακριβώς την ίδια; Σώπα βρε, ποιο αλέυρι έχεις; Εμένα πάντως όπως είπα μου την έδωσε η πεθερα μου της την έδωσε μια φιλη της που δούλευε σε φούρνο!
    #
    Σχόλιο από stellakavala, 14-11-13  
    γαια δημητρα. ειναι ενα πεντακιλο ναι ακριβως η ιδια δεν το ειχα προσεξει πιο πριν!
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 15-11-13  
    Μάλιστα! Βλέπω είσαι από Καβαλα. Καβαλιωτικη είναι και η συνταγη καθότι συζυγος αρα και πεθερα εκ Καβαλας! Καλο σου βράδυ!
    #
    Σχόλιο από july88, 31-12-13  
    Πεντανόστιμα!!! εβαλα ξερή μαγια 1 φακελάκι(ξεμεινα απο baking αυτές τις μέρες) και αντί δυόσμου μαιντανό.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sofia_vl23, 5-12-12  
    εύκολη, γρήγορη, νόστιμη!!!
    τι άλλο να θέλει κανείς απο μια συνταγή??? :-)
    #
    Σχόλιο από thenionios, 27-2-13  
    το εκανα με βιταμ 200γρ αντί για μαργαρίνη. Υπεροχα τριφτή ζύμη!
    #
    Σχόλιο από kikim, 27-2-13  
    αφου το βιταμ ειναι μαργαρινη.Ειναι η κλασικη νοστιμη ζυμη που κανουμε ολοι με φαρινα.
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 27-2-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!! Καλοφάγωτα!
    #
    Σχόλιο από marianthi1987, 14-4-13  
    Εγώ χρησιμοποίησα βούτυρο αντί για μαργαρίνη και βγήκε πολύ καλό το αποτέλεσμα. Γενικά, πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως νοστιμότατη συνταγή! Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από liana 377, 28-5-13  
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 2-6-13  
    Εκεί που λέω μαργαρίνη εννοώ το γνωστό σε όλους μας βιτάμ. Μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο το κεσεδάκι με σπορέλαιο που γράφω για πιο υγιεινά, ίσως γίνει λίγο πιο βαριά η γε΄θση, δεν νομίζω όμως να έχει ιδιαίτερη διαφορά... Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
    #
    Σχόλιο από βενετια, 31-8-13  
    πολυ νοστιμα!
    #
    Σχόλιο από Nouliktrmn, 30-9-13  
    Ολα τα λεφτα η συνταγη σου, 5 πιρουνακια ειναι λιγα
    ευχαριστω που την μοιραστηκες μαζι μας
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 1-10-13  
    Να είστε καλά φίλες νοικοκυρές, καλοφάγωτα!
    #
    Σχόλιο από efrosyne, 4-10-13  
    Τα κέρασα στη δουλειά για τη γιορτή μου... Με έβγαλαν πραγματικά ασπροπρόσωπη!!!
    #
    Σχόλιο από vaso470, 13-11-13  
    Υπεροχα
    #
    Σχόλιο από stellakavala, 14-11-13  
    εβαλα στραγγιστο 2% γιατι δεν ειχα αγελαδινο απλα λιγοτερο σπορελαιο 3/4 απο το κεσαδακι! πολυ νοστιμα!
    #
    Σχόλιο από stellakavala, 14-11-13  
    τώρα το πρόσεξα πάνω στη συσκευασία απο το αλέυρι που εχω έχει ακριβώς την ίδια συνταγη!
    #
    Σχόλιο από stellakavala, 14-11-13  
    γαια δημητρα. ειναι ενα πεντακιλο ναι ακριβως η ιδια δεν το ειχα προσεξει πιο πριν!
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 15-11-13  
    Μάλιστα! Βλέπω είσαι από Καβαλα. Καβαλιωτικη είναι και η συνταγη καθότι συζυγος αρα και πεθερα εκ Καβαλας! Καλο σου βράδυ!
    #
    Σχόλιο από july88, 31-12-13  
    Πεντανόστιμα!!! εβαλα ξερή μαγια 1 φακελάκι(ξεμεινα απο baking αυτές τις μέρες) και αντί δυόσμου μαιντανό.
    #
    Σχόλιο από Kristallenia1, 3-1-14  
    Πανεύκολα στην εκτέλεση και νοστιμότατα στην γεύση είναι τα τυροπιτάκια της πεθεράς σου Elenalda82!! Οι οδηγίες σου είναι πολύ καλές και τέλειο το αποτέλεσμα!!Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή.....
    #
    Σχόλιο από tessoro, 15-2-14  
    Είναι πραγματικά υπέροχα!! Χρησιμοποίησα λιγότερο λάδι γιατί μου φάνηκε αρκετό για αυτή τη ζύμη και βγήκαν λαχταριστά και νοστιμότατα!! Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή
    #
    Σχόλιο από athena1971, 27-4-14  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από moumoudenia, 15-10-13  
    το γιαουρτι πρεπει να ναι στραγγιστο ?
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 15-10-13  
    Όχι, εγώ βάζω αγελαδινό! Αλλά και στραγγιστό να βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα!
    #
    Σχόλιο από Elenalda82, 14-11-13  
    Ακριβώς την ίδια; Σώπα βρε, ποιο αλέυρι έχεις; Εμένα πάντως όπως είπα μου την έδωσε η πεθερα μου της την έδωσε μια φιλη της που δούλευε σε φούρνο!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της krokos
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της vaso470
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της agapi013
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της murto