Τυροπιτάκια με μυζήθρα
Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα τυροπιτάκια σε στυλ croissant χωρίς να μοιάζουν σ' αυτή τη γευση φυσικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
έχω προσπαθήσει να χρησιμοποιήσω άλλα υλικά για γέμιση, όπως σπανάκι, όμως δεν πετυχαίνει γιατι λόγω των υγρών δεν μπορεί να κλείσει σωστά. Είναι καλύτερα τα υλικά να είναι πιο στεγνα για να πετύχει. Επίσης στην Κύπρο η μυζήθρα που χρησιμοποιούμε έιναι ανάλατη. Δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα. Αν όχι τότε χρησιμοποιώ λιγότερη φέτα για να μην γίνει πολυ αλμυρό, ανάλογα τα γούστα γεύσεων)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνω το γάλα (χλιαρό) για να διαλύσω τη μαγιά με το ένα κουταλάκι ζάχαρη και αφήνω λίγο να φουσκώσει.
-
2
Σε ένα μπώλ ή στο μίξερ ρίχνω 1 αυγό ολόκληρο το αλάτι, το λάδι και τη φουσκωμένη μαγιά.
-
3
Αφήνω μισή ώρα περίπου να φουσκώσει...
-
4
Ετοιμάζω τη γέμιση με τη μυζήθρα, φέτα και το 1 ασπράδι αυγού.
-
5
Παίρνω ένα μέρος από τη ζύμη και ανοίγω με τον πλάστη.
-
6
Με ένα πιάτο γλυκού κόβω στρογγυλά και το χωρίζω σε 8 μέρη δηλαδή κόβω 2 φορές σταυρωτά να γίνουν τρίγωνα
-
7
Με ένα κουταλάκι προσθέτω από τη γέμιση στο πλατύ μέρος του τριγώνου και τυλίγω σε στυλ croissant.
-
8
Τοποθετώ στο ταψί με την μύτη του croisant προς τα πάνω και ανάμεσα κόβω σε μικρούς κύβους το βούτυρο και παιρνώ μ ένα πινέλο το καθε τυροπιτάκι με τον κρόκο του αυγου.
-
9
Έχω προθερμάνει τον φούρνο και ψήνω στους 180 για 15 λεπτά περίπου...ανάλογα τον φουρνο...είναι έτοιμα μόλις η μύτη τους πάρει σκούρο χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)
Μπράβο καταπληκτικη συνταγή ή όπως λένε και τα 5 πιρουνια θεική.