Τυροπιτάκια με μαγιά

natydia
natydia @cook_8505543

Νόστιμα τυροπιτάκια με μαγιά ιδανικά για εκδρομές και πάρτυ. Η συνταγή βγάζει πολλά κομμάτια και είναι πολύ νόστιμα και κρύα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα τυροπιτάκια αυτά τα έκανε πάντα η μαμάκα μου στα πάρτυ μας και όλα τα παιδάκια τρελαινόμασταν. Τώρα τα κάνω εγώ για τις πουπουλένιες μου και γίνεται ο ίδιος χαμός.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
48 κομμάτια
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 ποτήρι γάλα
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  6. 1/2 φλυτζανάκι του καφέ σπορέλαιο
  7. 1 πακέτο μαργαρίνη λυωμένη
  8. περίπου 4 φλυτζάνια αλεύρι
  9. Για τη γέμιση
  10. 1/2 κιλό μυζήθρα
  11. 2 φέτες κασέρι
  12. 100 γρ φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα λεκανάκι βάζω το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και πέντε κουταλιές της σούπας αλεύρι. Κάνω μια πολύ μαλακή ζύμη και την αφήνω να φουσκώσει.

  2. 2

    Χτυπάω το αυγό πολύ καλά και ενσωματώνω μέσα το σπορέλαιο

  3. 3

    Μόλις φουσκώσει η ζύμη ρίχνω μέσα το αυγό με το σπορέλαιο, τη μαργαρίνη και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια σχετικά μαλακή ζύμη η οποία όμως να μπορεί να πλάθεται.

  4. 4

    Χωρίζω τη ζύμη σε έξι μπαλάκια

  5. 5

    Κάθε μπαλάκι το ανοίγω με τον πλάστη σε έναν κύκλο και τον κόβω ακτινωτά σε οκτώ τριγωνάκια.

  6. 6

    Σε κάθε τριγωνάκι βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγω από το φαρδύ μέρος προς το στενό σαν κρουασανάκι

  7. 7

    Στο ταψί αφήνω λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν λίγο.

  8. 8

    Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

marion_chrisa
marion_chrisa @cook_8514755
Όντως, ανάρπαστα γίνανε! Πολύ ωραία ζύμη, καθόλου λαδερή. Όπως ακριβώς μου αρέσουν τα τυροπιτάκια.

Από

natydia
natydia @cook_8505543
στις