Τυροπιτάκια Κουρού

Bαθμολογία: 4.7826
       
 
23 ψήφοι
Olympia, 29.01.07
Τυροπιτάκια Κουρού
photo: elenikolas

Συνταγή από:

Olympia

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 240 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 600 γρ. αλεύρι για ολές τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 αυγό
  • 1/2 κ. φέτα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Γάλα , Τυριά , Αβγά
Φτιάχνει: 35 τεμάχια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε δισκάκια τα οποία γεμίζουμε με θρυματισμένη φέτα.
  3. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
  4. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από το αλεύρι βάζουμε αρχικά 500 γρ. και προσθέτουμε το υπόλοιπο σιγά σιγά.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από DULCINEA, 30-8-07  
    Sigxaritiria
    To eftiaxa kai arese se olous mas.
    H zimi einai ola ta lefta.
    Ektos apo tiri, mporeis na ftiaxeis me tin idia zimi panta loukanikopitakia, spanakopitakia.
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 14-3-08  
    Πολυ καλή, λιά ιδέα δυόσμος του πάει νομίζω
    #
    Σχόλιο από kostas, 18-5-08  
    ego anti gala evala ena kesedaki giaourti kai eginan episis poli nostima:)
    #
    Σχόλιο από kostas, 18-5-08  
    ego anti gala evala ena kesedaki giaourti kai eginan episis poli nostima:)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 25-8-09  
    Τα δοκίμασα και έγιναν υπέροχα!!! Πραγματική ζύμη κουρού που τρίβεται στο στόμα σαν μπισκότο!!!! Αντί για γάλα έβαλα γιαούρτι. Χρειάζεται παραπάνω αλεύρι από το προτεινόμενο, για να δέσει η ζύμη. Όπως επίσης χρειάστηκαν και παραπάνω χρόνο ψησίματος.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 26-8-09  
    ολυμπία να σε ρωτήσω, αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω όλη τη ζύμη, μπορω να την καταψύξω και να την χρησιμοποιήσω άλλη μέρα?
    #
    Σχόλιο από efinikos, 4-3-10  
    vs
    #
    Σχόλιο από koukourikou, 20-5-10  
    BravO!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-5-10  
    Απλά νοστιμότατα!!!!!
    #
    Σχόλιο από skelida, 23-11-10  
    δε γινεται με ελαιολαδο?????
    #
    Σχόλιο από Elwing, 18-1-11  
    Υπέροχη ζύμη! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 27-5-11  
    5 πηρουνάκια κι από μένα!! πολύ νόστιμα τυροπιτάκια! μόλις τα έκανα κι έγιναν πάρα πολύ νόστιμα!!! σε λίγο θα βγάλω από το φούρνο και το 2ο ταψί, έκανα και λίγα με λουκάνικο. είμαστε όμως μόνο 2 άτομα στο σπίτι, εγώ και ο αρραβωνιαστικός μου, μάλλον πρέπει να μοιράσω μερικά γιατί θα φουσκώσουμε...στα κιλά και δε θα βρίσκουμε νυφικό ;-) !!συγχαρητήρια για τη συνταγή σου olympia!!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 19-7-11  
    Νοστημοτατα. Τα εφτιαξα χθες το απογευμα << ετσι για να υπαρχουν >> και δεν υπαρχει ουτε ενα μετα απο τρια ταψια!!! Ειμαστε στο εξοχικο και λες και τους τραβαγε η μυρωδια απο τη μυτη πλακωσε ολο το σοι και δεν αφησε ψιχουλο. Μπραβο για την ευκολη και νοστημοτατη συνταγη .Πολλα πολλα πυρουνακια απο ολους τους.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-7-11  
    Μια συνταγη μαμαδιστικη θα ελεγα...Τα εφτιαξα το Σαββατο με γιαουρτι και ελαιολαδο εβαλα και λιγο μοσχοκαρυδο και παπρικα γλυκια στη ζυμη και τα γεμισα με κασερι γκουντα και φετα..Το αποτελεσμα; Ονειρεμενο αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα γινω φαλαινιτσα ετσι που τρωω...Συγχαρητηρια για τη συνταγη...
    #
    Σχόλιο από EvaMykonos, 5-8-11  
    ΤΕΛΕΙΑ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑ.. :)
    #
    Σχόλιο από giwta-nikos, 19-10-11  
    #
    Σχόλιο από GOGO81, 22-10-11  
    Η συνταγή είναι τέλεια!! έγιναν ανάρπαστα τα κουρουδάκια... Είναι η πιο εύκολη ζήμη, οικονομική και σίγουρη επιτυχια.. την επόμενη φορά θα βάλω μερέντα μέσα να δώ πως θα γίνουν γλυκα.. Ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από DiZai, 29-11-11  
    Τέλεια τα τυροπιτάκια μου με τη ζύμη σου!!! Σ'ευχαριστώ Olympia!!!
    #
    Σχόλιο από Stroumfita86, 6-2-12  
    #
    Σχόλιο από sofoula28, 17-3-12  
    φοβερη συνταγη!την δοκιμασαμε κ μας αρεσε πολυ!!μπραβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από DULCINEA, 30-8-07  
    Sigxaritiria
    To eftiaxa kai arese se olous mas.
    H zimi einai ola ta lefta.
    Ektos apo tiri, mporeis na ftiaxeis me tin idia zimi panta loukanikopitakia, spanakopitakia.
    #
    Σχόλιο από efinikos, 4-3-10  
    vs
    #
    Σχόλιο από koukourikou, 20-5-10  
    BravO!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-5-10  
    Απλά νοστιμότατα!!!!!
    #
    Σχόλιο από Elwing, 18-1-11  
    Υπέροχη ζύμη! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 27-5-11  
    5 πηρουνάκια κι από μένα!! πολύ νόστιμα τυροπιτάκια! μόλις τα έκανα κι έγιναν πάρα πολύ νόστιμα!!! σε λίγο θα βγάλω από το φούρνο και το 2ο ταψί, έκανα και λίγα με λουκάνικο. είμαστε όμως μόνο 2 άτομα στο σπίτι, εγώ και ο αρραβωνιαστικός μου, μάλλον πρέπει να μοιράσω μερικά γιατί θα φουσκώσουμε...στα κιλά και δε θα βρίσκουμε νυφικό ;-) !!συγχαρητήρια για τη συνταγή σου olympia!!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 19-7-11  
    Νοστημοτατα. Τα εφτιαξα χθες το απογευμα << ετσι για να υπαρχουν >> και δεν υπαρχει ουτε ενα μετα απο τρια ταψια!!! Ειμαστε στο εξοχικο και λες και τους τραβαγε η μυρωδια απο τη μυτη πλακωσε ολο το σοι και δεν αφησε ψιχουλο. Μπραβο για την ευκολη και νοστημοτατη συνταγη .Πολλα πολλα πυρουνακια απο ολους τους.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-7-11  
    Μια συνταγη μαμαδιστικη θα ελεγα...Τα εφτιαξα το Σαββατο με γιαουρτι και ελαιολαδο εβαλα και λιγο μοσχοκαρυδο και παπρικα γλυκια στη ζυμη και τα γεμισα με κασερι γκουντα και φετα..Το αποτελεσμα; Ονειρεμενο αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα γινω φαλαινιτσα ετσι που τρωω...Συγχαρητηρια για τη συνταγη...
    #
    Σχόλιο από EvaMykonos, 5-8-11  
    ΤΕΛΕΙΑ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑ.. :)
    #
    Σχόλιο από giwta-nikos, 19-10-11  
    #
    Σχόλιο από GOGO81, 22-10-11  
    Η συνταγή είναι τέλεια!! έγιναν ανάρπαστα τα κουρουδάκια... Είναι η πιο εύκολη ζήμη, οικονομική και σίγουρη επιτυχια.. την επόμενη φορά θα βάλω μερέντα μέσα να δώ πως θα γίνουν γλυκα.. Ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από DiZai, 29-11-11  
    Τέλεια τα τυροπιτάκια μου με τη ζύμη σου!!! Σ'ευχαριστώ Olympia!!!
    #
    Σχόλιο από Stroumfita86, 6-2-12  
    #
    Σχόλιο από sofoula28, 17-3-12  
    φοβερη συνταγη!την δοκιμασαμε κ μας αρεσε πολυ!!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 13-7-12  
    πολυ ωραια
    #
    Σχόλιο από Eleni91, 26-4-13  
    Άψογα τυροπιτάκια! Τα λάτρεψα! Η ζύμη είναι απίστευτη και όσοι δοκιμάσαν ξετρελάθηκαν! :)
    #
    Σχόλιο από renval, 16-7-13  
    τελεια κουρουμπουγατσακια,ωραια ζυμη ,απο πανω πριν τα ψησω αλειψα αυγο και εριξα τριμμενο κεφαλοτυρι (οχι πολυ αλμυρο)τωρα ετοιμαζομαστε να τα τσακισουμε τα 5 πηρουνακια δικαιωματικα σου ανηκουν,ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από #anneza#, 9-11-13  
    Απλα τελεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από laurier, 1-12-13  
    Φοβερή η ζύμη!θα την δοκιμάσω και με καραμελωμενα κρεμμύδια ή ότι άλλο βρω μπροστά μου!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 26-8-09  
    ολυμπία να σε ρωτήσω, αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω όλη τη ζύμη, μπορω να την καταψύξω και να την χρησιμοποιήσω άλλη μέρα?
    #
    Σχόλιο από skelida, 23-11-10  
    δε γινεται με ελαιολαδο?????

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 14-3-08  
    Πολυ καλή, λιά ιδέα δυόσμος του πάει νομίζω
    #
    Σχόλιο από kostas, 18-5-08  
    ego anti gala evala ena kesedaki giaourti kai eginan episis poli nostima:)
    #
    Σχόλιο από kostas, 18-5-08  
    ego anti gala evala ena kesedaki giaourti kai eginan episis poli nostima:)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 25-8-09  
    Τα δοκίμασα και έγιναν υπέροχα!!! Πραγματική ζύμη κουρού που τρίβεται στο στόμα σαν μπισκότο!!!! Αντί για γάλα έβαλα γιαούρτι. Χρειάζεται παραπάνω αλεύρι από το προτεινόμενο, για να δέσει η ζύμη. Όπως επίσης χρειάστηκαν και παραπάνω χρόνο ψησίματος.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της fotinistgt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 629 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    γρηγορες συνταγές
    Ένα βιβλίο 243 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Πίτες Αλμυρες
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της murto