Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Bαθμολογία: 4.9138
       
 
58 ψήφοι
Μυρτω, 17.09.09
Τυροπιτάκια με γιαούρτι
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 1 κεσεδάκι αραβοσιτέλαιο
  • 1 φαρίνα
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • πιπέρι
  • βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Τυριά , Γιαούρτι
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο και τη φαρίνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ζύμη. Την αφήνουμε για 30′.
  2. Θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
  3. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε μικρά φύλλα τα γεμίζουμε με φέτα και τα “κλείνουμε”.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′ και ψήνουμε για 20′-25′.

Σχετικές συνταγές

    91 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από trelameni magirisa, 19-9-09  
    5 πηρουνακια γιατι την ξερω και την εχω κανει πολλες φορες,αν και εμενα μου αρεσουν με βιταμ αντι για λαδι στη ζυμη.
    αλλα περι ορεξεως!!!!!!
    τελεια,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 21-9-09  
    Ολα τα λεφτά αυτά τα τυροπιτάκια.Τα φτιάχνω και εγώ έτσι και τα παιδιά μου τρελαίνονται.
    #
    Σχόλιο από anjy30, 25-9-09  
    poliorea i sintagi an valete k sti zimi ligo kaseri trimenoginete poli tragano
    #
    Σχόλιο από joan, 25-9-09  
    τέλεια τυροπιτάκια μόνο που κι εγώ βάζω βούτυρο αντί για λάδι και γέμιση μυζήθρα.Από πάνω χτυπάω λίγο αυγό και γάλα και ροδοκοκκινίζουν.Τα παιδιά τρελλαίνονται..
    #
    Σχόλιο από stellakipeni, 12-1-10  
    τέλεια συνταγή μονο που εγώ βαζω και 2 αυγα στην ζυμη και γινετε πεντανοστημη
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 12-1-10  
    ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια, κοριτσια.
    χαιρομαι που σας αρεσε.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 12-1-10  
    ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ
    #
    Σχόλιο από miss piggy, 13-1-10  
    πολύ νόστιμα τυροπιτάκια και γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα.
    #
    Σχόλιο από golfo, 7-2-10  
    Μυρτω μου ειναι πολυ ωραια εμεις τα κανουμε συχνα ετσι,μονο που οπως σου γραφει και η κορη μου (τρελαμενη μαγειρισα) δεν βαζουμε αραβοσιτελαιο αλλα βιταμ σκετο η βιταμ με ελαιολαδο αν δεν εχω.
    οπως και να ειναι ομως τα σαρωνουμε απο το ταψι τα τρωμε.
    ευχαριστω φιλεναδα
    #
    Σχόλιο από kostas, 7-2-10  
    κοριτσια τι μου λετε τωρα βιταμ και αραβοσιτελεα,την γευση του καλου ελεολαδου η του βουτηρου αγελαδος δεν μπορειτε να την συγκρινετε με καμια μαργαρινη και αραβοσιτελεο,ασε που οι μαργαρινες ειναι "θανατος"
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 7-2-10  
    golfo μου καλοφαγωτα,
    αν και πιστευω οτι τωρα ειναι καλοχωνευτα.
    kostas, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
    χαχαχαχαχαχα.
    #
    Σχόλιο από romel, 24-2-10  
    Άριστα βέβαια, όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για την ευκολία! Ίσως προτιμότερα με φρέσκο βούτυρο ...
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 26-2-10  
    πηρα αριστα!!!!!!!!!!
    ευγε μου!!!!
    romel, σε ευχαριστώ πολυ,
    τωρα οσο για το βουτυρο, ο καθενας μπορει να βαλει ο,τι του αρεσει και τον ικανοποιει στη γλωσσιτσα του και στον ουρανισκο του.

    #
    Σχόλιο από ναντιν, 18-6-10  
    Μπράβο σου , είναι καταπληκτικά και οι τρείς άντρες μου ενθουσιάστηκαν
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 29-8-10  
    Πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα, πολύ πολύ νόστιμα. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από THEOPOULA, 17-9-10  
    μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    έγιναν πολύ ωραία!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 20-9-10  
    Πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 21-9-10  
    Να ρωτήσω μυρτώ το ταψί που είναι στη φωτο είναι μία δόση;Αν τα φτιάξω μπορώ να τα βάλω στην κατάψυξη;
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 28-9-10  
    Ζαφειρενια, συγγνωμη που αργησα να σου απαντησω, αλλά ελειπα.
    τα υλικα ειναι για μια δοση,
    τη φωτο δεν την εχω ανεβασει εγω.
    οσο για την καταψυξη και βεβαια μπορεις , να τα βαλεις
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 29-9-10  
    Δεν πειράζει Μυρτώ τα έχω κάνει ήδη και τα έβαλα στην κατάψυξη μερικά που τα έψησα μόλις τα έφτιαξα έγιναν πολύ ωραία.Έκανα μερικά με πάστα ελιάς και τυρί και είναι ακόμα πιο νόστιμα.Ευχαριστώ για την ωραία και γρήγορη συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    75 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από trelameni magirisa, 19-9-09  
    5 πηρουνακια γιατι την ξερω και την εχω κανει πολλες φορες,αν και εμενα μου αρεσουν με βιταμ αντι για λαδι στη ζυμη.
    αλλα περι ορεξεως!!!!!!
    τελεια,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 21-9-09  
    Ολα τα λεφτά αυτά τα τυροπιτάκια.Τα φτιάχνω και εγώ έτσι και τα παιδιά μου τρελαίνονται.
    #
    Σχόλιο από stellakipeni, 12-1-10  
    τέλεια συνταγή μονο που εγώ βαζω και 2 αυγα στην ζυμη και γινετε πεντανοστημη
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 12-1-10  
    ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια, κοριτσια.
    χαιρομαι που σας αρεσε.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 12-1-10  
    ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ
    #
    Σχόλιο από miss piggy, 13-1-10  
    πολύ νόστιμα τυροπιτάκια και γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα.
    #
    Σχόλιο από golfo, 7-2-10  
    Μυρτω μου ειναι πολυ ωραια εμεις τα κανουμε συχνα ετσι,μονο που οπως σου γραφει και η κορη μου (τρελαμενη μαγειρισα) δεν βαζουμε αραβοσιτελαιο αλλα βιταμ σκετο η βιταμ με ελαιολαδο αν δεν εχω.
    οπως και να ειναι ομως τα σαρωνουμε απο το ταψι τα τρωμε.
    ευχαριστω φιλεναδα
    #
    Σχόλιο από kostas, 7-2-10  
    κοριτσια τι μου λετε τωρα βιταμ και αραβοσιτελεα,την γευση του καλου ελεολαδου η του βουτηρου αγελαδος δεν μπορειτε να την συγκρινετε με καμια μαργαρινη και αραβοσιτελεο,ασε που οι μαργαρινες ειναι "θανατος"
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 7-2-10  
    golfo μου καλοφαγωτα,
    αν και πιστευω οτι τωρα ειναι καλοχωνευτα.
    kostas, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
    χαχαχαχαχαχα.
    #
    Σχόλιο από romel, 24-2-10  
    Άριστα βέβαια, όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για την ευκολία! Ίσως προτιμότερα με φρέσκο βούτυρο ...
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 26-2-10  
    πηρα αριστα!!!!!!!!!!
    ευγε μου!!!!
    romel, σε ευχαριστώ πολυ,
    τωρα οσο για το βουτυρο, ο καθενας μπορει να βαλει ο,τι του αρεσει και τον ικανοποιει στη γλωσσιτσα του και στον ουρανισκο του.

    #
    Σχόλιο από ναντιν, 18-6-10  
    Μπράβο σου , είναι καταπληκτικά και οι τρείς άντρες μου ενθουσιάστηκαν
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 29-8-10  
    Πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα, πολύ πολύ νόστιμα. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από THEOPOULA, 17-9-10  
    μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    έγιναν πολύ ωραία!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 20-9-10  
    Πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 3-10-10  
    Πολύ ωραια! Άρεσαν σε όλους πολύ. Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 6-10-10  
    Εγιναν πεντανόστιμα τα τυροπιτάκια.Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από gioted, 6-10-10  
    Τα έφτιαξα χθες,δεν το περίμενα ότι θα τα έφτιαχνα τόσο γρήγορα και εύκολα. Στη γέμιση όμως έβαλα εκτός από τη φέτα, λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και 2 αυγά και μια χούφτα ρεγκάτο τριμμένο γιατί μόνο με τη φέτα μου φάνηκε στεγνό. Τελικά έγινε πολύ καλό αν και από δική μου βλακεία ανοίξανε 2-3.
    #
    Σχόλιο από geotek, 6-10-10  
    την εχω κάνει κ γω και ειναι υπέχη, ,ε τη φιαφορά οτι βάζω ελαιόλαδο, και με την ιδια ζυμη κανω και λουκανικοπιτακια!
    την π΄ρωτη φορά την πατησα τα αφησα πολυ ωρα να ψηνονται κ φυσικά εγιναν μπισκοτα,χεχε
    #
    Σχόλιο από dcroula, 16-10-10  
    Τα έφτιαξα και τα έβαλα στον καταψύκτη. Μου βγήκαν περίπου 40 κομμάτια.
    Στη γέμιση έβαλα 1 αυγό και λίγο δυόσμο για άρωμα.
    Πιρουνάκια θα βάλω μόλις τα ψήσω και τα δοκιμάσω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zafirenia, 21-9-10  
    Να ρωτήσω μυρτώ το ταψί που είναι στη φωτο είναι μία δόση;Αν τα φτιάξω μπορώ να τα βάλω στην κατάψυξη;
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 28-9-10  
    Ζαφειρενια, συγγνωμη που αργησα να σου απαντησω, αλλά ελειπα.
    τα υλικα ειναι για μια δοση,
    τη φωτο δεν την εχω ανεβασει εγω.
    οσο για την καταψυξη και βεβαια μπορεις , να τα βαλεις
    #
    Σχόλιο από mariakrml, 30-5-12  
    Μυρτω οταν λες 1 φαρινα εννοεις μικρη ή μεγαλη συσκευασία??
    #
    Σχόλιο από vagoas, 19-8-12  
    Αγαπητη Μυρτώ οταν λες 1 φαρινα εννοεις μικρη ή μεγαλη συσκευασία?? 500 γραμμαρια φτανουν? Ευχαριστω και περιμενω για να τα φτιαξω

    #
    Σχόλιο από evisam, 23-12-12  
    Μπορούμε να ανοίξουμε την ζύμη σε μεγαλύτερο φύλλο και να τυλίξουμε σαν κρουασανάκια;
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 24-6-13  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σου πέτυχαν και ειδικά που έφαγε ο μικρός......σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα!!!

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anjy30, 25-9-09  
    poliorea i sintagi an valete k sti zimi ligo kaseri trimenoginete poli tragano
    #
    Σχόλιο από joan, 25-9-09  
    τέλεια τυροπιτάκια μόνο που κι εγώ βάζω βούτυρο αντί για λάδι και γέμιση μυζήθρα.Από πάνω χτυπάω λίγο αυγό και γάλα και ροδοκοκκινίζουν.Τα παιδιά τρελλαίνονται..
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 29-9-10  
    Δεν πειράζει Μυρτώ τα έχω κάνει ήδη και τα έβαλα στην κατάψυξη μερικά που τα έψησα μόλις τα έφτιαξα έγιναν πολύ ωραία.Έκανα μερικά με πάστα ελιάς και τυρί και είναι ακόμα πιο νόστιμα.Ευχαριστώ για την ωραία και γρήγορη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 9-1-12  
    εγω κανω το εξης! χτυπαω στο μπλεντερ 1 κεσεδακι καλαμποκελαιο, 1 κεσεδακι φετα και 1 κεσεδακι γιαουρτι! σαυτο προσθετω 400-450 γρ φαρινα και εξτρα τριμματα φετας και τα ανακατευω ολα μαζι!!!! γινονται πεντανοστιμα! τα ψηνω στους 180 για 20 λεπτα!
    #
    Σχόλιο από niki27, 23-12-12  
    teleia eginan!!!!!!!!!!!! me gemisi kaseri..
    #
    Σχόλιο από 1304, 2-3-13  
    τελεια τυροπιτακια!!!η ζυμη εγινε πολυ γρηγορα και ειναι τραγανη και πεντανοστιμη!!! στη γεμιση προσθεσα τυρι γκουντα και 1 αυγο. στο τελος αλειψα με 1 αυγο αραιωμενο!!! ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από dancecook, 25-6-13  
    Τα έκανα με 250 γρ. αλεύρι ολικής (και 2.κτ.γλ μπέικι) και 250 γρ. φαρίνα !
    Βγήκανε ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! Πάρα πολύ νόστιμα!!!
    Μπράβο για τη συνταγήή !! Ανέβασα και φωτογραφία!
    #
    Σχόλιο από ΑΦΡΟΔΙΤΗμ, 30-6-13  
    Τα έκανα όπως τα έκανε η μητέρα μου: με βιτάμ, όσο αλεύρι πάρει για να μην κολλάει (φαρίνα ή αλέυρι με μπέικιν και αλάτι), έβαλα φέτα με λίγο ντοματοπολτό και ψιλοκομμένες 5-6 φέτες αλλαντικών). Χρησιμοποίησα ένα καπάκι από μικρή πλαστική συσκευασία παγωτού για να είναι όλα όμορφα και ομοιόμορφα και όχι τσαπατσούλικα και έβαλα μία κουταλιά γέμιση στο κάθε ένα για να μην ξεχειλίσει το τυρί. ΟΠωσδήποτε όμως πρέπει να αλειφθούν με αυγό πριν το ψήσιμο για να γυαλίσουν και να αποκτήσουν ελκυστικό χρώμα. Αλλιώς γίνονται θαμπά και άχαρα. Το καλό είναι ότι ακόμη και ο άντρας μου που δεν τρώει φέτα, έφαγε με ευχαρίστηση.
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 25-9-13  
    Μπράβο! Πολύ εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και πολύ τραγανά! Χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και μου βγήκαν 25 τυροπιτάκια. Το αλεύρι δεν το πήρε όλο και σε 25' είχαν ψηθεί.
    #
    Σχόλιο από MariaSophia, 13-3-14  
    Πολύ ωραία η συνταγή σου. Την έκανα εχθές το βράδυ με μικρές παραλλαγές και έγιναν ανάρπαστα! Χρησιμοποίησα βούτυρο σόφτ αντί για καλαμποκέλαιο, πρόσθεσα μια πρέζα αλάτι στη ζύμη, ένα αυγό στη γέμιση και τα στόλισα με σουσαμάκι.Έγιναν πολύ αφράτα και νόστιμα. Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    πιτες - πιτάκια
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    aaa
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της KRIEKOUKI
    πιτες+ψωμι
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της stefdesp
    μπουφες
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama