Τυροπιτάκια με μαγιά
Νόστιμα τυροπιτάκια με μαγιά ιδανικά για εκδρομές και πάρτυ. Η συνταγή βγάζει πολλά κομμάτια και είναι πολύ νόστιμα και κρύα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τυροπιτάκια αυτά τα έκανε πάντα η μαμάκα μου στα πάρτυ μας και όλα τα παιδάκια τρελαινόμασταν. Τώρα τα κάνω εγώ για τις πουπουλένιες μου και γίνεται ο ίδιος χαμός.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα λεκανάκι βάζω το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και πέντε κουταλιές της σούπας αλεύρι. Κάνω μια πολύ μαλακή ζύμη και την αφήνω να φουσκώσει.
-
2
Χτυπάω το αυγό πολύ καλά και ενσωματώνω μέσα το σπορέλαιο
-
3
Μόλις φουσκώσει η ζύμη ρίχνω μέσα το αυγό με το σπορέλαιο, τη μαργαρίνη και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια σχετικά μαλακή ζύμη η οποία όμως να μπορεί να πλάθεται.
-
4
Χωρίζω τη ζύμη σε έξι μπαλάκια
-
5
Κάθε μπαλάκι το ανοίγω με τον πλάστη σε έναν κύκλο και τον κόβω ακτινωτά σε οκτώ τριγωνάκια.
-
6
Σε κάθε τριγωνάκι βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγω από το φαρδύ μέρος προς το στενό σαν κρουασανάκι
-
7
Στο ταψί αφήνω λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν λίγο.
-
8
Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Σχόλια (2)